Pozdrav drugari, e ovako nabavio sam jedan manji laptop 9 inca konkretno model je asus Eee PC 900 , e sada imam problem to sto je ceo windows na ruskom jeziku i ne znam kako to da promenim?
Uz laptop sam dobijo licencu za originalni windows xp koji je i instaliran na laptopu (ali na ruskom), ali nemam cd-dwd na laptopu, pa ne znam kako da mui reinstaliram sistem ako bude trebalo, jel trebam skidat poseban windows za flesh ili sta vec, ili se nekako moze promeniti jezik u podesavanjima, jer me ovaj ruski totalno izludi.
control panel => regional and language options (samo sto je na ruskom , ali za toliko ces valjda nabosti)
ako su instalirani dodatni jezicki fajlovi za ruski trebalo bi da moze da se promeni, ako je bila default ruska instalacija... hmmm... ako takvo nesto uopste postoji... onda ne znam.
Ako ces da instaliras novi win, to moze i sa flasha, nadji u pretrazi, bilo je gomilu tema o tome,
Re: prvo napravis bootabilni windows na flashu pomocu
27.06.2011. 09:39
status: user broj poruka: 319
evo sada sam preko toga programa namestio windows na fles, ali mi je problem sto mi na ovome latopu hard je samo 4gb (to je neki ssd) i sada kada pokrenem reinstalaciju, kao kaze mi da mi je malo 4 gb, da mi treba 7 giga i ne mogu da reinstaliram, pa jel trebam neki poseban xp sta li, ali mi se cini da je ovaj sto je sada na njemu sasvim normalan, i kada udjem tamo u posesavanja, pise mi windowsxp sp2 sto bi trebalo da znaci da je normalan xp.
ne znam ni sam
:: ovog free program :: :: http://wintoflash.com :: :: zatim podesis boot redosled u biosu ako je potrebno na usb kao prvi uredjaj i instaliras :: :: Pre instalacije proveri kakava je situacija sa drajverima, moze da se desi da moras da ubacujes sata drajvere u win (to ide preko programa nlite) :: :: Samo polako i strpljivo.. :: :: poz :: ::
tek sad vidim da ovo nije obicni xp nego, microsoft windows xp minimalistic edition sp2, e sada ako njega nadjem i skinem trebalo bi da ga mogu reinstalirat.
Bolje nemoj da se zajebavaš s menjanjem jezika ako nemaš ništa bitno na njemu ko zna čega je sve ionako pun taj sistem.
Ako ti ne da da instaliraš XP jer je mali hard skini neku ošišanu verziju, TinyXP ili Performance edition, njima je uklonjen disk space requirements. Taman ćeš i da uštediš prostora pa ti možda ostane i za ofis.
Ako budeš kuburio s prostorom kad instaliraš sistem, isključi system restore, hibernation i eventualno smanji page file.
Ustao je raic odavno al nije stigao da pogleda, mamurluk je ponedeljkom problem samo kad su svadbe ili slave.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Raic hvala za odgovor, ja imam na njemu trenutno neki xp minimalistic edition sp2 , e sada znaci da pokusam da skinem neki TinyXP ili Performance edition ili da probam opet nac ovaj minimalistic edition , e ali kada skinem iso file kako da ga prebacim na fles, kojim programom ??
:: Bolje nemoj da se zajebavaš s menjanjem jezika ako nemaš ništa bitno na njemu ko zna čega je sve ionako pun taj sistem :: :: Ako ti ne da da instaliraš XP jer je mali hard skini neku ošišanu verziju, TinyXP ili Performance edition, njima je uklonjen disk space requirements. Taman ćeš i da uštediš prostora pa ti možda ostane i za ofis :: :: Ako budeš kuburio s prostorom kad instaliraš sistem, isključi system restore, hibernation i eventualno smanji page file :: :: Ustao je raic odavno al nije stigao da pogleda, mamurluk je ponedeljkom problem samo kad su svadbe ili slave. :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
nekako upem da prebacim ovaj skraceni windows na fles , i kao pocne mi instalacija i odijednom pri pocetku posle mozda 2-3 minuta izbaci mi ovu gresku , http://www.dodaj.rs/f/3j/VL/YD2qSTm/dsc0151.jpg , jeste da je slikano telefonom ali se vidi, ne znam ni sam vise sto nece.
Sta je to jel zna neko ja vise nemam zivaca da trazim .
Edit: sada cu probat ovu drugu verziju sto mi dao Raic mozda ce radit :)
:: Da, kažem ti nije to to. Ova druga će da bude ok :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: :: :: Edit: sada cu probat ovu drugu verziju sto mi dao Raic mozda ce radit :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.