Gledao sam ove ranije teme ali svi laptopovi su nestali sa lagera sto su predlagali uzeo bi nesto do 300 jura za net,filmove par igrica tipa fm 2012,pes 12,cs,cod 4 nista specijalno
@markozutic Najebali su korisnici kojima ti predlazes kupovinu laptopa. Ni sam ne slusas savjete, a ne jos da ti dajs sebi za pravo sta je kvalitetno, a sta ne. Ti si noob i to ces ostati, jer ne slusas savjete i mislis da si najpametniji.
Za prvi laptop nisi ni provjerio kakvih problema ima, a ne jos da se preporuci( problem sa ukljucivanjem diskretne grafike, problem sa odvajanjem hladnjaka sa procesora, posto su ga sklepali, problem sa low edicijom HDD-ova, koji su ugradjeni u njega, problem sa pucketanjem zvuka, zujanje punjaca itd.) Kad nesto tvrdis, onda moras i da stanes iza svog misljenja.
Drugi je precenjen za ono sto nudi. Ovo je trenutno jedino sto se moze preporuciti u intervalu od 28000 do 42000, da da je za igrice. http://www.emmi.rs/laptop-računari-hp-4535s-(a1e74ea)-156-.11.html?productId=18331 Mozda negde ima i povoljnije, ali trenutno je to jedini izbor za igrice od novih modela. MOja je preporuka da se stavi Transend memorija na 1600. Razlika je u radu primetna.
Isti slucaj je imao od mog caleta kolega s posla kupio je neki qompaqu i hard mu ripio posle 2 nedelje pa zatim sve redom,vise mu je bio komp u servisu nego sto je bio kod njega. Pozdrav.
JEBIGA, covek oce da se igra na laptopu za 30,000 sad ne znam kakvi su ostali side efekti takvog laptopa za te pare.. :) taj laptop koji ti preporucujes je dosta skuplji ( kao i onaj prvi sto sam ja preporucio) a moda to coveku nije prihvatljivo..
ja sam noob a ti bi stavio 1600 mhz memoriju u laptop koji max pdrzava 1333 mhz,obicnog so-dimm ddr3 rama na1333 mhz ima manjka u ponudi a kamoli tog brzeg koji je na 1600 :)
a da, sto se tice a53ta, njega sam dosta pratio na notebookreview forumu gde su ljudi u preko 100tinu stranica diskutovali, mahom vlasnici i nije bilo negativnih komentara, ne u toj meri u kojoj si ti sve izneo u jednom komentaru :) uglavnom se spekulisalo o modovanju i overkloku, i procesor i gpu se terao do maksimuma.
mahom svi problemi se mogu resiti updejtom drajvera/biosa...
Ja nisam toliko korisnik, koliko servisiram iste. Tu najbolje mogu uvidjeti na sta se zale korinici, a na sta ne. Laptop savrseno, bez ikakvih problema prepoznaje memoriju, ona radi na 1600 po defaultu(Kingstoin nije htio, samo uz OC). Predlozio sam je jer je jeftina i radi svoj posao kako treba. Imas je u Pinu, s kojim se ti ne gotivis.
Ako update-om BIOS-a rijesis problem sa HDD-om, odvajanjem hladnjaka sa CPU-u, pucketanje zvuka, zujanje adaptera, onda stvarno.
Da ti ponovim. Kad nesto kazes, govori iz iskustva ili ako imas pouzdanog servisera ili kolegu, koji je u dodiru sa tim tipom robe svaki dan, pa mu mozes vjerovati na rijec. Ljudi svasta pisu i opisuju sto nisu vidjeli. Npr. laptop koji su prvi uzeo je bilo na osnovu komentara korisnika, mada sam ja rekao po Cibuli da nije taj laptop za tebe, zbog pregrijavanja. Taj ASUS je sasvim dobar za ono sto ima, cak i vise od toga. Misljenja sam samo da ima manu sa USB-ovima(ne stavljati PSP da se puni ni iPhone 4 kad je laptop iskljucen preko USB-a) i imaj uvijek kod kuce rezervni adapter za napajanje. To su kod njega glavi razlozi za odlazak u vijecna lovista i naravno HDD. Sve ostalo na njemu je zadovoljavajuce kvalitete, mada me malo nervira tastatura, ali to je vise individualno moje vidjenje, nego sto je mana.
Bre i ako crkne ima garancija. Ti nadji bolji za te pare ako znas, niko ti ne brani. A i ja mu lepo rekoh da ode i da ga pogleda.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Taj ako kupi ima da se usreći pre bih bio bez računara nego da kupim ovu šitaru za 300e koji će crći za nepunih mesec dana :: :: Cpu:Intel C2D e6550 2,33ghz :: Ram:Geil Ultra 2gb 800mh :: GPU:Biostar 8600GT 256m :: MBO:Asus 5PK Gree :: Case:Cooler Master Centurion 53 :: PSU:Chieftec 420 :: Cpu Cooler:Intel Box Cooler x :: Mis: Logitech M10 :: Tastatura: A4 Tech KX-5M :: ::
Sta ima da gleda, neznas sta je gore da li izrada ili komponente,neka se stisne za 100e i uzme neki asus,dzabe mu garancija kada ce biti mesecima bez lap topa ako nedaj boze crkne ja valjda znam licno sam ga video.
kako moze memorija da radi na 1600 mhz kad procesor tj memorijski kontroler podrzava max 1333 mhz? laptop koji si ti preporucio ima procesor AMD Dual-Core A4-3300M i taj procesor maksimalno podrzava 1333 mhz kao i intel procesori iz mobilne serije.
koliko sam ja upucen jedini nacin za overklok rama je iz biosa sto je u laptopovima iskljucivo zakljucano.
laptop koji sam mu ja preporucio prvo je A53TA, fusion platforma sa odvojenom grafickom karticom koja ima mogucnost crossfirea i po meni za te pare BOLJU masinu naci nece :)
hp ima bolji kvalitet izrade i to stoji zujanje u adapteru ja nisam primetio kod svog asusa, kontam da idu adapteri istog kvaliteta, jer je ista serija a razlika je samo u snazi, moj je 120W a ovaj fusion ide sa punjacem od 90W
za odvajanje hladnjaka od procesora i graficke nisam jos cuo ni jedan slucaj, a procitao sam 150 stranica onog foruma :)
i da, na pinovom sajtu ne postoji brza laptop memorija od one na 1333 mhz, ja sam uzeo nedavno 4gb transced na 1333 mhz bas kod njih :)
ti si mozda pobrkao laptop i desktop memoriju, kucaj so-dimm u search i videces sta se nudi za laptope
Hoces ti jednom da koristim nesto ili da govoris napamet? Ima Transend Soo dim na 1600 i jako lepo radi, sto si vise uporan da ispravis i dokazes , ono sto nije tvoj domen? Taj tvoj adapter je pritojan, ali svi ispod su..... Pogledaj VP cenovnik. operator
Samo MX verzije amd Llano A6 i A8 procesora podrzavaju memorije do 1600mhz a ono je A4. => zdrava logika kad budem video skrin shot mozda i poverujem :) Uzdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.