Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Uvoz??
STRANA 1 OD 1
Dyca Uvoz?? 02.04.2007. 19:10 T3837

status: user
broj poruka: 1574
Hteo bih da uvezem laptop iz Nemacke pa me zanima koliko se posto jos placa carina za uvoz i da li se placa PDV kada se uveze???Generalno me zanima asus a8jr koji u nemackoj kosta oko 1000 eura???Da li ima ovaj laptop da se kupi kod nas,zapao mi je za oko jer kosta ,,samo` 1000eura a ima odvojenu ati x2300 graficku???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Uvoz?? 02.04.2007. 23:00 #15161

broj poruka: 9420

:: Hteo bih da uvezem laptop iz Nemacke pa me zanima koliko se posto jos placa carina za uvoz i da li se placa PDV kada se uveze???Generalno me zanima asus a8jr koji u nemackoj kosta oko 1000 eura???Da li ima ovaj laptop da se kupi kod nas,zapao mi je za oko jer kosta ,,samo` 1000eura a ima odvojenu ati x2300 graficku??
::

A zasto bi ga uvozio...?
Kupi ga tamo i regularno prenesi kao licnu stvar. Laptopovio su odavno prestali da se upisuju u pasose i tretiraju se kao licni prtljag. Ja sam moj prenosio bez problema svakim uobicajnim vidom prevoza. Garancija ti isto vazi u oba slucaja.

E sad, procedura ti je ova:
1 Kupis laptop.
2 Na granici uradis povracaj nemackog PDVa, koliki god da je.
3 Doneses ga ovde
4 Platis carinu 20% + PDV 18% i to je kraj price.
IcaNET Re: Uvoz?? 03.04.2007. 01:06 #15174

status: client
broj poruka: 52

:: Hteo bih da uvezem laptop iz Nemacke pa me zanima koliko se posto jos placa carina za uvoz i da li se placa PDV kada se uveze???Generalno me zanima asus a8jr koji u nemackoj kosta oko 1000 eura???Da li ima ovaj laptop da se kupi kod nas,zapao mi je za oko jer kosta ,,samo` 1000eura a ima odvojenu ati x2300 graficku??

Ajd da ti malo pojasnim:
1. Ako kupuješ u Nemačkoj Laptop, imaj u vidu da je već instaliran regularan OS, verovatno neki windows, ne bi me začudilo da je i VISTA(da se razumemo, protiv legalnog software nemam ništa protiv). OS je na Nemačkom jeziku, tastatura isto, QWERTZ ali sa dodatcima za Nemački jezik. Dodatni trošak da kod nas promeniš u neku drugu tastautru.
2. Nemački PDV - MW-Steuer - je 19% od 1 januara 2007, ali nemoj da se zavaravaš, ne vraćaju toliko, u najboljem slučaju dobićeš 13.5% ako se lično pojaviš u radnji gde si kupio Laptop, sa overenom potvrdom da je Laptop izašao iz EU. To ti overavaju madjari ako ideš preko Madjarske ili Slovenci, (za tvoj info - na ovu overu zna da se čeka i po nekoliko sati, da ti ne objašnjavam zašto jer nas izuzetno cene gde god da se pojavimo, doduše madjari su nešto malo i popustili u poslednje vreme ali...). Kad izlaziš iz EU pokažeš uredjaj, Laptop, overiš račun i nastaviš dalje put Srbije. Tu se pravi lud i reci da je tvoj laptop koji si izneo iz zemlje. Carina = 0

E sad treba da se vratiš po MW-Steuer ili da ti neko to podigne ili preko Nemačke ambasade da uzmeš svoje pare nazad. Svi će te odrati za proviziju. A ako se sam vratiš u Nemačku po pare, opet moraš da platiš put, vizu...itd.

Znači, ne isplati se, osim ako ne ideš često preko. I o trošku nekog drugog, da radiš za neku firmu koja te šalje u EU.

Ili da nadješ nekog, ko bi ti to doneo. A da je pouzdan, da te ne zavrne.

Znam da je Internet prodaja/ponuda interesantna i da ima da se nadje sve i svašta ali budi oprezan.
Dyca re 03.04.2007. 14:28 #15190

Imam ujku tamo pa bi on mogao da mi donese.U tom slucaju jel bi on mogao da ga donese bez placanja carine i PDV-a,znaci kao da je njegov laptop i da mi ga onda samo ostavi??Zanima me i zasto se placa PDV za laptop koj uvozim, valjda ne moram da placam jer ga nisam ovde kupio???

Dyca re 03.04.2007. 15:01 #15195

Takodje me zanima da li ima neki laptop do 14` za 1000eura(to je max) da se kupi kod nas a da je bolji od ovog Asus-a??

VMARC Re: re 04.04.2007. 23:58 #15281

:: Takodje me zanima da li ima neki laptop do 14` za 1000eura(to je max) da se kupi kod nas a da je bolji od ovog Asus-a?

Probaj Lenovo t60 Titanium. Jeste da kosta 1500+pdv i nije 14 ica ali je zakon. Ja ga imam i mogu ti reci da u zivotu nebih kupio bilo sta drugo osim Lenovo Titanium serije.
mrlja Re: Re: re 05.04.2007. 00:04 #15283

broj poruka: 299

:: Probaj Lenovo t60 Titanium. Jeste da kosta 1500+pdv i nije 14 ica ali je zakon. Ja ga imam i mogu ti reci da u zivotu nebih kupio bilo sta drugo osim Lenovo Titanium serije

samo treba proveriti da nije mozda sanyo baterija... posto su lenovu opet isporuchene nekvalitetne baterije nedavno...
:)))
VMARC Re: Re: Re: re 05.04.2007. 00:08 #15285

:: ::
:: :: Probaj Lenovo t60 Titanium. Jeste da kosta 1500+pdv i nije 14 ica ali je zakon. Ja ga imam i mogu ti reci da u zivotu nebih kupio bilo sta drugo osim Lenovo Titanium serije
:: samo treba proveriti da nije mozda sanyo baterija... posto su lenovu opet isporuchene nekvalitetne baterije nedavno...
:: :))

Sredili su to... Lenovo to sredjuje iz keca. Meni su poslali mail iz customer care da se javim uvozniku za srbiju da mi zamene. ja otisao, dobar dan, doobar dan, treba da se zameni baterija, oni zamenili i eto... sreca pa mi nije prsla u facu. Inace negde na Filipinima je tipu izgorela kuca jer mu se zapalila baterija os Sony VAIOa, koji kosta cca 3000$... pa kupujte posle skupe igracke... :)
Dyca Re: Re: re 05.04.2007. 13:56 #15329

:: Probaj Lenovo t60 Titanium. Jeste da kosta 1500+pdv i nije 14 ica ali je zakon. Ja ga imam i mogu ti reci da u zivotu nebih kupio bilo sta drugo osim Lenovo Titanium serije

To je skoro duplo vise od mog budzeta a i nije do 14`,predlozite ako ima neki.Mogao bih da kupim laptop u Nemackoj tako da je veci izbor,sta mislite,koji bi bio ok?
Takodje me zanima sta mislite o Asus a8jr laptopu,za 1000 eura je stvarno ok kupovina,sta mislite,jel se isplati?
VMARC Re: Re: Re: re 05.04.2007. 14:24 #15330

:: :: Probaj Lenovo t60 Titanium. Jeste da kosta 1500+pdv i nije 14 ica ali je zakon. Ja ga imam i mogu ti reci da u zivotu nebih kupio bilo sta drugo osim Lenovo Titanium serije
:: To je skoro duplo vise od mog budzeta a i nije do 14`,predlozite ako ima neki.Mogao bih da kupim laptop u Nemackoj tako da je veci izbor,sta mislite,koji bi bio ok
:: Takodje me zanima sta mislite o Asus a8jr laptopu,za 1000 eura je stvarno ok kupovina,sta mislite,jel se isplati

milslim da ih imas i u 14` varijanti i kostaju negde oko 100000 din.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs