Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
DELL N5110
STRANA 1 OD 1
markozutic DELL N5110 23.08.2011. 02:48 T37978

status: user
broj poruka: 1463
Laptop iz potpisa me dobro sluzio 9-10 meseci, ako izuzmemo maltretiranje oko drajvera i to sto mi je 2 puta otisla leva sarka od ekrana :P

i sad drugi put kad je otisla sarka odnesem laptop u radnju, oni posalju u PIN ( prvi put sam licno nosio) i javljaju mi iz radnje da su ponudili zamenu, jer ne mogu da oprave y560, il tako nesto

I u zamenu su mi ponudili i3/i5 sandy bridge n5110 Dellov

ali ja sam odlucio da uz neku doplatu od 70-ak evra uzmem i7 sandy bridge

tacnije ovaj model
http://itsvet.com/proizvod/dell-inspiron-n5110-intel-core-i7-2630qm-2.0ghz-6144mb-640gb-dvdrw-15.6-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/177/6070

jel ima neko iskustava sa ovim laptopom, kako se ponasa, autonomija, kvalitet?
performanse graficke sam delimicno pogledao na netbookchecks, i ok je ali zanima me celina, tj kako radi uparen sa i7 procesorom :)

da na pomenem da uz della daju 3 godine garancije za razliku od jedne koju je lenovo dao tada

kakva su vasa iskustva?

Lenovo Y560
Intel i3 330M 2.13GHz
HM55
3GB DDR3 1066MHz
320GB 7200rpm
15.6 LED HD BrightView (1366 x 768)
ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA HD
JBL Stereo Speakers
W7Pro
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: DELL N5110 23.08.2011. 03:24 #354450

broj poruka: 4187
Drug ima slican laptop, isto DELL... Sta jos vise da trazis, taj laptop je sasvim na mestu. Dobar CPU, solidna grafika, 6GB RAM-a, HDD 640GB... Kvalitet je na nivou. DELL je to.

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Laptop iz potpisa me dobro sluzio 9-10 meseci, ako izuzmemo maltretiranje oko drajvera i to sto mi je 2 puta otisla leva sarka od ekrana :
::
:: i sad drugi put kad je otisla sarka odnesem laptop u radnju, oni posalju u PIN ( prvi put sam licno nosio) i javljaju mi iz radnje da su ponudili zamenu, jer ne mogu da oprave y560, il tako nest
:: I u zamenu su mi ponudili i3/i5 sandy bridge n5110 Dello
:: ali ja sam odlucio da uz neku doplatu od 70-ak evra uzmem i7 sandy bridg
:: tacnije ovaj mode
:: http://itsvet.com/proizvod/dell-inspiron-n5110-intel-core-i7-2630qm-2.0ghz-6144mb-640gb-dvdrw-15.6-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/177/607
:: jel ima neko iskustava sa ovim laptopom, kako se ponasa, autonomija, kvalitet
:: performanse graficke sam delimicno pogledao na netbookchecks, i ok je ali zanima me celina, tj kako radi uparen sa i7 procesorom :
:: da na pomenem da uz della daju 3 godine garancije za razliku od jedne koju je lenovo dao tad
:: kakva su vasa iskustva
:: Lenovo Y56
:: Intel i3 330M 2.13GH
:: HM55
:: 3GB DDR3 1066MH
:: 320GB 7200rp
:: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768
:: ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA H
:: JBL Stereo Speaker
:: W7Pro
vladats Re: DELL N5110 23.08.2011. 06:10 #354456

broj poruka: 4537

Procitaj komentare na IT Svetu,svi ga hvale znaci uzimaj.....

dautovic ... 23.08.2011. 09:25 #354460

broj poruka: 2855

Ne znam za sta koristis laptop, ako nije za neki posao koji zahteva dosta procesorkse `snage` nemoj kupovati, jer ces sa nekim i3/i5 imati manje zagrevanje i vecu autonimoju.

Ja furam i5 2410 na DELL XPS i dovoljan mi je za sve.

Inace taj mobilni i7 Sandy Bridge je jaci od desktop quad-ova prethodne generacije, onda ti je je jasno kolika je to mrcina, brzi je od Phenoma II X4 975BE, od i7 920 itd...

Inace kod tog konketenog inspiriona 51110 se zale da im je tastatura malo fleksibilnija pa najbolje da proveris uzivo i vids da li ti odgovara.

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Taj krš ti nude? 23.08.2011. 09:31 #354462

broj poruka: 4228
I7? 6 GB RAM? 640 GB hdd? USB3.0?

Šta čekaš?!?

Pozdrav!

Vlada
srkico imam ja.. 23.08.2011. 09:37 #354463

broj poruka: 16
..kupio sam ga u prvoj turi, pocetkom maja.. definitivno best buy...

Dosta jaka konfiguracija, ali u startu sam bio skeptican, jer 650 eur za konfiguraciju koja je kod konkurentskog proizvodjaca bila bar 200 eur vise..

evo par mana:

- losa kamerica,
- 100Mb Lan
- WiFi sa losim Tx/Rx (nisam uspeo da izvucem ni 70% protoka, i nekako ide 8 sekundi pa 1 sekudnu nista..)
- DVD/RW katastrofa, desava mi se kada rezem da toliko bruji da trese ceo sto (kao da fali po neki sraf)
- HDD se nalazi bukvalno na najnedostupnijem mestu, ako bi hteo da ga izvadis/zamenis morao bi da ga kompletno rasturis, i gornju i donju stranu, samim time izgubio bi garanciju. *
- Uzasni zvucnici
- Ne dolazi sa OS

pozitivne strane:

- odlicna konfiguracija,
- i najnovije igre rade bez problema,
- ne greje se previse u normalnom radu,
- tih,
- dosta dobra autonomija (sa par twikova i ne u nesto prevelikom opterecenju izdrzava mi i po 4 sata)
- odlican touchpad (two point).
- usb 3.0
- solidna tastatura (ne uvija se pri jacem pritisku),
- garancija 3 godine *
- ima ih jos.. ali to mi za sada pada na pamet.

BTW ovaj laptop koristim za posao (oko 10 sati dnevno i non stop ga nosim).
Ne znam sta ocekujes od njega, ali mislim da je daleko bolji od tvog predhodnog lenova i3.

Pozdrav!
Sljubura Re 23.08.2011. 13:06 #354487

broj poruka: 123
Moja preporuka ti je da pogledas Dell ali neki od Vostro modela. Za slicnu cifru mozes da uzmes maaloo losiju konfiguraciju, ali koja takodje poseduje i usb 3 i te dzidza bidze.
E sad, prednost Vostra je bolji kvalitet, aluminijumsko kuciste, backlit keyboard, i ima hdd na 7200.

Daum ... 23.08.2011. 15:59 #354520

broj poruka: 12794
Drugar ima Dell N5110 sa i7 Sandyem, ne žali se. Ne greje se mnogo, jako lepo radi, nema nekih većih zamerki.

Ono što meni smeta lično kad sam ga čačkao je blagi flex tastature na sredini i to je to...

Inače N5110 i N7110 imaju otklonjive poledjine na gornjoj strani koje mogu da se zamene za neku sa grafikom. Navodno PCPractic prodaje ili bi trebalo da prodaje zamenske panele...

Imaš ih ovde na linku: http://bit.ly/nzkptC

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

savatije Ja ga kupih pre 2 meseca ali 17.3 incha 23.08.2011. 17:15 #354534

broj poruka: 1121
sve ima sto treba da ima. kod mene je slika sa kamere izuzetno korektna iako je 1 Mp.
autonomija je preko 3 sata ( ipak je 17,3)
ne bih o 100Mb lanu jer za moj paket kod ikoma od 7 MB to gotovo da ne igra bilo kakvu ulogu
WI FI mi radi kao i lan UTP om
da DVD jem nemam problema...cak bih rekao i da nije bucan
zvucnici su kod mene nesto bolji nego na tom modelu jer je dodat (nazovi wofer) kao 3 zvucnik
jedino me iritira GLARE ekran...nisam navikao
pri ful konverziji video fajla iz MKV u AVI zauzece procesora je generalno oko 20%
ja sada stvarno mislim da je DELL best by... i da dodam za seriju N7xxx dobija se jos posebna garancija na mrtve piksele

