Ozbiljno sad, verujem da ce ljudi moci da ti daju bolje predloge ako kazes pribliznije sta zelis, ili barem za sta ces ga koristiti. Tipa, koju velicinu ekrana zelis, da li planiras da se i igras na njemu, koje ces aplikacije koristiti itd...
Jeste, problem je samo sto NE POSTOJE!, gamerski laptopovi, imao sam prilike da pikam slicnog vanzemaljca i grejao se kao furuna, a da ne govorimo o razlici u ceni ako se radi o stand alone grafici.
Vuce druze za sta ti treba??, jer ako ti grafika nije primarna sve ostalo mozes naci za ~normalne pare.
Recimo neki: Quad,4GB DDR3,500-1TB HDD,Blueray i naravno materijal izrade i autonomija baterije?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Kada je vec neogranicen : :: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/6848-alienware-m17x-r3-base-stealth-black-ssd-rai :: :: Ozbiljno sad, verujem da ce ljudi moci da ti daju bolje predloge ako kazes pribliznije sta zelis, ili barem za sta ces ga koristiti. Tipa, koju velicinu ekrana zelis, da li planiras da se i igras na njemu, koje ces aplikacije koristiti itd.. :: :: ::
pa da zameni desk racunar. Dakle rad i igrice. Da zameni desk racunar u potpunisti.
:: Jeste, problem je samo sto NE POSTOJE!, gamerski laptopovi, imao sam prilike da pikam slicnog vanzemaljca i grejao se kao furuna, a da ne govorimo o razlici u ceni ako se radi o stand alone grafici :: :: :: Vuce druze za sta ti treba??, jer ako ti grafika nije primarna sve ostalo mozes naci za ~normalne pare :: :: :: Recimo neki: Quad,4GB DDR3,500-1TB HDD,Blueray i naravno materijal izrade i autonomija baterije :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Kada je vec neogranicen : :: :: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/6848-alienware-m17x-r3-base-stealth-black-ssd-rai :: :: :: :: Ozbiljno sad, verujem da ce ljudi moci da ti daju bolje predloge ako kazes pribliznije sta zelis, ili barem za sta ces ga koristiti. Tipa, koju velicinu ekrana zelis, da li planiras da se i igras na njemu, koje ces aplikacije koristiti itd.. :: :: :: :: :: ::
ako imas kesa da ti pretice ovaj alienware je pravo resenje za tebe. Jos mu nakacis ona dva dell monitora i igras se u 3 monitor setapu.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Jeste dobra makina mnema sta. Idem doi njiih da vidim kako to izgleda uzzivo
:: ako imas kesa da ti pretice ovaj alienware je pravo resenje za tebe. Jos mu nakacis ona dva dell monitora i igras se u 3 monitor setapu :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
a jeftiniji vise od 100k. Grafika mu je nesto kao 6990. Bruka.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: a jeftiniji vise od 100k. Grafika mu je nesto kao 6990. Bruka :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: a jeftiniji vise od 100k. Grafika mu je nesto kao 6990. Bruka :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Neka je i 6870 ali to pomnozi sa 2 pa vidi sta se dobija.
:: Neka je i 6870 ali to pomnozi sa 2 pa vidi sta se dobija :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Znam ja da je mobile 6970M slabiji od desk varijante.. Ali i pred toga ovo je vrh grafika na ovoim Ltopu. Mislim da bolje nema na nasem trzistu odo ovoga
:: Nece biti druze, 6970M bi u praksi bila slabija od 6870 desk varijante :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: a jeftiniji vise od 100k. Grafika mu je nesto kao 6990. Bruka :: :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: :: :: ::
6970M je negde kao 6850 desktop sa spustenim GPU klokom i klokom memorije radi manje potrosnje. Znaci sporija malo od 6850 desktop, znaci te dve 6970M u crossfire ce davati malo manje frejmova od dve 6850 desktop sto je opet ekstra.
:: Nece biti druze, 6970M bi u praksi bila slabija od 6870 desk varijante :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: a jeftiniji vise od 100k. Grafika mu je nesto kao 6990. Bruka :: :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: :: :: ::
:: Znam ja da je mobile 6970M slabiji od desk varijante.. Ali i pred toga ovo je vrh grafika na ovoim Ltopu :: Mislim da bolje nema na nasem trzistu odo ovoga
Ma hladjenje je neophodno to znam,, jbg-a bas je nabduzen....
