Na laptopu HP ProBook 4730s je bio fabricki linux,izbrisao sam ga sa instalacijom xp profesional,skinuo drajvere sa sajta HP, instalirao sam sve drajvere osim drajvera za grafiku,svaki put kad pokrenem instalaciju izbacuje mi ``Pogreska-racunalo ne ispunjava minimalne zahtjeve za instaliranje programske opreme``,na ati-jevom sajtu me upucuje na hp stranicu,instalirao sam sve zakrpe za windows i sve je azurirano pa je sada service pack 3,ali nece ,na njemu je ati radeon mobility HD6470.Jel mozda neko imao iskustva sa ovim laptopom ili ima neku ideju da sredim to.Hvala
Re: Moras prvo da instaliras INTEL drajver za graficku
06.09.2011. 11:10
status: user broj poruka: 7769
A jel ista prica i za one sa HD5470 ili to zavisi od modela do modela?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pa tek onda ATI :: Ti imas Intel GMA integrisanu i Ati za 3D :: :: Zasto zaboga XP na takvu masinu? Pa to ti nikada nece raditi kako treba :: Windows 7 x64 :: :: S1000R :: ::
Osnovna je ideja da na Intelu radi kada je na bateriji a nema potrebe za visokim 3D performansama a na ATIju ili nVidiji kada se pokrene neka 3D aplikacija. Sve naravno zarad ustede energije i duzeg trajanja baterije, kao i manjem zagrevanju masine, sto je i najveci problem danasnjih `neintegrisanih` laptopova.
Prilikom instalacije drajvera, mora se prvo instalirati Intel, jer je on primarni VGA adapter i on se pita u automackom modu kada ce se aktivirati High performance GPU. Posto je prvi mod automacki, onda je potrebno da Intelov drajver detektuje postojanje HPGPU, da bi dalje sistem mogao da nastavi dalju instalaciju HPGPU drajvera.
Da, ista je prica ukoliko ima dve graficke, Intel i AMD 5xxx.
Upravo to, svi gledaju da urade upgrade racunara jedini ja krenuo downgrade.Dajem preporuke, kako usporiti svoj racunar . U pravu si za ovo idem da ga brisem.Hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.