DELL INSPIRON N7110,
I7, 6 GB RAM Nvidia M525
17.3led...
legalni W7 home premium 64 bit

markozutic Re: Ja ga kupih pre 2 meseca ali 17.3 incha 24.08.2011. 20:47 #354893

E fala vam ljudi na komentarima :D

stigao je laptop konacno, i za sada sam zadovoljan,
i7 bukvalno jede malu decu, odradio sam par benchmarka,
tipa win rar siba 3500,
U 3d mark06 8300 bodova
i tako, nisam jos mnogo toga instalirao,
malo mi je jebeno bilo sa drajverima jer ne znam koju mreznu ima u sebi a tamo na sajtu proizvodjaca ima 10 razlicitih drajvera pa sam skinuo neku najvecu i sa najvecim brojem
1702 + BT 3.0 HS , koja je razlika u odnosu na ostale drajvere?

i jos jedno pitanje za vlasnike, da li ovaj model podrzava WiDi, (bezicni prenos slike putem wifia na monitor itd..)??

I jos jedno pitanje za vlasnike, da li postoji neki Energy Menagment kao kod drugih proizvodjaca ili se sve svodi na windows?

I kako da uposlim ona 3 dugmeta u desnom kraju??

ovo prvo dugme sa ovim zupcanicima mi radi i otvara kao neki meni podesavanja, dok ova dva ostala dugmeta, francuski kljuc i monitor uopste nemaju funkciju kad ih pritisnem, bar ja ne vidim neku reakciju? mozda nisam instalirao neki drajver il tako nesto??

prilicno sam zadovoljan kvalitetom izrade, daleko je kvalitetniji od lenova, ekran je cvrst, plastika je cvrsta, jedino se malo ugiba tastatura, ali mnogo manje u poredjenju sa lenovom. takodje malo je topao na podrucju gde je obicno levi dlan :P
tih je, temperature u leru su oko 55 stepeni, u loadu jos nisam merio

ima switchable covers, mada to meni nije ni bitno, niti mi pada na pamet da bacam 3ipo soma za neke gej teme :D
ekstra mi je ovo u crnoj varijanti :P

ma zver prava :D

samo jos da promenim potpis xD

Lenovo Y560
Intel i3 330M 2.13GHz
HM55
3GB DDR3 1066MHz
320GB 7200rpm
JBL Stereo Speakers
W7Pro

:: sve ima sto treba da ima. kod mene je slika sa kamere izuzetno korektna iako je 1 Mp
:: autonomija je preko 3 sata ( ipak je 17,3
:: ne bih o 100Mb lanu jer za moj paket kod ikoma od 7 MB to gotovo da ne igra bilo kakvu ulog
:: WI FI mi radi kao i lan UTP o
:: da DVD jem nemam problema...cak bih rekao i da nije buca
:: zvucnici su kod mene nesto bolji nego na tom modelu jer je dodat (nazovi wofer) kao 3 zvucni
:: jedino me iritira GLARE ekran...nisam navika
:: pri ful konverziji video fajla iz MKV u AVI zauzece procesora je generalno oko 20
:: ja sada stvarno mislim da je DELL best by... i da dodam za seriju N7xxx dobija se jos posebna garancija na mrtve piksel
:: DELL INSPIRON N7110
:: I7, 6 GB RAM Nvidia M52
:: 17.3led..
:: legalni W7 home premium 64 bi
markozutic re 27.08.2011. 17:27 #355599

jel zna neko kako da osposobim ono srednje dugme (medj ona 3 funkciona dugmeta u levom gornjem uglu)??

Lenovo Y560
Intel i3 330M 2.13GHz
HM55
3GB DDR3 1066MHz
320GB 7200rpm
JBL Stereo Speakers
W7Pro

MaliAbner Re: Re: Ja ga kupih pre 2 meseca ali 17.3 incha 27.08.2011. 19:38 #355633

broj poruka: 7769
Funkciju monitor tastera ces videti kad prikljucis dodatni monitor na racunar...

A za WiFi vozace moras bas da vidis koji je kod tebe inace nece raditi... nema to veze sa brojem nego sa tim da DELL ugradjuje u svoje proizvode sta stigne kako bi bio cenovno konkurentan pa onda to pokriva vozacima kojih imas hrpu... a ti onda pogodi koji je onaj koji ti treba...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: E fala vam ljudi na komentarima :
:: stigao je laptop konacno, i za sada sam zadovoljan
:: i7 bukvalno jede malu decu, odradio sam par benchmarka
:: tipa win rar siba 3500
:: U 3d mark06 8300 bodov
:: i tako, nisam jos mnogo toga instalirao,
:: malo mi je jebeno bilo sa drajverima jer ne znam koju mreznu ima u sebi a tamo na sajtu proizvodjaca ima 10 razlicitih drajvera pa sam skinuo neku najvecu i sa najvecim brojem
:: 1702 + BT 3.0 HS , koja je razlika u odnosu na ostale drajvere
:: i jos jedno pitanje za vlasnike, da li ovaj model podrzava WiDi, (bezicni prenos slike putem wifia na monitor itd..)?
:: I jos jedno pitanje za vlasnike, da li postoji neki Energy Menagment kao kod drugih proizvodjaca ili se sve svodi na windows?
:: I kako da uposlim ona 3 dugmeta u desnom kraju?
:: ovo prvo dugme sa ovim zupcanicima mi radi i otvara kao neki meni podesavanja, dok ova dva ostala dugmeta, francuski kljuc i monitor uopste nemaju funkciju kad ih pritisnem, bar ja ne vidim neku reakciju? mozda nisam instalirao neki drajver il tako nesto?
:: prilicno sam zadovoljan kvalitetom izrade, daleko je kvalitetniji od lenova, ekran je cvrst, plastika je cvrsta, jedino se malo ugiba tastatura, ali mnogo manje u poredjenju sa lenovom. takodje malo je topao na podrucju gde je obicno levi dlan :
:: tih je, temperature u leru su oko 55 stepeni, u loadu jos nisam meri
:: ima switchable covers, mada to meni nije ni bitno, niti mi pada na pamet da bacam 3ipo soma za neke gej teme :
:: ekstra mi je ovo u crnoj varijanti :
:: ma zver prava :
:: samo jos da promenim potpis x
:: Lenovo Y56
:: Intel i3 330M 2.13GH
:: HM55
:: 3GB DDR3 1066MH
:: 320GB 7200rp
:: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768
:: ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA H
:: JBL Stereo Speaker
:: W7Pro
:: :: sve ima sto treba da ima. kod mene je slika sa kamere izuzetno korektna iako je 1 Mp
:: :: autonomija je preko 3 sata ( ipak je 17,3
:: :: ne bih o 100Mb lanu jer za moj paket kod ikoma od 7 MB to gotovo da ne igra bilo kakvu ulog
:: :: WI FI mi radi kao i lan UTP o
:: :: da DVD jem nemam problema...cak bih rekao i da nije buca
:: :: zvucnici su kod mene nesto bolji nego na tom modelu jer je dodat (nazovi wofer) kao 3 zvucni
:: :: jedino me iritira GLARE ekran...nisam navika
:: :: pri ful konverziji video fajla iz MKV u AVI zauzece procesora je generalno oko 20
:: :: ja sada stvarno mislim da je DELL best by... i da dodam za seriju N7xxx dobija se jos posebna garancija na mrtve piksel
:: ::
:: :: DELL INSPIRON N7110
:: :: I7, 6 GB RAM Nvidia M52
:: :: 17.3led..
:: :: legalni W7 home premium 64 bi
markozutic Re: Re: Re: Ja ga kupih pre 2 meseca ali 17.3 incha 27.08.2011. 19:49 #355638

za wifi se ispostavilo da sam skinuo dobar drajver, proverio sam preko serijskog komponente i to je to

ja pricam o ova 3 dugmeta gore desno , dugme sa slikom monitora je proradilo i sluzi za gasenje monitora :D jos samo ovo dugme u sredini ne znam sto nece da vrsi nikakvu funkciju..

Lenovo Y560
Intel i3 330M 2.13GHz
HM55
3GB DDR3 1066MHz
320GB 7200rpm
JBL Stereo Speakers
W7Pro

:: Funkciju monitor tastera ces videti kad prikljucis dodatni monitor na racunar..
:: A za WiFi vozace moras bas da vidis koji je kod tebe inace nece raditi... nema to veze sa brojem nego sa tim da DELL ugradjuje u svoje proizvode sta stigne kako bi bio cenovno konkurentan pa onda to pokriva vozacima kojih imas hrpu... a ti onda pogodi koji je onaj koji ti treba..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: E fala vam ljudi na komentarima :
:: :: stigao je laptop konacno, i za sada sam zadovoljan
:: :: i7 bukvalno jede malu decu, odradio sam par benchmarka
:: :: tipa win rar siba 3500
:: :: U 3d mark06 8300 bodov
:: :: i tako, nisam jos mnogo toga instalirao,
:: :: malo mi je jebeno bilo sa drajverima jer ne znam koju mreznu ima u sebi a tamo na sajtu proizvodjaca ima 10 razlicitih drajvera pa sam skinuo neku najvecu i sa najvecim brojem
:: :: 1702 + BT 3.0 HS , koja je razlika u odnosu na ostale drajvere
:: :: i jos jedno pitanje za vlasnike, da li ovaj model podrzava WiDi, (bezicni prenos slike putem wifia na monitor itd..)?
:: :: I jos jedno pitanje za vlasnike, da li postoji neki Energy Menagment kao kod drugih proizvodjaca ili se sve svodi na windows?
:: :: I kako da uposlim ona 3 dugmeta u desnom kraju?
:: :: ovo prvo dugme sa ovim zupcanicima mi radi i otvara kao neki meni podesavanja, dok ova dva ostala dugmeta, francuski kljuc i monitor uopste nemaju funkciju kad ih pritisnem, bar ja ne vidim neku reakciju? mozda nisam instalirao neki drajver il tako nesto?
:: :: prilicno sam zadovoljan kvalitetom izrade, daleko je kvalitetniji od lenova, ekran je cvrst, plastika je cvrsta, jedino se malo ugiba tastatura, ali mnogo manje u poredjenju sa lenovom. takodje malo je topao na podrucju gde je obicno levi dlan :
:: :: tih je, temperature u leru su oko 55 stepeni, u loadu jos nisam meri
:: :: ima switchable covers, mada to meni nije ni bitno, niti mi pada na pamet da bacam 3ipo soma za neke gej teme :
:: :: ekstra mi je ovo u crnoj varijanti :
:: :: ma zver prava :
:: :: samo jos da promenim potpis x
:: :: Lenovo Y56
:: :: Intel i3 330M 2.13GH
:: :: HM55
:: :: 3GB DDR3 1066MH
:: :: 320GB 7200rp
:: :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768
:: :: ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA H
:: :: JBL Stereo Speaker
:: :: W7Pro
:: :: :: sve ima sto treba da ima. kod mene je slika sa kamere izuzetno korektna iako je 1 Mp
:: :: :: autonomija je preko 3 sata ( ipak je 17,3
:: :: :: ne bih o 100Mb lanu jer za moj paket kod ikoma od 7 MB to gotovo da ne igra bilo kakvu ulog
:: :: :: WI FI mi radi kao i lan UTP o
:: :: :: da DVD jem nemam problema...cak bih rekao i da nije buca
:: :: :: zvucnici su kod mene nesto bolji nego na tom modelu jer je dodat (nazovi wofer) kao 3 zvucni
:: :: :: jedino me iritira GLARE ekran...nisam navika
:: :: :: pri ful konverziji video fajla iz MKV u AVI zauzece procesora je generalno oko 20
:: :: :: ja sada stvarno mislim da je DELL best by... i da dodam za seriju N7xxx dobija se jos posebna garancija na mrtve piksel
:: :: ::
:: :: :: DELL INSPIRON N7110
:: :: :: I7, 6 GB RAM Nvidia M52
:: :: :: 17.3led..
:: :: :: legalni W7 home premium 64 bi
dautovic .. 27.08.2011. 21:01 #355656

broj poruka: 2855
na netu pise da sluzi da pokrenes Windows media centar, vidi da skines neki software da programiras dugme...
Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markozutic Re: .. 29.08.2011. 15:42 #356055

media center a na njemu francuski kljucic? cisto sumnjam

levo dugme sluzi za pokretanje windows mobility centra a skroz desno za gasenje monitora,

elem, imam jos jedan problem a to je toplota ispod levog dlana? da li se i vama nenormalno greje levi dlan kada je naslonjen na dell n5110??
u servisu mi kazu da je to sasvim `normalno` jer se odmah ispod nalazi chipset procesor .

i bas je dosta toplo...

Dell N5110
Intel i7 2630QM 2.00GHz
HM67
6GB DDR3 1333MHz
640GB 5200rpm
nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD3000
SRS Sound
W7Pro

:: na netu pise da sluzi da pokrenes Windows media centar, vidi da skines neki software da programiras dugme..
:: Skyfire: ...frekfencija..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs