Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
asus x59sr - pomoc kolege
STRANA 1 OD 1
shortee asus x59sr - pomoc kolege 25.05.2011. 21:10 T36173

status: user
broj poruka: 570

pozz braco forumasi ...imam ovaj laptop koji je pao na spic sa ivice kreveta dok je radio i sad nece da se upali tj.upali se ali nema slike na ekranu ...probao sam i fn +f8 kombinaciju i ne prebacuje na monitor sliku...otvorio sam ga celog promenio proc ,memoriju ,prelemio kontakte unutar ploce i preduvao grafiku u nadi da ce da proradi..ma jok...on daje indikaciju kao da se puni i svetle mu sve lampice kad pocne da se pali a slike nigde ....eh da panel je ispravan proban na drugom modelu ....ako neko ima ideju nek prica ...hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Sa desk mashinom slichna situacija 25.05.2011. 21:17 #327686

broj poruka: 1889
1) Riknuo HDD
2) Riknula plocha (verovatnije)

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

=================================================

http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.png

VozD1912 100 mogucnosti 25.05.2011. 21:17 #327688

broj poruka: 949
nosi u neki servis specijalizovan za lap-top...

http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJdg

mixer93 Re: Sa desk mashinom slichna situacija 25.05.2011. 21:19 #327690

broj poruka: 4187
Ja bih pre stavio plocu na prvo mesto. Ipak je ocigledno da je neki kontakt ili tako nesto otislo. Nisam strucnjak, toliko od mene.

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: 1) Riknuo HD
:: 2) Riknula plocha (verovatnije
::
:: If wants and needs divide m
:: Then I might as well be gone..
:: ================================================
:: http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.pn
shortee ma bre 25.05.2011. 21:25 #327694

hdd nije sigurno jel radi na desk masini a ploca je verovatno samo mi nije jasno kako se onda pali i puni ako je ploca riknula....evo menjao sam sad jos jedan proc i nista...inace ovaj model ima C2D na sebi znaci zver proceor...e sad na stranim forumima kazu da je grafika verovatno a ne ploca ...ati mobility hd 3470 ...al ja sam njega preduvao i isto se desava ...hmmmmm
nikolape80 Re 25.05.2011. 22:40 #327721

broj poruka: 453
Naponska jedinica na ploci je jedan veoma mali deo, koji funkcionise skoro nezavisno od ostatka komponenata. To je samo indikacija punjenja, tj obicna LED koja je u kolu napajanja.

Te ploce su jako minijaturno odradjene, a neke mikro prekide ne mozes ni da vidis. Moguce da je napukao neki od stampanih provodnika a da ti to ne vidis. A opet, kako da znas da nije neki od cipova jednostavno fizicki ostecen.. Ostavi to u servisu nekom ozbiljnijem, pa neka se pozabave..

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: ma bre 25.05.2011. 22:41 #327724

broj poruka: 9459
Da, naravno da nema veze hard. Tebi je najverovatnije kvrcnula ploca i tu u principu popravke nema, jer nema sanse da se vodovi premoscuju, jer je trostuka stampa u pitanju i vrlo je tesko naci gde sta vodi, ako se i vidi gde je pukla uopste.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: hdd nije sigurno jel radi na desk masini a ploca je verovatno samo mi nije jasno kako se onda pali i puni ako je ploca riknula....evo menjao sam sad jos jedan proc i nista...inace ovaj model ima C2D na sebi znaci zver proceor...e sad na stranim forumima kazu da je grafika verovatno a ne ploca ...ati mobility hd 3470 ...al ja sam njega preduvao i isto se desava ...hmmmmm
shortee lele 26.05.2011. 20:38 #327988

izgleda da je ploca braco ...sad sam je rasturio i izvadio iz laptopa i evo gledam i zagledam sve moguce hladne lemove koji su i ako su bili sam prelemio i nema nikakvih vidljivih fizickih ostecenja ...izgleda da je negde u vodu prekid od pada ....a bas mi zao aaaa....moracu da ga rasparcam pa u delove ...ajmo raspprodaja hahahaah

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs