Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Win instalacija na Eee PC 900
STRANA 1 OD 1
ssh Win instalacija na Eee PC 900 15.09.2011. 20:07 T38406

status: user
broj poruka: 90
Poznanik mi je doneo Eee PC 900 da mu na isti instaliram Windows. Kako nema originalni disk, a kako ni sam uređaj nema DVD uređaj, prebacio sam instalaciju na SD karticu sa koje sam instalirao OS, a zatim i odgovarajuće drajvere.

Problem je to što se Windows ne pokreće ukoliko nema instalacione SD kartice u čitaču. Postavio sam na SSD-u prvu (i jedinu) particiju kao aktivnu, proverio sadržaj boot.ini fajla, sa recovery konzole ponovo upisao MBR (uz pomoć fixmbr komande), pokušao i sa fixboot, ali i dalje bez rezultata. Sa SD kartice podiže Windows, bez nje samo se vidi kursor u gornjem levom uglu ekrana. Kad kažem podiže Win sa SD kartice, mislim da koristi neki boot loader na SD-u, Win je instaliran na SSD, naravno. Negde sam pročitao da noviji BIOS možda bude rešenje, ali ne u ovom slučaju.

Ne znam samo ima li razlike u instalaciji sa USB fleš diska i sa SD kartice. Nije mi problem da napravim startni USB i instaliram Win sa njega, ali da ne bih (možda) ponovo radio sve uzalud, rekoh da pitam ako je neko imao (i uspešno rešio) sličan problem. Ne mogu da se otmem mišljenju da je u pitanju neka sitnica, ali ne pada mi na pamet koja. Dakle, ako neko ima ideju, vremena i volje da istu podeli, unapred mu hvala.

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: Win instalacija na Eee PC 900 15.09.2011. 20:31 #360042

broj poruka: 6083
Nisam imao takvih problema, promeni nacin stavljanja wina na karticu i promeni instalacioni disk/image, meni je uvek iz prve radilo, ne znam sta si mogao da zeznes.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Pecina 5750 512Mb, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll

:: Poznanik mi je doneo Eee PC 900 da mu na isti instaliram Windows. Kako nema originalni disk, a kako ni sam uređaj nema DVD uređaj, prebacio sam instalaciju na SD karticu sa koje sam instalirao OS, a zatim i odgovarajuće drajvere
::
:: Problem je to što se Windows ne pokreće ukoliko nema instalacione SD kartice u čitaču. Postavio sam na SSD-u prvu (i jedinu) particiju kao aktivnu, proverio sadržaj boot.ini fajla, sa recovery konzole ponovo upisao MBR (uz pomoć fixmbr komande), pokušao i sa fixboot, ali i dalje bez rezultata. Sa SD kartice podiže Windows, bez nje samo se vidi kursor u gornjem levom uglu ekrana. Kad kažem podiže Win sa SD kartice, mislim da koristi neki boot loader na SD-u, Win je instaliran na SSD, naravno. Negde sam pročitao da noviji BIOS možda bude rešenje, ali ne u ovom slučaju
:: Ne znam samo ima li razlike u instalaciji sa USB fleš diska i sa SD kartice. Nije mi problem da napravim startni USB i instaliram Win sa njega, ali da ne bih (možda) ponovo radio sve uzalud, rekoh da pitam ako je neko imao (i uspešno rešio) sličan problem. Ne mogu da se otmem mišljenju da je u pitanju neka sitnica, ali ne pada mi na pamet koja. Dakle, ako neko ima ideju, vremena i volje da istu podeli, unapred mu hvala
:: Pozdrav
VMARC Napravi instalacioni USB fles i odradi to kako treba 15.09.2011. 21:04 #360049

broj poruka: 9420
A inace mozes da pokusas sa programom EasyBCD ako bas hoces da se zezas.

S1000RR

ssh re 15.09.2011. 21:24 #360052

broj poruka: 90
Upravo gledam boot sektor SSD-a. NTFS particija ima offset 2048, a pre toga je ubačen GRUB?!? To mora da je usb_prep (ili kako već) napravio. U svakom slučaju, fixmbr i fixboot bi trebali da postave Windows-ov boot loader, bez obzira na sadržaj ostalih sektora do početka particije.

Još čudnije je što u particionoj tabeli ima samo jednog unosa (za jedinu particiju od 16 GB), dok WinHex odnekud vidi `ispred` nje i jednu od 8GB sa FAT-om. A ne sećam se gde je (i ima li) kopija particione tabele na disku...

Ako ne rešim ubrzo, bataliću ovo, pa nazad za crtaću tablu :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647021.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs