Aj kad niko vise ne odgovara na staru temu primoran sam da otvorim novu .(
jel se nekome od vlasnika della n5110/n7110 greje LEVI DLAN ( tkz palm rest area) i kad je u idle modu a kad se igra nesto onda jos vise? nervira me strasno, znoji mi se levi dlan, desni je skroz kul, ali levi pece tolko da nije normalno
znaci u idle modu vazduh uopste nije topao iz ventilatora ali zato taj naslon za levu ruku gori, da li i vi ostali korisnici tog istog modela imate slicne probleme ili je to samo kod mene? da napomenem, graficka kartica se nalazi sa leve strane gore a procesor u sredini laptopa, ovde ispod levog dlana se nalazi chipset procesor kako sam saznao, da li se i vama greje ?:D
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Obicno mi se greje onaj deo gde stoji HDD :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
taj del ima i7 u sebi a nema kuciste adekvatno za tu konfu. Plastikaner je hladjenje lose i zato se greje.. To kuciste je ok za i3 koji se dosta manje greje za razliku od i7.
Za i7 treba ozbiljnije alu kuciste da bi temerature bile ok.
:: Aj kad niko vise ne odgovara na staru temu primoran sam da otvorim novu . :: :: jel se nekome od vlasnika della n5110/n7110 greje LEVI DLAN ( tkz palm rest area) i kad je u idle modu a kad se igra nesto onda jos vise? nervira me strasno, znoji mi se levi dlan, desni je skroz kul, ali levi pece tolko da nije normaln :: :: znaci u idle modu vazduh uopste nije topao iz ventilatora ali zato taj naslon za levu ruku gori, da li i vi ostali korisnici tog istog modela imate slicne probleme ili je to samo kod mene :: da napomenem, graficka kartica se nalazi sa leve strane gore a procesor u sredini laptopa :: ovde ispod levog dlana se nalazi chipset procesor kako sam saznao, da li se i vama greje ?: :: :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro
jebote jel cita neko tekst? iznad procesora kuciste se uopste NE GREJE, pricam o idle i o full loadu,
samo se greje palm rest nenormalno takodje i u idle i u fullu, a ispod se nalazi chipset procesor, i7 se nalazi u CENTRU kucista i tu nema problema sa temperaturom, to mi nije jasno...
:: taj del ima i7 u sebi a nema kuciste adekvatno za tu konfu :: Plastikaner je hladjenje lose i zato se greje. :: To kuciste je ok za i3 koji se dosta manje greje za razliku od i7 :: :: Za i7 treba ozbiljnije alu kuciste da bi temerature bile ok :: :: :: :: :: Aj kad niko vise ne odgovara na staru temu primoran sam da otvorim novu . :: :: :: :: jel se nekome od vlasnika della n5110/n7110 greje LEVI DLAN ( tkz palm rest area) i kad je u idle modu a kad se igra nesto onda jos vise? nervira me strasno, znoji mi se levi dlan, desni je skroz kul, ali levi pece tolko da nije normaln :: :: :: :: znaci u idle modu vazduh uopste nije topao iz ventilatora ali zato taj naslon za levu ruku gori, da li i vi ostali korisnici tog istog modela imate slicne probleme ili je to samo kod mene :: :: da napomenem, graficka kartica se nalazi sa leve strane gore a procesor u sredini laptopa :: :: ovde ispod levog dlana se nalazi chipset procesor kako sam saznao, da li se i vama greje ?: :: :: :: :: :: :: Dell N511 :: :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: :: HM67 :: :: 6GB DDR3 1333MH :: :: 640GB 5200rp :: :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: :: SRS Soun :: :: W7Pro
JEBOTE lepo ti je napisao @strela75 TU SE NALAZI HDD!!! zasto ti je i u idle toplo!!!
Imam XPS i isto se taj deo greje samo sto je moje kuciste Alu pa mi je taj deo zanemarljivo mlak...tvoje kuciste je plastika-elastika...
E i smiri hormone ako vec trazis za pomoc nemoj se gubiti...
Mogao si sam pronaci na netu rastavljen tvoj model laptopoa pa bi video sta se nalazi ispod tog ddela, resenje je da kupis SSD...
Skyfire: ...frekfencija...
:: jebote jel cita neko tekst :: iznad procesora kuciste se uopste NE GREJE, pricam o idle i o full loadu, :: :: samo se greje palm rest nenormalno takodje i u idle i u fullu, a ispod se nalazi chipset procesor, i7 se nalazi u CENTRU kucista i tu nema problema sa temperaturom, to mi nije jasno.. :: :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro :: :: :: taj del ima i7 u sebi a nema kuciste adekvatno za tu konfu :: :: Plastikaner je hladjenje lose i zato se greje. :: :: To kuciste je ok za i3 koji se dosta manje greje za razliku od i7 :: :: :: :: Za i7 treba ozbiljnije alu kuciste da bi temerature bile ok :: :: :: :: :: :: :: :: :: Aj kad niko vise ne odgovara na staru temu primoran sam da otvorim novu . :: :: :: :: :: :: jel se nekome od vlasnika della n5110/n7110 greje LEVI DLAN ( tkz palm rest area) i kad je u idle modu a kad se igra nesto onda jos vise? nervira me strasno, znoji mi se levi dlan, desni je skroz kul, ali levi pece tolko da nije normaln :: :: :: :: :: :: znaci u idle modu vazduh uopste nije topao iz ventilatora ali zato taj naslon za levu ruku gori, da li i vi ostali korisnici tog istog modela imate slicne probleme ili je to samo kod mene :: :: :: da napomenem, graficka kartica se nalazi sa leve strane gore a procesor u sredini laptopa :: :: :: ovde ispod levog dlana se nalazi chipset procesor kako sam saznao, da li se i vama greje ?: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dell N511 :: :: :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: :: :: HM67 :: :: :: 6GB DDR3 1333MH :: :: :: 640GB 5200rp :: :: :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: :: :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: :: :: SRS Soun :: :: :: W7Pro
covek mi prica da je kriv i 7 procesor koji se nalazi u skroz drugom kraju kucista,
temperatura HDD-a ne prelazi 40 stepeni, a ispod ruke se nalazi CHIPSET procesor koji verovatno greje okolinu, ne pricam o blagoj toplini vec je topao kao soljica od kafe koja je upravo skuvana, Temperatura istog chipseta je 60-ak stpeni, dok je u loadu 70
zato pitam da li jos neko od korisnika tog modela ima slicne probleme ili je to samo do mog dell-a
gledao sam na dell-ovim servisnim uputstvima i da tu se nalazi taj chip sto podgreva povrsinu, hard disk ne znam tacno gde se nalazi fizicki, nam da ga je nemoguce izvaditi bez rasturanja kompletnog laptopa i maticne ploce, ne verujem da se on nalazi tu levo? provericu, a i da se nalazi opet ne bi trebalo da on utice znatno na temperaturu povrsine, jer je temperatura HDD-a u loadu i idle rezimu priblizno ista, dok se temperatura chipseta izmedju ta dva rezima znatno menja kao i temperatura povrsine o kojoj govorim, zato mislim da chipset tu najvise utice, a u to sam siguran najvise i zbog toga sto je temperatura chipseta nekih 20ak C toplija od harda
i isto se zagreva taj deo levo od toucpad-a...Tačno tu se nalazi hdd, bar kod mene. Ipak, T hdd-a ne prelazi 40, tako da tu postoji jos nesto sto zagreva taj deo...dosad ga nisam rastavljao posto je relativno nov, pa ne znam sta je sve tu... Fiat iustitia, et pereat mundus
Jeste toplo na tom delu, ali daleko je to od vrućeg...po ovoj slici se ne vidi mnogo..posto je ploca okrenuta naopako, nista se ne vidi na tom delu koji je ispod levog dlana...ne znam šta je ovo ispupčeno pored oznake 2...tu bi otprilike trebalo da je to mesto, ako se ne varam... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Sub-z evo slika brate gde se nalazi hard disk, znam sto posto da nije tu on : :: :: on je sa druge strane ( desno ) i tu su temperature extra, i u loadu i idle :: :: reci mi jel se tvoj laptop greje bas bas, ili je samo mlak tu levo gde je naslanjac za ruku : :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/51/insn5f2.jpg :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro :: ::
Care pogledaj raspored komponenti imas na netu gde se sta nalazi i kuda prolazi topao vazduh pa ce ti biti jasnije. Taj dell je plastican i greje se vise naravno. nije i7 kriv to ti ja nisam reko, ja sam rekao da taj del ima kuciste koje ne odgovara hardveru koji je u njega ugradjen. To je jedan od uzorka a moze biti i jos nekih. Kada nesto pitas cekaj da ti se objansni....
