Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
asus audio problem
STRANA 1 OD 1
komshaa asus audio problem 19.07.2011. 23:22 T37359

status: user
broj poruka: 350
laptop je asuus k50 ij win7 je na njemu,sve radi kako treba osim tona.Naime
instalacija audio drivera,nece da prodje(drajveri sa asus sajta).Posto postoji opcija u biosu
da prilikom posta da zvucni signal,siguran sam da je hardver ok.Da li samo reinstal sistema,ili mozda ima nekog drugog resenja,ima li ko ideju jos neku?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Da li je pre radio zvuk? 19.07.2011. 23:23 #346412

broj poruka: 4228
Da li je ovo prva instalacija ili reinstalacija?

Pozdrav!

Vlada

komshaa Da 19.07.2011. 23:27 #346413

Radio,je valjda posle instalacije google croma,prestao,mada probao i vracanje na raniji datum,i nista,jednostavno kaze da instalacija drajvera nije uspesna,a komp je skeniran i mbam-om i spy botom,
vladarko Drajver sa Asus sajta je iz septembra 2009 19.07.2011. 23:32 #346414

Probaj da nađeš noviju verziju VIA drajvera za zvuk. Možda da i da deinstaliraš privremeno Chrome.

Pozdrav!

Vlada

komshaa via 19.07.2011. 23:35 #346415

skinuo najnoviji driver,izbacio chrome,mislim da cu morati reinstal,samo me plasi da i posle ne bude isto,ali probacu ,nemam nekog resenja

vladarko Da nisi instalirao uz Chrome neku od prišipetlji? 19.07.2011. 23:54 #346419

Ask Toolbar, McAfee, Norton ili slične?

Probaj da pobiješ sve rezidentne programe u Task Manageru i da (možda privremeno) isključiš servise u Management Consoli.

Pozdrav!

Vlada

komshaa ok 20.07.2011. 00:13 #346425

Hvala na brzim odgovorima,probacu sve cega se setimm mada mi prijavljuje sada instalacija da ne moze naci hd audio device
vordaaaa re 20.07.2011. 01:27 #346447

broj poruka: 101
Pre nego sto nesto vece uradis, cusni neki live cd na pr. unbuntu 11.04 da vidis hoce tamo biti zvuka.

komshaa ubuntu 20.07.2011. 01:39 #346450

e,to me i brine,jer probao i sa tim,ali ni tamo nisam imao zvuka,ali kazem da ima u biosu opcija da pusti ton na zvucnike prilikom post-a,sto je i u redu,tako da sam bas zbunjen...

codeus ... 20.07.2011. 01:52 #346453

broj poruka: 4054

probaj uninstal muzicke iz device menadzera .. ili pogledaj koja kombinacija tastera radi MUTE/unmute ...
komshaa elem 20.07.2011. 02:00 #346454

probao i to,na ubuntu,radi kombinacija Fn tastera,ali u winu nece,e i pregazio drajver za maticnu,i kazem sve radi super,upravo kucam sa ovog kompa,samo nikako da prodju drajveri za zvucnu,ne mrzi me,moracu da pregazim sistem

vordaaaa re 20.07.2011. 02:05 #346456

Ako postoji audio kartica instalirana u dev manageru onda probaj sto ti je codeus predlozio da nadjes komb. tastera koji mute/unmute zvuk sa onim tasterom FN ili hotkey-om oko paljenja...zavisi gde su ga smestili.
Ako u dev manag. audio kartica nije instalirana otvori njen properties i vidi pod detaljima na Property prebaci na Hardware Ids onda u Value pogledaj sta pise pod HDAUDIO|FUNC_BLABLA ako se spominje UNKNOWN DEVICE onda je vrlo moguce da ti je kartica skiknula. Proveri na kraju na sajtu proizvodjaca da li postoji neki hotfix za nju. Mozda si pokupio neki update pa win ne moze da je detektuje....

Srecno!

komshaa propertis 20.07.2011. 02:13 #346458

kaze ovako
Windows ne može da učita upravljački program uređaja za hardver. Upravljački program je možda oštećen ili nedostaje. (Kôd 39)
e sad ja vise puta skidao drajver,sa vise lokacija i isto,i nosim se mislju da i jeste skiknula kartica
tj chip
codeus ... 20.07.2011. 02:30 #346460

broj poruka: 4054

gazi vindovs .. kod 39 je problem sa registrima .. neki soft ti je ujebao registre i ubices se sa vremenin dok ne nadjes i neispravis ..

imao sam juce xp koji nije video DVD (video ga je ali sa zutim uzvicnikom) .. jedan od divnih fine tjunera sistema je tako unakazio registre da ni deinstalacija cele grane/promena uredjaja/promena grane .. nije pomogla .. dok nisam nasao sjeban registar smucilo mi se ..
komshaa ok hvala 20.07.2011. 02:37 #346461

a i pretpostavio sam,mada sam se iskreno nadao da necu morati,
u svakom slucaju hvala puno svima,
lepo je kad imas sa nekim da podelis problem...
vordaaaa re 20.07.2011. 02:40 #346462

Ako ti izbacuje kod 39 to uglavnom znaci da je drajver od uredjaja ostecen (ili nema odziv od hardvera pa ne reaguje na process). Ako ti je zvuk radio u Ubuntu onda nemas sta da brines.
Moguce je svasta sledece:
- hard disk je ostecen
- memorija
- software-system

Memorija da je ostecena, brljao bi Ubuntu - ne bi radio kako treba...
...
U slucaju da je skljiknula zvucna imas za ispod 1000din usb zvucnu karticu....

Nadam se da ces resiti problem.

LakU Noc

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs