Casa koka kole prosuta na tastaturu,laptop nije iskljucen vec ga ostavili da radi bez obzira na to sto se desilo,iskljucen posle vise sati rada u takvom stanju i ostavljen da se osusi.Posto se osusila koka kola tastatura je bila neupotrebljiva,brljala slova,neka nisu ni radila,ali laptop radio normalno ulazio u windows koriscen tako vise dana i onda ociscen,alkoholom, i ponovo ostavljen neko vreme da se osusi i sada ne radi uopste,ne moze se ukljuciti,koristi se oduvek bez baterije i kada se zakaci na adapter svetli samo lampica za bateriju i to tako kao da je baterija crkla i da je treba zameniti to videh u uputstvu samog laptopa sve ostale lampice mrtve..
Ima li neko nekakvu ideju sta raditi?Procitah milijardu slicnih problema na googlu,ali svaki problem ostao bez resenja,tacnije resenje je kupiti nov laptop..Zanima me da li se moze nekako popraviti,napraviti da radi?
i uzgred ce ti napakovati pricu da je crkla ploca ili nesto slicno i uzeti 50-100e... toliko o tome... sacekaj koji dan, imao sam slicnih iskustva, verovatno ce proraditi!
:: Odneseš ga u stručan servis gde će ga lepo otvoriti, oprati, zatvoriti i vratiti ga u stanje kakvom je bio pre koka-kolisanja.. :: :: servispc bre :: ::
Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO /ASUS 9800GT 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w
:: i uzgred ce ti napakovati pricu da je crkla ploca ili nesto slicno i uzeti 50-100e... toliko o tome... sacekaj koji dan, imao sam slicnih iskustva, verovatno ce proraditi :: :: :: Odneseš ga u stručan servis gde će ga lepo otvoriti, oprati, zatvoriti i vratiti ga u stanje kakvom je bio pre koka-kolisanja.. :: :: :: :: servispc bre :: :: :: ::
Laptop bio u garanciji - prosuta koka kola. Odmah ga ugasili i sacekali dan da se osusi. Posle uzeli da ocistimo, posto su se tasteri lepili, DVD-ju zalepljene vodjice za otvaranje...
Radio je ok jedno 2-3 meseca i posle poceo da brlja - ne prepoznaje disk u toku rada (kao da ga je neko iskljucio. Plus, temperatura istog porasla znacajno (pretpostavljam da je koka kola ulepila ventilator ili prasinu u kanalima za protok vazduha...
Poslali u zvanicni servis - detektovali los hard (losi kontakti) i zbog ostataka pica ne podleze kvar garanciji - kupili novi HDD, oni ga ubacili i komp im se tokom testiranja ugasi bez mogucnosti paljenja. Zamene plocu (ovaj put u garanciji) i eno ga laptop kao nov.
Eto to je moje iskustvo sa laptopom u servisu posle prosipanja koka kole.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
otvorio sam ga,skinuo tastaturu,ispod koje bilo jos koka kole,ocistio bas dobro i ostavio otvoren da se osusi,nije ram ulepljen,ali kuler na cpu jeste bio umuljan u prasinu sa koka kolom,ali to je jos ranije ocisceno,ploca,cipset,ma sve ostalo cisto,nije ni bilo umuljano..
Ostavicu ga jos nekoliko dana da se osusi,pa ako i dalje ne bude radio nosicu ga u neki servis,bar da vidim sta ce reci,posto se popravka verovatno nece isplatiti..
Re: eheheh znaci resenje je koca kola zero..brate..
14.09.2011. 11:08
status: user broj poruka: 2855
Ostavices ga nekoliko dana da se osusi?! - u vreme kad je tepmeratura u hladu 35C?! nema tu sta da se susi vise od sat-dva...da ne pricam da mozes proces susenja da ubrzas fenom za kosu...
Nosi u servis odma, ako nece da se ukljuci lap...
Skyfire: ...frekfencija...
:: otvorio sam ga,skinuo tastaturu,ispod koje bilo jos koka kole,ocistio bas dobro i ostavio otvoren da se osusi,nije ram ulepljen,ali kuler na cpu jeste bio umuljan u prasinu sa koka kolom,ali to je jos ranije ocisceno,ploca,cipset,ma sve ostalo cisto,nije ni bilo umuljano. :: :: Ostavicu ga jos nekoliko dana da se osusi,pa ako i dalje ne bude radio nosicu ga u neki servis,bar da vidim sta ce reci,posto se popravka verovatno nece isplatiti. :: :: ::
Prva i osnovna stvar kada se desi prosipanje bilo koje tecnosti
14.09.2011. 11:23
status: user broj poruka: 7285
po bilo kom uredjaju je:
Da se uredjaj ugasi,rasklopi i ostavi da se potpuno osusi.
Ova teorija vazi samo za vodu, svi ostali napitci koji sadrze secere zahtevaju i da se uredjaj po rasklapanju detaljno ocisti(pozeljno medicinskim benzinom). U koliko se to ne uradi i kao u tvom slucaju uredjaj ostavi da radi(), velike su sanse da nikad vise nece biti 100% ispravan.
Upravo ovo sto je codeus naveo sam imao prilike da vidim milion puta i u glavnom od kafe ili soka, a prvo sto ode je integralno kolo i zato dolazi do brljavljenja tastature, a kada se tecnost podvuce dublje i secer zalepi onda moze sve da crkne,jer u takvom stanju deluje kao provodnik.
Samo procitah Plamenov odgovor `sacekaj koji dan, imao sam slicnih iskustva, verovatno ce proraditi!`, pa se nadam..mozda ce stvarno oziveti..
@Ishmerish slazem se i meni logocno da ako se prospe tecnost na bilo koji el.uredjaj prvo se cupa iz struje,ne mogu ukacim zasto ga ostavise da radi,ali eto..tako bilo..Stvarno me cudi da je tako radio nekoliko dana,sada kada sam skinuo tastaturu i video sta je sve ispod ne mogu verujem da je uopste mogao da radi i mislim da si u pravu za ovo da nikad vise nece biti 100% ispravan..
i tu imas veliki faktor srece(ili nesrece), sve zavisi koja kolicina je prosuta i gde je cola uspela da udje?
Moze da se desi da je promasila sve osim integralnog, i u tom slucaju ces samo da ispruzis za novu tastaturu.
Mada sam vidjao i slucajeve gde tastatura pobrljavi usled prosipanja tecnosti po njoj i onda se posle odredjenog perioda jednostavno vrati u normalu, al ne pitaj me kako i sta je uzrocnik tome.
Da napomenem da su ovi sluvajevi bili kod stand alone(desk) tastatura.
U pravu si i ti i forever, posle crkavanja stvari same od sebe se poprave i prorade.
servispc bre
:: i uzgred ce ti napakovati pricu da je crkla ploca ili nesto slicno i uzeti 50-100e... toliko o tome... sacekaj koji dan, imao sam slicnih iskustva, verovatno ce proraditi :: :: :: Odneseš ga u stručan servis gde će ga lepo otvoriti, oprati, zatvoriti i vratiti ga u stanje kakvom je bio pre koka-kolisanja.. :: :: :: :: servispc bre :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.