:: jebote jel cita neko tekst :: iznad procesora kuciste se uopste NE GREJE, pricam o idle i o full loadu, :: :: samo se greje palm rest nenormalno takodje i u idle i u fullu, a ispod se nalazi chipset procesor, i7 se nalazi u CENTRU kucista i tu nema problema sa temperaturom, to mi nije jasno.. :: :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro :: :: :: taj del ima i7 u sebi a nema kuciste adekvatno za tu konfu :: :: Plastikaner je hladjenje lose i zato se greje. :: :: To kuciste je ok za i3 koji se dosta manje greje za razliku od i7 :: :: :: :: Za i7 treba ozbiljnije alu kuciste da bi temerature bile ok :: :: :: :: :: :: :: :: :: Aj kad niko vise ne odgovara na staru temu primoran sam da otvorim novu . :: :: :: :: :: :: jel se nekome od vlasnika della n5110/n7110 greje LEVI DLAN ( tkz palm rest area) i kad je u idle modu a kad se igra nesto onda jos vise? nervira me strasno, znoji mi se levi dlan, desni je skroz kul, ali levi pece tolko da nije normaln :: :: :: :: :: :: znaci u idle modu vazduh uopste nije topao iz ventilatora ali zato taj naslon za levu ruku gori, da li i vi ostali korisnici tog istog modela imate slicne probleme ili je to samo kod mene :: :: :: da napomenem, graficka kartica se nalazi sa leve strane gore a procesor u sredini laptopa :: :: :: ovde ispod levog dlana se nalazi chipset procesor kako sam saznao, da li se i vama greje ?: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dell N511 :: :: :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: :: :: HM67 :: :: :: 6GB DDR3 1333MH :: :: :: 640GB 5200rp :: :: :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: :: :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: :: :: SRS Soun :: :: :: W7Pro
evo ti slika rasporeda komponenti, a tu sliku sa prikazom protoka toplog vazduha nisam nasao iako odprilike znam kuda ide topao vazduh a odakle se uvlaci `hladan`
jeste plastikaner, i jeste sranje, al mi ne ide u glavu kako se ne greje tamo gde je procesor i graficka toliko koliko se greje na palm restu....
Hvala savatije na infou a jel ti se greje levi dlan u loadu?
nisam obracao pznju jer kad se igram i ono malo to radima sa bezzicne tastature ali ajde probacu...
DELL INSPIRON N7110, I7, 6 GB RAM Nvidia M525 17.3led... legalni W7 home premium 64 bit
:: evo ti slika rasporeda komponenti, a tu sliku sa prikazom protoka toplog vazduha nisam nasao iako odprilike znam kuda ide topao vazduh a odakle se uvlaci `hladan :: :: :: jeste plastikaner, i jeste sranje, al mi ne ide u glavu kako se ne greje tamo gde je procesor i graficka toliko koliko se greje na palm restu... :: :: Hvala savatije na info :: a jel ti se greje levi dlan u loadu :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro :: ::
DELL INSPIRON N7110, I7, 6 GB RAM Nvidia M525 17.3led... legalni W7 home premium 64 bit
:: Savatije a kakve su ti temperature kod CTRL- i ALT dugmica? jel su bas visoke :: :: sto se tice chipseta, laptop nisam otvarao, ne znam kako bi ga `izcupao` : :: :: temperature procesora i graficke su sledec :: :: idl :: CPU 55, gpu 5 :: load :: Cpu 80/85, gpu 8 :: :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro :: ::
e fora je sto na istom mestu sa donje strane UOPSTE nije topao, znaci jebeno sranje, ne kontam :D ne verujem da bi dock za hladjenje tu ista pomogao, jedino da se stavi neki vent na taj chip, nista odnecu ga u servis i ako ne bude moglo ista da se resi ne znam sta cu, dal da uzimam n7110 il nesto drugo, do kurca
neki ljudi imaju problem, neki nemaju, nekima je blago toplo, meni je VRELO znaci kao vruca solja od kafe, mozes da je drzis u ruci - ne dugo ali mozes i jako je neprijatno provalio sam da kad sam u power saveru vent od proc i gpu se uopste ne vrti :D znaci digao sam kuciste i vent ladno stoji, tek kad se malo uposli on krene da ga vrti
bios je najnoviji na ploci, drajveri, sve u full-u...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.