:: Nemoj pogresno da me skontas buraz, odlican je to lap,ipak je vanzemaljac no. :: :: Samo kao sto sam rekao neko dodatno custom hladjenje ce biti preko potrebno :: :: :: Ovo za jacinu grafike je bilo cisto informativnog karaktera :: :: Sa srecom, pa nam javi da li jede male skeletore za dorucak :)) :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Znam ja da je mobile 6970M slabiji od desk varijante.. Ali i pred toga ovo je vrh grafika na ovoim Ltopu :: :: Mislim da bolje nema na nasem trzistu odo ovoga ::
Niko ovde nije furao taj laptop, tako da moze da se desi da mu i ne treba, ja sam optimista :)
A sto se tice prvog posta `budzet neogranicen` , moram da priznam da sam upao u dvominutno vansvesno mastanje :>
P.S. Javi se na fb stranicu pcpractica i reci da te zanima taj lap i koja je cena za fanove i spustice sigurno.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Ma hladjenje je neophodno to znam,, jbg-a bas je nabduzen... :: :: :: :: :: Nemoj pogresno da me skontas buraz, odlican je to lap,ipak je vanzemaljac no. :: :: :: :: Samo kao sto sam rekao neko dodatno custom hladjenje ce biti preko potrebno :: :: :: :: :: :: Ovo za jacinu grafike je bilo cisto informativnog karaktera :: :: :: :: Sa srecom, pa nam javi da li jede male skeletore za dorucak :)) :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: Znam ja da je mobile 6970M slabiji od desk varijante.. Ali i pred toga ovo je vrh grafika na ovoim Ltopu :: :: :: Mislim da bolje nema na nasem trzistu odo ovoga :: ::
Specifikacija je stvarno brutalna... Pogledaj u taj ekran... Ako je TN panel ja ga ne bih uzeo... Mada ne verujem da su toliki pilicari... Ipak se Dell krije iza vanzemaljca...
Pa ne verujem da TN na ovo stavljaju. :: Specifikacija je stvarno brutalna.. :: Pogledaj u taj ekran... Ako je TN panel ja ga ne bih uzeo... Mada ne verujem da su toliki pilicari... Ipak se Dell krije iza vanzemaljca.. :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: ::
Dell L702x je odličan. Aluminijumski, i7 Sandy, 8GB DDR3, GT555 sa 3GB video memorije što nije loše i za rad, 120hz LED display, Nvidia 3DVision naočare u paketu, itd...
Ja sam se isto tako razmišljao da zamenim desktop sa laptopom, ali nisam mogao da prelomim, mnogo sam se dvoumio, i u dok sam jedan dan bio odlučan a drugi ne, prodao sam Samsung P2770h i Corsair H50 sa dve Enermax Magme...
Kad bude vreme za upgrade neki ili slično, mogu da se slikam sa laptopom pa zato i nisam hteo da se cimam...
Ipak za te pare koliko košta onaj Alienware možeš da staviš dve Asus GTX570 DirectCU u SLi, da nabaciš jedno 16GB rama, pošten SSD i 3x Dell U2311h i da uživaš... __________________ Scourge of PCBerza
Dobri su ovi Alienware, ali moras da odredis prioritet, igrice ili posao. Vidi da li moze u taj Alienware da se doda baterija, recimo kod HP Envy modela moze, pa imas 15 h autonomiju :). Koliku autonomiju baterije i temperature ima ovaj Alienware bas me zanima :). Za iste pare imas HP sa Quadro i ATI Fire Pro grafama :).
I da gledaj koliko je taj laptop prenosan, 5 kg ti je ovaj sa 18.4` ekranom, dobices kilu,...
Ako u naredne 2-3 godine budes planirao da ga bacis, zovi da ga ja pokupim :),...
HP 17` je 3.5 - 4 kg :).
Koliko god ti hteo da zamenis sa laptopom desktop nikad neces uspeti, jednostavno na desktopu je mnogo mnogo komotniji rad.
Pozdrav!
:: E ova ti valja gilence, moj je oko 4KG pa ga malo nisam bacio kada sam ga teglio od Meksika :: :: Zivi uzas,em je tezak ko tuc, em ogroman do bola - e sad ja pricam o 17,3, mogu samo zamisliti kako je tegliti 18,4 sa 5 KG tereta :: :: Ja sam sa ovim mojim izgledao kao alien :: :: A 18,4` - OGROMNO : http://fwd4.me/032 :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: I da gledaj koliko je taj laptop prenosan, 5 kg ti je ovaj sa 18.4` ekranom, dobices kilu,.. :: :: :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.