Kad tražiš laptop sa AMD 6850 ili NVidia 560 sa SSD-om 256 GB NG, nema u prodaji !
STRANA 1 OD 1
operator
Kad tražiš laptop sa AMD 6850 ili NVidia 560 sa SSD-om 256 GB NG, nema u prodaji !
16.07.2011. 22:18
T37292
status: user broj poruka: 4262
Juče išli i pitali za laptop i7-2630QM/16GB/256 GB SSD/HD6850 1G/BlueRay/Cam 2 mPix/BT/Win7 64 i druga varijanta sa NVidia 560. E sad da ne bude zabune. Niie za igrice, ali lik nema 5600 e za profi kartice, već je uzeo ove za AutoCAD, Photoshop, STORM i Q-Doo. Šta mislite, koliko su mu tražili sa svim programima i to da mu isporuče za 10-15 dana sa svim softverom? Po komadu 390-580 k ! Ovdje ljudi, definitivno, nemaju veze sa životom. Laptopi naručeni iz Njemačke u 19 i 30h sinoć, a stigli u 14.30h danas sa svm instaliranim programima nalepnicama, licencama. I koliko smo platili? 310k po kom. sa carinom, plus je dobio 2 HDD od 2TB, 2 flash-a od 16GB, postolja sa hlađenjem,produženu licencu za AutoCAD na 3 godine i na STORM engine na 2 godine ! To je poslovnost. Ima podršku svuda u Evropi 24/7/365 od Konig-a(provjerili kod 3-je ljudi ovde u Beogradu). I još nešto. Bilo kakva reklamacija, o svom trošku preuzimaju i vraćaju na adresu. Garancija na laptope 5 godina !!! HP je u pitanju. Volio bih kad bi se naši malo upristojili i radili na sličan način i i ispoštovali ono što kažu, a ne da lažu svaki put. I za divno čudo, samo sam imao jednu primjedbu na ono što su uradili, a to se desilo, paaaa...... nikad kod nas. Čovjek me častio sa 250e, umjesto sa 80e koliko smo se dogovorili. Profo, hvala ti.
nemesaj poslovnost-profesionalizam-srbiju .. barem jos 500 godina koliko smo trulili pod turcima .. E da smo pod Turcima. Da si bio u Turskoj, ne bi tako pričao. Stari i ja smo 89 godine išli u Istanbul taksijem iz Srajeva za 500 KM sa komšijom. To je jedan doživljaj, a prije 4 i po godine, nisam vjerovao da je to ista zemlja i ista mjesta gdje sam bio 89 godine. Pazi kad se sjećam kakve su imali tapete, tapiserije i gdje je šta stojalo ( 20 soba), a sad tamo lik drži hotel( 250 soba) Gdje bi nam bio kraj sa našim obrazovanjem, kešom iz Vatikana i njihovom fizičkom izdržljivošću u poslu !?
Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali meni je dosta više da slušam kako ljudi svoja ponašanja pravdaju Turcima ili Slobom. Najlkaše je da za sopstvene nesposobnosti odgovara neko drugi, recimo, koga smo isterali pre više od 100 godina. Ili 10.
Pozdrav!
Vlada
:: :: :: :: super ste prosli .. sta sad .. :: :: jasno vam je sve .. nemoram ja da izmisljam toplu vodu .. nemacka ima 70mil stanovnika .. od toga bar 50mil mogu sebi da priuste takav lap . :: :: srbija jedva da ima nesto preko 5mil .. i jedva 1000 ljudi mogu da priuste sebi takav luksuz . :: :: hvatas poentu .. nemesaj poslovnost-profesionalizam-srbiju .. barem jos 500 godina koliko smo trulili pod turcima ..
:: Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali meni je dosta više da slušam kako ljudi svoja ponašanja pravdaju Turcima ili Slobom. Najlkaše je da za sopstvene nesposobnosti odgovara neko drugi, recimo, koga smo isterali pre više od 100 godina. Ili 10 :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: :: super ste prosli .. sta sad .. :: :: :: :: jasno vam je sve .. nemoram ja da izmisljam toplu vodu .. nemacka ima 70mil stanovnika .. od toga bar 50mil mogu sebi da priuste takav lap . :: :: :: :: srbija jedva da ima nesto preko 5mil .. i jedva 1000 ljudi mogu da priuste sebi takav luksuz . :: :: :: :: hvatas poentu .. nemesaj poslovnost-profesionalizam-srbiju .. barem jos 500 godina koliko smo trulili pod turcima ..
Aj sad kako nesto da ucinis PORed onog Tadica,da ga ne nazivam sad pogrdnim imenima,sve je to unapred sredjeno,jebe nas ko stigne...
Ja kao pojedinac nemogu nista,pa da postanem neznam sta,i velicina coveka poput Djindjica,koji je pokusao nesto,pa evo kako je zavrsio...
Kakvi su cigani,kakvi su Albanci,kakvi su nemci,kakvi su vecina ONIH KOJI SU USPESNI - -SLOZNI.
Da smo mi imalo SLOZNI kao sto NISMO sve bi bilo drugacije. Da bi ova drzava stala na noge,treba ce mnoooogo godina,ako ne i decenija...
I jasno je posle 500 godina turaka,klanja i ratovanja,masovnog ubijanja srba kroz protekle decenije i vekove,pa i sad jade od kosova,gde je sve sveto srpsko unisteno,nema vise onog duha u narodu,a posle 20 godina smrdljivog zivota,narod vise ni nema nadu u bolje sutra....
Prosto su svi navikli da im das malo u saci,malo da zadrzis sebi,i svi srecni. Ako im nedas ni to malo,vise puta,oni ce malo da se zale,onda im pruzis da vide celu saku,pa opet sve u krug, Eto politike naseg naroda i vecine u SRbiji.
:: Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali meni je dosta više da slušam kako ljudi svoja ponašanja pravdaju Turcima ili Slobom. Najlkaše je da za sopstvene nesposobnosti odgovara neko drugi, recimo, koga smo isterali pre više od 100 godina. Ili 10 :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: :: super ste prosli .. sta sad .. :: :: :: :: jasno vam je sve .. nemoram ja da izmisljam toplu vodu .. nemacka ima 70mil stanovnika .. od toga bar 50mil mogu sebi da priuste takav lap . :: :: :: :: srbija jedva da ima nesto preko 5mil .. i jedva 1000 ljudi mogu da priuste sebi takav luksuz . :: :: :: :: hvatas poentu .. nemesaj poslovnost-profesionalizam-srbiju .. barem jos 500 godina koliko smo trulili pod turcima ..
da bas sam slozio misao .. razumljivo u PM .. cudo jedno sta radi odsustvo opijata u mozgu ..
ono sto sam hteo reci je sledece .. SUPER sto je operater ukazao na malu cinjenicu da je moguce kod kupovine takvih zverina ustedeti `bednih 2000e` - naravno ukoliko izbacite drzavu Tomato iz jednacine ...
ono sto me je strecnulo je `zasto nemoze i kod nas tako` - pa prosto NEMOZE .. i nece moci jos narednih 50godina ..
u Berlinu se proda 1000 takvih lapica / dnevno .. ima se moze se ..
kod nas nemozes prodati 10 takvih za godinu dana .. a nameti za firmu su fixni .. prodao ti nesto ili ne .. zato su marze kod nas ASTRONOMSKE .. i koji ce OEM lapica da da razne popuste/poklone/produzene garancije/povoljnosti - kada si im prodao samo 2 laptopa za 4 meseca !!!!!
jbt grad BG se hvali kako ce preko budzeta grada da poruci 2000 laptopova za sve klince u vrticima :)
i def. pozdravljam ovaj operatorov gest .. da postuje ovakav zajeb domacih prodavaca .. trebalo bi napraviti posebnu stranicu gde bi se bacali linkovi prodavaca iz evrope gde moze povoljnije da nabavi neko parce skupljeg i kvalitetnijeg uredjaja - ukoliko vec mogu da nam salju u ovu lidersku zabit ..
:: Aj sad kako nesto da ucinis PORed onog Tadica,da ga ne nazivam sad pogrdnim imenima,sve je to unapred sredjeno,jebe nas ko stigne.. :: :: Ja kao pojedinac nemogu nista,pa da postanem neznam sta,i velicina coveka poput Djindjica,koji je pokusao nesto,pa evo kako je zavrsio... :: :: Kakvi su cigani,kakvi su Albanci,kakvi su nemci,kakvi su vecina ONIH KOJI SU USPESNI - -SLOZNI :: :: Da smo mi imalo SLOZNI kao sto NISMO sve bi bilo drugacije. Da bi ova drzava stala na noge,treba ce mnoooogo godina,ako ne i decenija.. :: :: I jasno je posle 500 godina turaka,klanja i ratovanja,masovnog ubijanja srba kroz protekle decenije i vekove,pa i sad jade od kosova,gde je sve sveto srpsko unisteno,nema vise onog duha u narodu,a posle 20 godina smrdljivog zivota,narod vise ni nema nadu u bolje sutra... :: :: Prosto su svi navikli da im das malo u saci,malo da zadrzis sebi,i svi srecni. Ako im nedas ni to malo,vise puta,oni ce malo da se zale,onda im pruzis da vide celu saku,pa opet sve u krug, Eto politike naseg naroda i vecine u SRbiji. :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali meni je dosta više da slušam kako ljudi svoja ponašanja pravdaju Turcima ili Slobom. Najlkaše je da za sopstvene nesposobnosti odgovara neko drugi, recimo, koga smo isterali pre više od 100 godina. Ili 10 :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: super ste prosli .. sta sad .. :: :: :: :: :: :: jasno vam je sve .. nemoram ja da izmisljam toplu vodu .. nemacka ima 70mil stanovnika .. od toga bar 50mil mogu sebi da priuste takav lap . :: :: :: :: :: :: srbija jedva da ima nesto preko 5mil .. i jedva 1000 ljudi mogu da priuste sebi takav luksuz . :: :: :: :: :: :: hvatas poentu .. nemesaj poslovnost-profesionalizam-srbiju .. barem jos 500 godina koliko smo trulili pod turcima ..
Dragi kolega te davne 1989 sa caletom nisi moda da ides u turadiju taksijem i da to platis `kilometrima` (KM) nego samo i iskljucivo DM tj nemackim markama (mada su markama doduse zlatinim placali i u Ricardovom kraljevstvu pre desetak vekova).
Inace prilicno ne verujem da je majstor uspeo da dobije topove za 310K rsd posto je samo AutoCAD (naravno ona puna verzija) oko 400K rsd, sto ce reci da je kupac dobio ili sakatu LITE verziju koja takodje sa pretplatom A NE LICENCOM na tri godine kosta priblizno 250K rsd. sto ce reci da mu je za laptop ostalo nekih 50K rsd pa na vise.
E sad ja sam pomislio da su mu instalirali trial verzije programa pa jos i da udje u taj budzet ali nesto mi se ne javlja posto kazes da su sa placenim licencama i pretplatom na nove verzije u naredne tri godine.
No sve u svemu dobro je sto se prica o marzama kod nasih trgovaca pogotovu sto recimo CT koji je generalni zastupnik za mnoge firme ima svoju plitiku cena i ono sto na sajtu prozivodjaca ima preporucenu cenu od 40E oni prodaju za 60E, i takvih primera ima koliko hoces... ako neko kaze da imaju troskove i da moraju tako onda kenja ko foka posto je sve u rabatima (tj u popustima koje imas u zavisnosti od kolicine koju narucis) pa kad narucis malo mali ti rabat a kad narucis puno veliki ti rabat... a ti imas nameru da zaradis 100% tj 50% od krajnje cene normalno je da kat ti je rabat 20% ti budes bezobrazno skup ali kad ti je rabat 50% onda mozes da ides i ispod preporucene cene ako ti neki uzme kao u ovom primeru 20 komada u jednom cugu.
Medjutim problem kod nasih trgovaca je taj sto oni i pored rabata od 50% zele da zarade 50% na preporucenu cenu i to je zacarani krug nase logike sto da radim puno kad mogu da zaradim isto sa malo rada.
:: Aj sad kako nesto da ucinis PORed onog Tadica,da ga ne nazivam sad pogrdnim imenima,sve je to unapred sredjeno,jebe nas ko stigne.. :: :: Ja kao pojedinac nemogu nista,pa da postanem neznam sta,i velicina coveka poput Djindjica,koji je pokusao nesto,pa evo kako je zavrsio... :: :: Kakvi su cigani,kakvi su Albanci,kakvi su nemci,kakvi su vecina ONIH KOJI SU USPESNI - -SLOZNI :: :: Da smo mi imalo SLOZNI kao sto NISMO sve bi bilo drugacije. Da bi ova drzava stala na noge,treba ce mnoooogo godina,ako ne i decenija.. :: :: I jasno je posle 500 godina turaka,klanja i ratovanja,masovnog ubijanja srba kroz protekle decenije i vekove,pa i sad jade od kosova,gde je sve sveto srpsko unisteno,nema vise onog duha u narodu,a posle 20 godina smrdljivog zivota,narod vise ni nema nadu u bolje sutra... :: :: Prosto su svi navikli da im das malo u saci,malo da zadrzis sebi,i svi srecni. Ako im nedas ni to malo,vise puta,oni ce malo da se zale,onda im pruzis da vide celu saku,pa opet sve u krug, Eto politike naseg naroda i vecine u SRbiji. :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali meni je dosta više da slušam kako ljudi svoja ponašanja pravdaju Turcima ili Slobom. Najlkaše je da za sopstvene nesposobnosti odgovara neko drugi, recimo, koga smo isterali pre više od 100 godina. Ili 10 :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: super ste prosli .. sta sad .. :: :: :: :: :: :: jasno vam je sve .. nemoram ja da izmisljam toplu vodu .. nemacka ima 70mil stanovnika .. od toga bar 50mil mogu sebi da priuste takav lap . :: :: :: :: :: :: srbija jedva da ima nesto preko 5mil .. i jedva 1000 ljudi mogu da priuste sebi takav luksuz . :: :: :: :: :: :: hvatas poentu .. nemesaj poslovnost-profesionalizam-srbiju .. barem jos 500 godina koliko smo trulili pod turcima ..
@ Mali Abner Cena laptopa 1999e sa ATI 6850, a sa NVidia 560 1872e( cene umanjene oko 750e po komadu+carina+porez - otprilike, pošto profa nije u Srbiji nego u Briselu, da ga ne smaram sa glupostima). Cene za licence su za studente/profesore, za sve pakete(ovo imam u e-mail-u). Windows 7 Ultimate (32 bit) 129.90e x 2 Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium 299.90e x 2 Microsoft Office 2010 Professional (32-bit) 129.90e x 2 Autodesk AutoCAD 2011 559.90e x2 STORM Development 2010 590e (1-3 licence) Q-Doo Entertainment 489.90e (1-3 licence) operator
Inace kad se prijavis za AutoCAD student varijantu treba da ga dobijes za DZ na tri godine, ono kao da ga rabis dok si na studijama...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: @ Mali Abne :: Cena laptopa 1999e sa ATI 6850, a sa NVidia 560 1872e( cene umanjene oko 750e po komadu+carina+porez - otprilike, pošto profa nije u Srbiji nego u Briselu, da ga ne smaram sa glupostima) :: Cene za licence su za studente/profesore, za sve pakete(ovo imam u e-mail-u) :: Windows 7 Ultimate (32 bit) 129.90e x :: Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium 299.90e x :: Microsoft Office 2010 Professional (32-bit) 129.90e x :: Autodesk AutoCAD 2011 559.90e x :: STORM Development 2010 590e (1-3 licence :: Q-Doo Entertainment 489.90e (1-3 licence :: operator :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.