Uglavnom pisti kad ram zajebava, guglao sam sad malo , ali svi imaju problem da im se NE butuje sistem , stoji crn ekran i slicno, ali tebi pisti 3x puta i pali se normalno, to nisam uspeo da nadjem na netu.
Realno odnesi im i kazi popravite ne zanima me , necu da pisti i tacka + da ti objasne zasto uopste i pisti , ako imas garanciju.
Ako nemas onda, isto to, samo budi malo ljubazniji da te ne oderu :)
imam windows 7 32/bit,kada pisti na pocetku paljenja stiskam uporedo f12 pisti onda stalno,f12 stisnem jos pre podizanja sistema,komp sve najnormalnije radi ima slike zvuka,lepo se pali i gasi,taj problem mi se desio kada sam istalirao norton 11 bio mi je onaj BSOD,onda je pukao sistem,i zatim sam instalirao novi tj drugar i sa njim se nastavlja pistanje....nznm kako da objasnim drugcije,tada sam imao win7 64/bit-a
u principu sve radi .. samo ti idje na zivce ako stisnes F12 ..
uzmi stopericu i meri sledece ..
upali lap i stisni F12 da pocne da pisti i meri vreme koliko dugo ce da pisti (ja tipujem na 30 sekundi) .. prestace posle nekog vremena i krenuce windoze da se propaljuje
ako bas nervira zvuk probaj da ga ugasis sa FN+ESC (mute on/off)
sad je sve jasno ... nije hardware problem .. znas ONO kada ti win nudi vise razlicitih modova pa moras nesto da izaberes u roku od 30 SEKUNDI !!!!
taj antivirus koji si instalirao je chackao MBR tabelu na hardu pa kada stisnes F12 (boot setup/orde) da izaberes sa kojeg uradjaja bi da podignes OS .. win ceka 30 sekundi (i pisti) da izaberes koji operativni hoces (iako se taj drugi nevidi)
ako smanjis taj boot time sa 30s na 10s .. svirace ti 10 sekundi ..
ajd probaj ponovo F12 pa kad pocne da pisti lupi ENTER .. kontam da bi trebao da prestane i krene da ucitava win ..
kao da ti je namestio multiboot ..
probaj foru sa ENTER tasterom .. ako radi (skrati vreme) ... obrisi sve particije i formatiraj hdd ..
Poslao sam pre par dana Tošibi poruku preko ju tjuba rekao sam da je problem u HPS pri butovanju vindovsa. a oni su mi ovo odgovorili We do not think, the high pitched sound is generated by the memory module(s). Mostly capacitors or other components from the PCB are causing an high pitched sound. But we`re afraid, there`s mostly no chance to fix this high pitched sound. In addition mostly high pitched sounds are within the accoustical specifications of our notebooks.
Regarding the BSOD. There are so many possibilitys why BSODs can appear. We recommend to check our knowledge base or forum for further support:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.