Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
asus a53ta laptop sa 2 graficke...?
STRANA 1 OD 1
budrak asus a53ta laptop sa 2 graficke...? 10.11.2011. 12:30 T40145

status: user
broj poruka: 250

pozdrav!
kupio sam pre 2 dana ovaj lap...ima a6 quad proc. liano sa integrisanom grafikom 6520g i odvojenu(diskretnu) 6650m grafiku...koje rade u crossfire rezimu...zajednicki naziv im je 6720g2...ali ljudi,mucim se dva dana da kad igram igre proradi crossfire ili barem da mi radi 6650m kao jaca karta umesto slabije integrisane 6520g...sve sam instalirao kako treba...menjao sva moguca podesavanja u catalistu ali iskljucivo mi radi samo integrisana slabije karta...samo mi se jednom desilo da je proradila jaca umesto integrisane,radio je cak i crossfire i igra fear 3,konkretno je `poletela`,dupli broj frejmova,a nisam nista posebno cackao...kad sam izasao iz igre posle opet nikako da proradi jaca graficka,sve sam ponovo cackao kao i pre ali nece pa nece...u cemu je fora??? da li neko ima slican komp sa liano crossfire konfiguracijom...? UPOMOC! POLUDECU! znam da moze da radi,uspelo mi je jednom kao sto sam i napisao...ali slucajno,nicim izazvano,a sad nece...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re 10.11.2011. 12:38 #375297

broj poruka: 555
Moguce je da ti radi integrisana grafia kada se racuanr napaja samo iz baterije. Kada prikljucis adapter trebalo bi da radi diskretna grafika. Probaj,pa javi da li je to.

budrak re 10.11.2011. 12:44 #375301

nije brate to...drzim ga na struji,bateriju nisam ni ubacio...

repsi re 10.11.2011. 13:29 #375324

broj poruka: 1276
probaj mu lupiti na desktopu desni klik, pa vijaj configure switchable graphics... kad si tamo samo odaberes shta zhelish da upregnesh od gpu snage i to je to.. nadam se da je tako i kod tebe posto ja ne posedujem isti laptop ali je slicna shema.
pozz!

edit: i da, komp ti mora biti ushtekan u struju..
budrak re 10.11.2011. 13:42 #375327

Sve sam to radio...i odaberem da kad radi igra da radi jaca,diskretna grafika,ali.on je fura na slabijoj,integrisanoj...komp je stalno na struji..gremlinski problem...

dautovic ... 10.11.2011. 13:49 #375328

broj poruka: 2855
Probaj razlicite verzije drajvera, cesto najbolji drajveri nisu oni poslednji...

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 10.11.2011. 16:08 #375390

broj poruka: 12794
Inače ne bi trebalo da ti radi taj crossfire samo na struji, to bi bila glupost kompletna.

Uzeo je moj drugar jedan taj isti laptop, i imali smo čudan problem sa instalacijom drivera, nije hteo da detektuje nijednu grafičku. Ne sećam se na kraju kako smo sredili drivere ali nismo isprobavali igre jer nije uzet zbog igranja.

Rajka83 probaj ovo 10.11.2011. 17:05 #375426

broj poruka: 30
Imam k52 sa dve graficke i nece isto tako da ukljuci drugu cak je i ne vidi. Posle trazenja privremeno resenje je da u biosu izvrsis reset na fabricka podesavanja onda on vidi neko vreme dve, dan dva ili nedelju i vrati se na integrisanu. Po meni lose resenje, a naziv je nvidija optimus. Potrazi na njihovom sajtu ima diskusija o tome.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs