Ovako. Imam par pitanja u vezi ovog lap topa. Baterija na njemu traje 2h kada je surfovanje u pitanju. Kada se pusti film posle 2 min baterija pocne da pisti i eto je na 5%. Procesor je intel 800mhz, a na system properties pokazuje 195mhz, nekad 120 i nesto, a kada je bio na punjacu 796. E sad, pored svega navedenog zanima me da li mogu da stavim nesto jaci procesor i ako moze koja je granica, gde da nadjem ram memoriju 2x256 sdram pc100, posto mislim da je 512 max na njemu, da li moze mozda jaca grafika?
Za bateriju nisam siguran, ali mislim da riknjava, ipak je matora, mislim ako je nisi menjao. Proc ne mozes menjati jer nije socket-ovan, vec zalemljen za m. plocu, grafika se takodje ne moze menjati i ona je integrisana. ZZa brzinu procesora moras instalisati njegov power utility, pa sa njim podesavas rezim rada, tj brzinu procesora, osvetljenje panela kada je na bateriji/punjacu...ili podesi u biosu da radi u fullu non-stop ili kako ti pase. =Sto se memorije tice, malo teze se nalazi, ali prato ovde na oglasima,malo malo, pa se pojavi lik sa tim memorijama, ali nije niti malo jeftina i gledaj da OBAVEZNO uzmes na 100Mhz ,jer 133 ti nece raditi. Ne znam koliko sada imas trenutno memorije, ali pretpostavljam da je 256, pa gledaj, dok se ne snadjes, da mu instaliras neki tynyXP, radice skoro pa pristojno.
:: Ovako. Imam par pitanja u vezi ovog lap topa. Baterija na njemu traje 2h kada je surfovanje u pitanju. Kada se pusti film posle 2 min baterija pocne da pisti i eto je na 5%. Procesor je intel 800mhz, a na system properties pokazuje 195mhz, nekad 120 i nesto, a kada je bio na punjacu 796. E sad, pored svega navedenog zanima me da li mogu da stavim nesto jaci procesor i ako moze koja je granica, gde da nadjem ram memoriju 2x256 sdram pc100, posto mislim da je 512 max na njemu, da li moze mozda jaca grafika :: :: Pozdrav ::
Naponska sekcija strada kod dotičng laptopa, pa i kod zamjene baterije, `srče` je. Naponsku zamjeniti, bateriju(obavezno polovnu - repariranu). Max na njemu je 768 mb pc 133. Probao. Traži samo Transend ili IBM ili Kingston(nekada firma-kralj za memorije).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.