Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
popravljan laptop
STRANA 1 OD 1
8218175 popravljan laptop 27.09.2011. 19:20 T38621

status: user
broj poruka: 9
Da li se isplati kupiti manufacturer refurbished laptop? Garancija od 3 do 6 meseca. Mislim na fabricki popravjene i kupjene iz fabrike a ne ko neke koriscene pa popravljane?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 27.09.2011. 19:24 #363380

broj poruka: 4163
Zavisi od cene... Ja lično ne bih.

servispc bre

8218175 Re 27.09.2011. 19:33 #363383

Cene su oko 100-170dolara nize nego cene novog.
Stripy Re: Re 27.09.2011. 19:39 #363391

broj poruka: 4163
Ako su navedeni lap topovi novi 250-300 dolara onda se isplati, ako su 700 i više onda se ne isplati... bar po meni.

servispc bre

::
:: Cene su oko 100-170dolara nize nego cene novog
Ishmerish Pa generalno zavisi sta je popravljano 27.09.2011. 19:52 #363397

broj poruka: 7285
Mada tu opet imaju opciju da cerupaju sve sto valja i da stavljaju u najmanju ruku prosecne delove.

Ako pri tome uzmes u obzir da Laptop-ovi u velikom broju slucajeva rade blizu max-a svojih a i temperaturnih mogucnosti, ja se ne bih zajebavao sa tim stvarima.

Kazes garancija 3 meseca, a na desk grafike je godinu dana, zar ti to nesto ne govori?

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

servisracu ako je dobro popravljen sto da ne? 27.09.2011. 22:05 #363426

broj poruka: 24
Sve zavisi gde i kako je popravljan i sta je popravljano na ploci, dosta veci procenat kvarova se odnosi na BGA cipove, ako su zamenjeni ili prekuglani ok, ne samo podgrejani onda je ok kupiti takav lap top. Ja licno menjam i prekuglavam BGA cipove i imam musterije kojima sam popravljao lap top i evo vec dugo nemam reklamaciju ni na jednom lap top-u. Znaci pazite od koga kupujete!

hlmgroup ne, ne, ne..... 27.09.2011. 22:33 #363429

broj poruka: 22
HP dv6, kupio ga moj surak, i uzgred mu uvalili, A NISU NAPOMENULI, da je refubrished..... I, posle 9 meseci, pocinju gremlinski kvarovi... Prvo crkli zvucnici i audio izlaz, poslat na servis, popravljen posle 3 nedelje, i kada se vratio, u roku od pola sata crkao wifi... Ajmo nazad na servis... Ako bude opet jos 3 nedelje, bez obzira sto je to u garantnom roku, da li se isplati cekanje... Prosudi sam...

Ovo ne znaci da se bas svakom primerku to desi!

vordaaaa re 27.09.2011. 22:55 #363434

broj poruka: 101
Ako je popravljeno u fabrici proizvodjaca onda moze da prodje ali ko ce da ti garantuje da je to istina? Sve je to integracija i po nasim servisima se to produva i traje taman malo vise dok ne prodje ta garancija. Ako je radjen u fabrici ja mislim da bi trebala garancija biti 1 godina, nisam siguran.
U svakom slucaju moja preporuka je da zaobidjes to i lepo pazaris novo sa punom garancijom.

8218175 Re 28.09.2011. 02:21 #363481

Ne mislim na kupovinu u Srbiji vec sa zvanicnog sajta tosibe ili dell-a.

Pa ni novo nije garancija da ce veno raditi. Drugar dao 1800$ i crkao mu posle 3meseca i oni ga popravili i sad ima fabricki popravljen a platio ga toliko.

fandjo80 re 28.09.2011. 09:55 #363495

broj poruka: 80
I kad kupis nov laptop i crkne ploca svi proizvodjaci ti daju popravljanu plocu a ne novu nazad tako da to ti dodje na isto.
Ja sam kupio refubrished Toshibu, koja je bila stara 45 dana jer u Americi imas pravo da vratis bilo sto ja mislim u roku od mesec dana i moraju da ti vrate pare.
A to sto se vrati oni vise nemogu da prodaju kao novo nego vrate fabrički image i prodaju tako.Naravno ima i popravljanih i mnogo starijih.
Moja radi vec 2 godine bez ikakvih problema

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs