Pre nekoliko dana crkao mi laptop. Samo je u jednom trenutku skroz pobeleo ekran i zamrzao se, nisata nisam mogao da uradim osim da ga iskljucim na dugme. Nakon par minuta probao sam ponovo da ga ukljucim, u prvom podiznju posle toga izbacio je u dosu nesto `Profile 1` i jos nesto ali jako kratko i pocrneo skroz, kao da je iskljucen. Ponovnim restartom samo se zacuje kako upali ventilator i iznova i iznova se restartuje.
U pitanju je HP laptop star oko 5 godina.
Da li neko ima deju sta bi moglo da bude, znate li neki dobar servis gde bi mogli da ga pogledaju da vidim da li vredi popravljati.
Ali po opisu kvara, rekao bih da je u pitanju graficki cip na maricnoj ploci. Taj kvar je retko kome isplatljiv za popravku, da se uradi ozbiljno i valjano kosta 100 evra. Koji laptop i koja graficka karta? Da nije neki iz Pavilion serijie, oni su poznati po tome... S1000RR
kojigod da je lap, ako je 5 godina star tesko da vredi vise od 100ak eura, a toliko mu dodje i popravka tvog kvara. Iskreno, razmisljao bih o novoj masini jer se inace prave da traju 3 do 5 godina. Da se meni to desilo - otvorio bih haubu, ocistio ceo lap (mozda zeza od prasine i pregrevanja?) proverio lemove i kontakte i ako nece - smisljao kako da sto bezbolnije prodjem. Takodje mi deluje kao da je gpu u pitanju.
Druze, mogu ja da mu preporucim bar 2 servisa, koji ce to profesionalnije i bolje da urade od tebe. Nemoj ovde da se reklamiras, forum ne sluzi za to. I da, koliko ce to sve da ga kosta...? 80? 100? Kolika je garancija na rad, do kvake ili godinu dana? Isplati li se to i njemu, ili samo tebi? :)
S1000RR
:: MOGU TI GA PREGLEDATI,I SERVISIRATI :: PREKUGLATI GRAFIKU,ČIPSET.. :: POGLEDAJ SVOJ MAI :: :: ::
U pitanju je ovaj laptop Compaq nx6125, ne znam koji graficki cip koristi, negde je do pisalo ali....ma nije ni vazno. Znam da je vec dosta star ali za xp je bio sasvim dovoljan, stavljeno mu je 1gb ram mem tako da je radio posao.
Nisam zeleo niko da se reklamira, jednostavno mozda ako je neko imao slicna iskustva da mi preporuci neki servis je jer ja nemam ideju ko se s time bakce.
za reklamiranej se nije odnosilo na tebe, inace odneo sam prosle godine da mi jedna od ovde preporucenih firmi yameni chipset ... sto su naplatili 120e dobio garanciju 3 meseca i sve radilo 9 mesece, da bih sad otvorio laptop i skontao da su radili jbn reflow. to sam mogao i ja...
sad sam prepakivao 5520 u taj 7520 razlika je u tamnoci boja stose i naploci vide tragovi malo tamnije oko chipseta. a ne bimi ni palo napamet da nisam imaoovajdrugi komeje grafika zveknula pa sklopio 1. a uz to od kako je vracen iz servisa vlasnik istog je uzeo veliki CM postolje sa nekom 12` i posmatrao temp na pc da ne bi doslo do pregrevanja i da opet lipsa. a kad sam ga dobio da vidim koji mu je predlozio sam rasprodaju tog lapotopa u delove pre nego za opravku, ali on nije jer je bio star god i po acer 7520g sa svim onim silnim dodacima papreno placen... inache codeus jel radish samo chipset ili i baterije za laptop, tj treba mi reset eproma kandak win7 nesto zaje.... mozesh mi na pm odgovoriti ili mail
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.