Pozz svima... Pre godinu dana sam uzeo nov Dell Inspiron N5010 i5 procesor, 4gb ram, Intel HD graphics, 320gb...
Znam da nije gaming laptop ali sam instalirao par igara cisto da vidim kako radi... Instalirao sam NFS Pro Street...grafika na low i sljakao je sasvim normalno... Ali, posle sat vremena igranja on se ugasi sam od sebe. Na kraju sam skontao da je zbog pregrejavanja. Instalirao sam SpeedFan i pokaze temp. vecu od 100 stepeni :O. E...to je bilo kad sam kupio...
Sada...posle godinu dana...nekih 10 minuta igranja je dovoljno da dostigne tu temperaturu. A kada sam na netu i slusam muziku npr, zagreje se na 80 stepeni... :/. Sto po meni nije normalno. Cak sam kupio i cooler postolje sa 3 manja coolera koji ga solidno hlade ali nedovoljno. Uspeo sam da nesto malo smanjim temperaturu ali se i dalje pregreva.
Nije meni do igranja... Imam desktop konfu za to, ali ponekad legnem u krevet i surfujem netom, a on se zagreje nenormalno :/. Pod garancijom je, isao bih u servis, ali imam dosta podataka koje ne zelim da niko vidi :D. Vise nije fora staviti sifru... Moze se provaliti u roku od 2 sekunde(ima cd jedan koji sam koristio...samo se bootuje sa tim CD-om i on odradi bypass sifre i kada hoces da se ulogujes skinuta je sifra). Tako da nisam siguran, a imam oko 200gb podataka i nemam gde da ih prebacim.
Ako ima neko neko resenje bio bih zahvalan :). Ili da neko kaze neki program kako bih malo pojacao brzinu coolera da ga vise hladi.
dell 3 godine garancije, pozajmi od nekog externi hdd, iskopiraj i brisi sa svogsalji na garanciju, ne otvaraj nista inache boli njih u u ovlascenom servisu sta imash na hdd imaju solidno posla i ovako, a ne da cheprkaju po hdd al opet backup kod kuce brisi i salji pinu ili ko ga je vec uvezao
pa disi ti bio kad se pricalo da se prorezi za vazduh ne smeju zatvarati!?
to, efektivno, uradis kad stavis laptop na krevet
ako ne mozes sam da izvalis sta je resenje: samo izmedju laptopa i kreveta stavi nesto cvrsto i dovoljno veliko da nozice laptopa stoje na istom i to ce ti u mnogome resiti problem
Slicna konfa, asus k52 jr, i5, ati5470, 500 gb hard, nije se nikada ugasio, ali nikad nisam dozvolio klincima da ga stave na kauc ili krevet, samo na kolena da ne usisava prasinu. I pored toga, primetio sam da je temperatura kada je u idle 55-60 stepeni, i neki dan ga fino podignem, i iz sve snage nekoliko puta dunem u proreze gde izduvava vazduh. Izasao je uzasan oblak prasine, i sada, vidi cuda, temp u idle je 45 stepeni. Pokusaj prvo to, ako i dalje ima visoku temperaturu, pravac u servis
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.