Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
HP Compaq
STRANA 1 OD 1
casper HP Compaq 17.08.2011. 18:39 T37867

status: user
broj poruka: 235
Prijatelj ima HP Compaq 615 (15.6`) sa AMD procesorom, integrisanom grafikom i 1 GB rama.
Instaliran mu je Win XP sp2. laptop mu se nekada po jednom dnevno u radu gasio sam od sebe se ugasi bez obzira sta radi.
Laptop je tada kupljen nov i na njemu do sada nista nije radjeno.
Ja sam sada uzeo da mu osvezim sistem i kod formatiranja (kad krece nova instalacija) racunar se stalno gasi i ne moze da se uradi instalacija niti bilo sta drugo, laptop se stalno gasi i ako pokusam odma da ga upalim on samo nakratko krene i odma se ugasi. Ako sacekam 10-setak minuta i onda ponovo krenem onda radi do formata i ponovo tako u krug se gasi. Kuciste je dosta zagrejano i sa gornje i donje strane, udjem u bios i pustim onu HP dijagnostiki tu krene i opet se ugasi. Pre nego sto sam krenuo sa formatom radio je na XP-u pola sata bez gasenja.
Zna li neko iz iskustva sta bi moglo da bude i da li mu se isplati ta intervencija posto verovatno mora u ovlasceni servis.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 17.08.2011. 18:52 #352952

broj poruka: 4054

pa gace su tvoje dobro provetrene ... rastavi i ocisti hladnjak i rebra .. izduvaj prasinu kompresorom .. zameni pastu na cpu ..

i nemoj ga hebati vise dok ga neocistis !!!!
spider12 hp lap 17.08.2011. 18:52 #352954

broj poruka: 92

najverovatnije se pregreva jer se na hladnjaku-radijatoru i ventilatoru nakupilo jako mnogo prasine i to se mora ocistiti...i usput nije lose da se zameni i termalna pasta na procesoru. To mozete da uradite tako sto ce te prsinu izduvati sa kompresorom ali da krilca ventilatora necim blokirate dok izduvavate prasinu kompresorom ili NAJBOLJI nacin je da otvorite laptop i sve to fizicki lepo ocistite i najverovatnije resavate problem sa gasenjem

poz

VMARC NE MENJAJ PASTU I NE OTVARAJ NISTA 17.08.2011. 20:05 #352993

broj poruka: 9420
Ako nisi dovoljno strucan.
Kompresor je zakon, samo usmeri u ona rebra sa strane, izacice lep oblak prasine i masina ce raditi kao nova.

S1000RR

casper Re 17.08.2011. 20:55 #353005

broj poruka: 235

Pa iskreno za laptopove i nisam bas strucan ali uspeo sam da ga otvorim uz pomoc Manuala sa HP sajta pa sam kuciste otvorio i izduvao pa cu sada videti kako se ponasa dalje.
Na desktop masinama mi nije problem zamena paste ali ovde bas ne bih dotle eksperimentisao da ga skroz rasturam.
VMARC Re: Re 17.08.2011. 21:21 #353021

MORAS!!! izduvati rebra sa strane, jer se izmedju njih i tela kulera napravi `filc` od prasine i potpuno prekine protok vazduha, te ventilator vrti u prazno i gubi svaku svrhu postojanja. Taj deo se ne vidi dok se ne rasturi kuler, sto ti nisi uradio ali za tim nema ni potrebe, jer kada usmeris jak pritisak vazduha iz kompresora u rebra sa strane, on to sve razbije, pretvori u oblak prasine i laptop ima potpuno normalno hladjenje, kao prvog dana kada je kupljen. Nema potrebe za rastavljenjem bilo cega. Sve gotovo za manje od 10 sec.

S1000RR

::
:: Pa iskreno za laptopove i nisam bas strucan ali uspeo sam da ga otvorim uz pomoc Manuala sa HP sajta pa sam kuciste otvorio i izduvao pa cu sada videti kako se ponasa dalje
:: Na desktop masinama mi nije problem zamena paste ali ovde bas ne bih dotle eksperimentisao da ga skroz rasturam.
Pisko Re: Re: Re 17.08.2011. 21:57 #353035

broj poruka: 6645
Ako ovo nije opis dejstva C4, ja ne znam šta je.

Budale veruju u sreću.

:: MORAS!!! izduvati rebra sa strane, jer se izmedju njih i tela kulera napravi `filc` od prasine i potpuno prekine protok vazduha, te ventilator vrti u prazno i gubi svaku svrhu postojanja. Taj deo se ne vidi dok se ne rasturi kuler, sto ti nisi uradio ali za tim nema ni potrebe, jer kada usmeris jak pritisak vazduha iz kompresora u rebra sa strane, on to sve razbije, pretvori u oblak prasine i laptop ima potpuno normalno hladjenje, kao prvog dana kada je kupljen. Nema potrebe za rastavljenjem bilo cega. Sve gotovo za manje od 10 sec
:: S1000R
:: ::
:: :: Pa iskreno za laptopove i nisam bas strucan ali uspeo sam da ga otvorim uz pomoc Manuala sa HP sajta pa sam kuciste otvorio i izduvao pa cu sada videti kako se ponasa dalje
:: :: Na desktop masinama mi nije problem zamena paste ali ovde bas ne bih dotle eksperimentisao da ga skroz rasturam.
VMARC Re: Re: Re: Re 17.08.2011. 22:19 #353038

Ne baratas samo ti materijom .-)
S1000RR

:: Ako ovo nije opis dejstva C4, ja ne znam šta je
:: Budale veruju u sreću.
:: :: MORAS!!! izduvati rebra sa strane, jer se izmedju njih i tela kulera napravi `filc` od prasine i potpuno prekine protok vazduha, te ventilator vrti u prazno i gubi svaku svrhu postojanja. Taj deo se ne vidi dok se ne rasturi kuler, sto ti nisi uradio ali za tim nema ni potrebe, jer kada usmeris jak pritisak vazduha iz kompresora u rebra sa strane, on to sve razbije, pretvori u oblak prasine i laptop ima potpuno normalno hladjenje, kao prvog dana kada je kupljen. Nema potrebe za rastavljenjem bilo cega. Sve gotovo za manje od 10 sec
:: :: S1000R
:: :: ::
:: :: :: Pa iskreno za laptopove i nisam bas strucan ali uspeo sam da ga otvorim uz pomoc Manuala sa HP sajta pa sam kuciste otvorio i izduvao pa cu sada videti kako se ponasa dalje
:: :: :: Na desktop masinama mi nije problem zamena paste ali ovde bas ne bih dotle eksperimentisao da ga skroz rasturam.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs