Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
macbook eir
STRANA 1 OD 1
repsi macbook eir 26.08.2011. 13:29 T38045

status: user
broj poruka: 1276
idem na neku razmenu studenata (ako se secate pomagali ste mi oko motivacijskog pisma za sta sam vam jako zahvalan!) pa bi mi trebao neki top za tamo.. za oko mi naravno zapao macbook air pa me zanima sta vi mislite da li se isplati uzimati? koliko se moze ocekivati da ce napredovati sledeca generacija mba-a ? koliko bi izgubio kroz nekih godinu - 2 godine ako bi ga hteo prodati? uzeo bi mozda 13`-ku ali mi je ipak malo puno para.. bar ovde kod nas u dragoj Srbiji. Gde biste mi preporucili da ga uzmem? probao bi izbeci srpsku tastaturu na njemu.. 128gb model mi je interesantan.. Da li imam world wide garanciju na njega ako bi ga recimo uspeo nekako dovuci iz amerike? i zanima me da li je to dovoljno snage da se igra diablo 3 na nekim pristojnim podesavanjima 1400x900 mislim da je reza (naravno kad izadje)..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 26.08.2011. 13:33 #355237

broj poruka: 9121
Grafa je go qrc, procesor je vrhunski kao i displej, ako kupujes idi na model sa 256 GB SSD-om mala je razlika u ceni. Sledeci MBA nece skoro jer je ovaj izbacen pre manje od mesec dana (i5 sandy verzija). Uvek ces moci da ga utopis za dobar kes. Garancija je worldwide 1 godina, ako doplatis za Apple Care imas 3 godine i jos neke pogodnosti.

Macbook Air kupi u USA ispasce te 30% jeftinije minimum, naravno kupi ga u Apple Store-u ili preko neta, a ako to nista ne uspe onda idi u Bestbuy prodavnicu :).

I odsada pisi Macbook Air, to eir zajebi :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: ... 26.08.2011. 13:53 #355248

broj poruka: 4228
Kad moze qrc, onda može i eir.

Pozdrav!

Vlada

:: Grafa je go qrc, procesor je vrhunski kao i displej, ako kupujes idi na model sa 256 GB SSD-om mala je razlika u ceni. Sledeci MBA nece skoro jer je ovaj izbacen pre manje od mesec dana (i5 sandy verzija). Uvek ces moci da ga utopis za dobar kes. Garancija je worldwide 1 godina, ako doplatis za Apple Care imas 3 godine i jos neke pogodnosti
::
:: Macbook Air kupi u USA ispasce te 30% jeftinije minimum, naravno kupi ga u Apple Store-u ili preko neta, a ako to nista ne uspe onda idi u Bestbuy prodavnicu :)
:: I odsada pisi Macbook Air, to eir zajebi :)
:: Pozdrav!
markopvict er ili MacBookPro 26.08.2011. 14:09 #355253

broj poruka: 4515
jebu kevu!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

gile23 Re: Re: ... 26.08.2011. 14:26 #355257

broj poruka: 9121
:DDDDD

Intel potencira Ultrabook-ove, tako da ce se uskoro pojaviti `EIR` u Asus, Acer, Lenovo ili nekoj desetoj izvedbi :). Cene ce biti slicne Air-ovim :).

Pozdrav!

:: Kad moze qrc, onda može i eir.
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Grafa je go qrc, procesor je vrhunski kao i displej, ako kupujes idi na model sa 256 GB SSD-om mala je razlika u ceni. Sledeci MBA nece skoro jer je ovaj izbacen pre manje od mesec dana (i5 sandy verzija). Uvek ces moci da ga utopis za dobar kes. Garancija je worldwide 1 godina, ako doplatis za Apple Care imas 3 godine i jos neke pogodnosti
:: ::
:: :: Macbook Air kupi u USA ispasce te 30% jeftinije minimum, naravno kupi ga u Apple Store-u ili preko neta, a ako to nista ne uspe onda idi u Bestbuy prodavnicu :)
:: :: I odsada pisi Macbook Air, to eir zajebi :)
:: :: Pozdrav!
vladarko A Apple će da prodaje licencu za vazduh 26.08.2011. 14:53 #355264

Pozdrav!

Vlada

Daum ... 26.08.2011. 15:27 #355277

broj poruka: 12794
Bolje tablet uzmi ako ti treba čisto za skype i net. Asus Transformer izdržava 16 sati na bateriji, ima 2x usb porta, IPS ekran, itd....

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

repsi re 26.08.2011. 16:32 #355297

pa i nije bas toliko mala razlika u ceni... ~150 eura da dam za 128gb vise ? nekako bi pre uzeo 1tb externog hdd-a i zavrsio pricu..
frka mi je to sto vec 6. septembra idem tako da do tada necu biti u mogucnosti da mi neko donese mba iz amera.. kontaktirao sam sad par ljudi pa cemo videti ali realno sumnjam da cu imati toliko hebene srece da bas sad neko dolazi..

zanimljiv je ovaj tablet od asusa.. nisam u toku bas.. ali nema ethernet sto mi je jako bitno a i 600e mi je malo puno za takvu polovicnu igracku.. onamo dobio osx i potpuno funkcionalan top koji ce me sluziti sigurno par godina.. vucem vise prema mba-u.

koristio bi ga za word/power point prezentacije i to (fax).. surf, filmovi i odigrao bi koju igru (mislio sam diablo a kontam da ce se ipak i moci igrati i mozda nekog menadzera nabacim).. bitna mi je prenosivost i kompaktnost zbog daljnih putovanja, kongresa, sastanaka itd itd.. a i mogu ga jako fino iskoristiti kuci da nakacim klavijaturu na njega..

ili mozda tamo u spaniji da ga uzmem ako imaju internacionalnu verziju jer definitivno necu uzimati sa srpskom tastaturom..
Daum ... 26.08.2011. 17:21 #355317

broj poruka: 12794
Asus je 490 evra. Nema ethernet jer je tablet, ima zato wifi. Office radi bez problema na njemu, a baterija od 16 sati je duplo veća od MBA. Prenosivost je na sličnom nivou. Igara za Android takodje imaš mnogo, mada sve zavisi za šta ti treba mašina.

Na MBA grafici slobodno zaboravi na gaming tipa Diablo 3 i slično, toliko je slaba...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

imgnMOD RE: 26.08.2011. 17:24 #355318

broj poruka: 200
Apple Macbook Air je savrsen laptop... Vidim da komentarisete graficku, samo mi nije jasno zasto... Koji lap-top ima dobru graficku tj koja graficka moze da bude dobra a da je mobility ? Novi Macbook air ima savsen sklop jakih komponenti ukljucujuci SSD koji je integrisan na ploci , samim tim kompjuter leti... Jedini problem Apple proizvoda je sto su na nasem trzistu abnormalno skupi.
Nazad na temu...
Ukoliko mozes sebi da pruzis Apple macbook air, ja bi ti ga toplo preporucio...
Npr ja koristim iMac 2010 i 2011 27` i imam Macbook Pro 2009 god, i nemogu da se pozailim ni na jedan od navedenih proizvoda... Jedino oko cega mozes imati problem je iStyle koji je glavi i jedini servis za Apple. I problem moze biti da ces veoma tesko ostvariti garanciju, jel nerade svoj posao kako bi trebali da rade i obavljaju.

Ne bih vise da gnjavim, ali ja ti preporucujem macbook air.

Pozdrav.
it`s not modding its life style

vladarko Možda ovako nešto: 26.08.2011. 18:48 #355335

http://goo.gl/SleIi

Pozdrav!

Vlada

MaliAbner E dobra je ta jabuka ali to je igracka... 27.08.2011. 06:20 #355454

broj poruka: 7769
Ja bih pre uzeo ovo:
http://mobile.benchmark.rs/netbookovi/test_hp_pavillion_dm1

Kod nas je oko 480E, ovde u KL je trenutno 350E nije jeftin a pokrece sve ono na sta si verovatno navikao, ima sve sto ti treba, baterija traje prilicno, lagan je itd...

Kakvi bre tableti i te kerefeke... to su bre bukvalno igraceke za citanje novina i pregledanje mejla uz igranje besnih ptica... pa ne kupujes telefon nego nesto na cemo mozes da uradis nesto cak i pare da zaradis...

Tomato Republic Of Serbia !!!

vladats Re: macbook eir 27.08.2011. 07:02 #355467

broj poruka: 4537

Ako ti novac nije problem-uzmi ga.
repsi re 03.10.2011. 23:43 #364807

nisam stigao nista kupiti pre puta pa sam sada jos uvek u nedoumici sta mi je ciniti... da li uzeti taj mba 13` ili uzeti neki obican laptop + sennheiser hd 800 sluske, zapale mi za oko sa odlicnom cenom od 850e sto nisam video do sada pa nisam siguran da cu im moci odoleti :)
tako da bih vas zamolio za neki predlog laptopa bazicno nesto 13` da ima taj i5 sandy sa tom hd3000 grafom kako bi ustedio nesto struje i ne zagrevao se previse..
razmisljam cak i da mi prijatelj posalje recimo g53 ili hp envy 999$ preko bare tu u spaniju pa me interesuje da li mozda znate koliko bi izasla carina i svi ti troskovi u EU? da li bi upalila fora sa giftom ili neka druga opcija?
hvala

p.s. znam da zanovetam, al takav sam da ga hebes.. :D

ps2. uzgred svemu ovome jos me sjebe apple sa iphone 5... ako sutra izadje moracu se prosetat po jedan beli simfree :D to mi dodatno negativno utice na celokupni budzet :<

Snoopy- Re: re 03.10.2011. 23:51 #364813

broj poruka: 6083
Sve mi te zao xD

Sada da imam pare, odmah bih uzeo vazdusastu spravicu, perverzna je.

LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600,
GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: nisam stigao nista kupiti pre puta pa sam sada jos uvek u nedoumici sta mi je ciniti... da li uzeti taj mba 13` ili uzeti neki obican laptop + sennheiser hd 800 sluske, zapale mi za oko sa odlicnom cenom od 850e sto nisam video do sada pa nisam siguran da cu im moci odoleti :
:: tako da bih vas zamolio za neki predlog laptopa bazicno nesto 13` da ima taj i5 sandy sa tom hd3000 grafom kako bi ustedio nesto struje i ne zagrevao se previse..
:: razmisljam cak i da mi prijatelj posalje recimo g53 ili hp envy 999$ preko bare tu u spaniju pa me interesuje da li mozda znate koliko bi izasla carina i svi ti troskovi u EU? da li bi upalila fora sa giftom ili neka druga opcija?
:: hval
:: p.s. znam da zanovetam, al takav sam da ga hebes.. :
:: ps2. uzgred svemu ovome jos me sjebe apple sa iphone 5... ako sutra izadje moracu se prosetat po jedan beli simfree :D to mi dodatno negativno utice na celokupni budzet :
Dexter013 E jbg 04.10.2011. 10:41 #364844

broj poruka: 17093
Uzmi obican lap top , bez te jabuke je dosta jeftiniji ,
da ti se ne smeju tamo preko ako nema jabuku?

Jeste dobar ali placas extra bonus za taj logo...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 04.10.2011. 10:55 #364846

broj poruka: 4054

uzmi neki domaci polovan sa znakom sljive ..

neces nesto igrati na njemu ali .. pored je zenski internat a tamo ima playsteshon koliko oces
Mortificat Re: ... 04.10.2011. 11:30 #364855

broj poruka: 3519
Vidiš da ga ne zanimaju žene, već Diablo :D

Da sam na njegovom mestu, uzeo bih air max u Španiji ili bilo kakav lap ovde. Za prezentacije mu ne treba i5, a na igre će zaboraviti kako god, osim ako u startu uzme Alienware :D

:: uzmi neki domaci polovan sa znakom sljive .
:: neces nesto igrati na njemu ali .. pored je zenski internat a tamo ima playsteshon koliko oces
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs