Imam Toshiba laptop sa LCD ekranom veličine 15.4` koji ima jednu veliku ogrebotinu na njemu, takođe imam LCD ekran istih dimenzija iz Medion laptopa bez ogrebotina. E sad pošto vidim da su konektori na samom ekranu isti ( nisu isti kablovi koji se kače na ploču ali su isti konektori u koje oni idu) da li je moguće jednostavno zameniti ekrane?
Trebalo bi da mozhe,jer sam gledao neke `eksperimente` sa ekranima sinoc, na osnovu chega zakljuchujem da bi to trebalo da radi. Probaj, ovako ne valja, pa ako uspesh onda valja, a ako ne uspesh vratish samo ono staro ne, i gotovo.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
:: Imam Toshiba laptop sa LCD ekranom veličine 15.4` koji ima jednu veliku ogrebotinu na njemu, takođe imam LCD ekran istih dimenzija iz Medion laptopa bez ogrebotina :: E sad pošto vidim da su konektori na samom ekranu isti ( nisu isti kablovi koji se kače na ploču ali su isti konektori u koje oni idu) da li je moguće jednostavno zameniti ekrane?
poprilicno su standardni konektori na vecini lcd-a .. 30pinski ... ubodi slobodno i ukoliko nije pomereno napajanje sa 2 na 3 pin (sto neki znaju da urade) radice ekran ..
e sad .. mozda ce ti biti malo glupava slika prvi put ali posle reseta ce biti OK .. dok gpu nepovuce podatke iz ekrana ..
ako je pomereno napajanje na lcd-u zveknuce ti osigurac u laptopu blizu lvds konektora (obicno je 3A) .. pa ces morati nositi lap u servis .. sto nece bas biti jeftino ..
SAMO OSTAVI SVE KABLOVE OD STAROG MONITORA!!!!!! Ukljucujuci i flat kabal koji ide iz monitora, zalepljen je trakom i ukljucuje se pri vrhu ekrana. Znaci menjas SAMO ekran, ostavljas invertor. Ekrani bi trebali biti iste rezolucije, ukoliko nisu postoje male sanse da nece raditi kako treba. Ukoliko ne radi, nemoj da eksperimentises nista, vec vrati nazad stari. Imas na youtube mnogo tutoriala, pogledaj bilo koji i bice ti sve jasno oko zamene. Kljucna stvar je ostaviti invertor i naravno sve kablove koji idu uz njega (osim onaj sa dva pina koji napaja lampu monitora, sto je i logicno.
`Postovani, zanima me da li ste imali priliku nekad sa upgrade-om displeja za laptop. Mislim na zamenu postojeceg displeja novijim, sa vecom rezolucijom ili boljim performansama a istih dimenzija. U konkretnom slucaju, zeleo bih da znam da li je moguce displej 1366×768 zameniti nekim vece rezolucije ili pak iste ali da je sa LED osvetljenjem?` ...
`Na zalost, po nasem iskustvu ne mozete taj HD Ready 720p monitor zameniti drugacijim jer je prvi sledeci 1080p tj. 1920x1200 tacaka a to je presitno za 15.6` dijagonalu i zahteva jaku graficku kartu, a to podrazumeva jaci ac adapter... itd
Vas postojeci ekran mozemo da zamenimo istim takvim, nov panel u HD ready rezoluciji sa LED osvetljenjem kosta oko 16 000 dinara, zamena je besplatna`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.