Svako ovaj, Corei5 je jaci od Corei3... :) Ako ti se ne zuri, moj predlog ti je da sacekas jos jedno mesec dana, cene laptopova sa C2D i Corei3 /i5 procesorima su pocele drasticno da padaju, tako da ces sigurno moci da uzmes nesto ovako za manje pare, ili juri nesto sa Nvidia GT540 ili ATI 5730 (to je u tom cenovnom rangu)
Koja je raz izmedju i3 i i5 mobile. Razlikuju se samo u jednoj stvari a to je turbo boost i5 ga ima a i3 nema. To je prakticno isti proc. Oba imaju po dva jezgta i cetiri threda. Istu kolicinu kesa. ne vidim sta je tu kod i5 jace. Imam Ltop sa i5 procom. isti djavo kao i3. Ovaj 17.3 je vrh za te pare nem sta ne moze na njemu da se uradi. :: Svako ovaj, Corei5 je jaci od Corei3... :) Ako ti se ne zuri, moj predlog ti je da sacekas jos jedno mesec dana, cene laptopova sa C2D i Corei3 /i5 procesorima su pocele drasticno da padaju, tako da ces sigurno moci da uzmes nesto ovako za manje pare, ili juri nesto sa Nvidia GT540 ili ATI 5730 (to je u tom cenovnom rangu :: :: :: :: :: :: Recimo ovako nesto :: :: :: :: Dell D7GXJ-i5-460/5650-Bk :: :: Inspiron N5010 Core i5 -460M 2.53GHz 4GB DDR3/500GB 15,6`` HD WLED, DVD-RW Wlan+BT ,ATI HD 5650 1GB, 1.3 MpWcam , Numeric keyd ,6 cell,HDMI,Free DOS,7-in-1 CR,USB, Blac :: :: :: :: imas ga u Vi*Hous :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: :: :: Preporucite neki laptop, sve postojece teme su zastarele.. :: :: :: :: :: :: Sta mislite o toshibi c660-1c6 :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ni meni nije jasno....dopala mi ruku jedna toshiba pre neki dan....I7, 4 giga,,,etc etc....110000 rsd....podignes poklopac a plastika bolno skripi...uzas....
:: Nije mi jasno, zašto se svi hvataju prvo Toshite svaki put kad spomene neko laptop? :: :: Veće govno od Toshite ne postoji, u rangu je sa MSI-em.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Ne bi se zvao Corei5 da nije jaci od Corei3, ne pratim toliko bechmarkove i ostalo, ali sigurno je jaci, mozda bas zbog tog turbo boost-a sto dize takt... Po meni je 17` mnogo za laptop, brze ce da mu se isprazni baterija, a i laptop treba da bude mobilan a ne glomazan...
:: Koja je raz izmedju i3 i i5 mobile :: Razlikuju se samo u jednoj stvari a to je turbo boost i5 ga ima a i3 nema :: To je prakticno isti proc :: Oba imaju po dva jezgta i cetiri threda :: Istu kolicinu kesa :: ne vidim sta je tu kod i5 jace. :: Imam Ltop sa i5 procom. isti djavo kao i3 :: Ovaj 17.3 je vrh za te pare nem sta ne moze na njemu da se uradi :: :: Svako ovaj, Corei5 je jaci od Corei3... :) Ako ti se ne zuri, moj predlog ti je da sacekas jos jedno mesec dana, cene laptopova sa C2D i Corei3 /i5 procesorima su pocele drasticno da padaju, tako da ces sigurno moci da uzmes nesto ovako za manje pare, ili juri nesto sa Nvidia GT540 ili ATI 5730 (to je u tom cenovnom rangu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Recimo ovako nesto :: :: :: :: :: :: Dell D7GXJ-i5-460/5650-Bk :: :: :: Inspiron N5010 Core i5 -460M 2.53GHz 4GB DDR3/500GB 15,6`` HD WLED, DVD-RW Wlan+BT ,ATI HD 5650 1GB, 1.3 MpWcam , Numeric keyd ,6 cell,HDMI,Free DOS,7-in-1 CR,USB, Blac :: :: :: :: :: :: imas ga u Vi*Hous :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: :: :: :: :: Preporucite neki laptop, sve postojece teme su zastarele.. :: :: :: :: :: :: :: :: Sta mislite o toshibi c660-1c6 :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Re: Re: Re: Re: Re: Laptop od 45000 do 50000 rsd ?
22.05.2011. 20:43
status: user broj poruka: 2929
Ne kazem da uzme 17.3 ali kazem da je razlika od 250mhz koja donosi taj turbo boost neprimetna. 200mhz ne znacu apslutnonista ako je za rad, ako ce neko da juri markice sa Ltopom onda je to ravno sizofreniji. Una 15.6 ne trje baterija 5 sati. Razlika trajanja bat sa istim brojem celija je i proseku 45min. Dakel 45 mion kod 17.3 traje krace.
:: Ne bi se zvao Corei5 da nije jaci od Corei3, ne pratim toliko bechmarkove i ostalo, ali sigurno je jaci, mozda bas zbog tog turbo boost-a sto dize takt... Po meni je 17` mnogo za laptop, brze ce da mu se isprazni baterija, a i laptop treba da bude mobilan a ne glomazan... :: :: :: :: Koja je raz izmedju i3 i i5 mobile :: :: Razlikuju se samo u jednoj stvari a to je turbo boost i5 ga ima a i3 nema :: :: To je prakticno isti proc :: :: Oba imaju po dva jezgta i cetiri threda :: :: Istu kolicinu kesa :: :: ne vidim sta je tu kod i5 jace. :: :: Imam Ltop sa i5 procom. isti djavo kao i3 :: :: Ovaj 17.3 je vrh za te pare nem sta ne moze na njemu da se uradi :: :: :: Svako ovaj, Corei5 je jaci od Corei3... :) Ako ti se ne zuri, moj predlog ti je da sacekas jos jedno mesec dana, cene laptopova sa C2D i Corei3 /i5 procesorima su pocele drasticno da padaju, tako da ces sigurno moci da uzmes nesto ovako za manje pare, ili juri nesto sa Nvidia GT540 ili ATI 5730 (to je u tom cenovnom rangu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Recimo ovako nesto :: :: :: :: :: :: :: :: Dell D7GXJ-i5-460/5650-Bk :: :: :: :: Inspiron N5010 Core i5 -460M 2.53GHz 4GB DDR3/500GB 15,6`` HD WLED, DVD-RW Wlan+BT ,ATI HD 5650 1GB, 1.3 MpWcam , Numeric keyd ,6 cell,HDMI,Free DOS,7-in-1 CR,USB, Blac :: :: :: :: :: :: :: :: imas ga u Vi*Hous :: :: :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: :: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: :: :: :: :: :: :: Preporucite neki laptop, sve postojece teme su zastarele.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta mislite o toshibi c660-1c6 :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Na tom office isprdku je sracunata kompletna statika i odradjen kompletna CAD dokumentacija pilona na mostu preko ADE. Uz duzno postovanje ne znas sta govoris. Ako ce neko da se igra na L,topu onda treba da da mnogo vise para. Pomenuti i3 na 2.26 sa 4GBrama grafikom 5470 i diskom od500gb na 7200 je dovoljan da se odradi lep posao na nnjemu pa cak i da se kuca text.... :)))))), da ne poverujes.
Sa 250 Mhz vise po vassim pricama ispada da ce taj Ltop da gura crysis sa 100fps-a
:: i ne treba ni da razmislja o tim office isprdcima :: :: Ja sam moj prodavao ali ljudima izgleda bilo puno pa sam odustao :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Nisi me ti dobro razumeo, po meni je bolje da uzme jacu masina, ali pre toga treba da obrati paznju na marku i seriju laptopa, odnosi se na kvalitet izrade, hladjenje, tastaturu... itd... Ako je tako, realno ja nisam video razliku izmedju mog T4500 i Corei3 procesora... Jedino msm da se corei3 malo manje greje... Ja na mom lap-u imam ati560v 1gb i nisam nesto odusevljen grafikom, tera ona na high igrice tipa Cod2, cs, warcraft,wow, gta san andreas, pes09-10 ali cim se potera neka jaca cod4/5 onda ne moze da se ocekuje puno, gura na medium u native rezoluciji... Tecko nije reko da li ce da igra igrice ili ne, tako da je ovo nevazno...
:: Na tom office isprdku je sracunata kompletna statika i odradjen kompletna CAD dokumentacija pilona na mostu preko ADE :: Uz duzno postovanje ne znas sta govoris :: Ako ce neko da se igra na L,topu onda treba da da mnogo vise para :: Pomenuti i3 na 2.26 sa 4GBrama grafikom 5470 i diskom od500gb na 7200 je dovoljan da se odradi lep posao na nnjemu pa cak i da se kuca text... :: :: Sa 250 Mhz vise po vassim pricama ispada da ce taj Ltop da gura crysis sa 100fps- :: :: :: i ne treba ni da razmislja o tim office isprdcima :: :: :: :: Ja sam moj prodavao ali ljudima izgleda bilo puno pa sam odustao :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Svakako da je najbolje da uzme ASUS ROG G73-jh ali nema za 500e. Za 45000-50000 ne moze bas puno da se ocekuje. HPpravi kvalitetne Ltopove i ASUS su odlicni takodje. I dell je poceo da fuseri. Toshiba je ocajnog kvaliteta za acer necu ni da komentarisem.
Ternutnio po meni naj kvalitet za LT srednje kategorije HP i ASUS.
:: Nisi me ti dobro razumeo, po meni je bolje da uzme jacu masina, ali pre toga treba da obrati paznju na marku i seriju laptopa, odnosi se na kvalitet izrade, hladjenje, tastaturu... itd... Ako je tako, realno ja nisam video razliku izmedju mog T4500 i Corei3 procesora... Jedino msm da se corei3 malo manje greje... Ja na mom lap-u imam ati560v 1gb i nisam nesto odusevljen grafikom, tera ona na high igrice tipa Cod2, cs, warcraft,wow, gta san andreas, pes09-10 ali cim se potera neka jaca cod4/5 onda ne moze da se ocekuje puno, gura na medium u native rezoluciji... Tecko nije reko da li ce da igra igrice ili ne, tako da je ovo nevazno... :: :: :: :: Na tom office isprdku je sracunata kompletna statika i odradjen kompletna CAD dokumentacija pilona na mostu preko ADE :: :: Uz duzno postovanje ne znas sta govoris :: :: Ako ce neko da se igra na L,topu onda treba da da mnogo vise para :: :: Pomenuti i3 na 2.26 sa 4GBrama grafikom 5470 i diskom od500gb na 7200 je dovoljan da se odradi lep posao na nnjemu pa cak i da se kuca text... :: :: :: :: Sa 250 Mhz vise po vassim pricama ispada da ce taj Ltop da gura crysis sa 100fps- :: :: :: :: :: i ne treba ni da razmislja o tim office isprdcima :: :: :: :: :: :: Ja sam moj prodavao ali ljudima izgleda bilo puno pa sam odustao :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ahahahah... Po cemu je Acer losh??? Imam kuci acer 5738ZG, kvalitet izrade je super, tastatura veoma brza, lepe boje... Uporedjivao sam ga sa Asus-ovom K52 serijom i nema razlike u kvalitetu, a mng je lepsi od npr HP G62... Jedino ko prednjaci sto se tice izgleda u tom cenovnom rangu je Dell 15R serija...
:: Svakako da je najbolje da uzme ASUS ROG G73-jh ali nema za 500e :: Za 45000-50000 ne moze bas puno da se ocekuje :: HPpravi kvalitetne Ltopove i ASUS su odlicni takodje. I dell je poceo da fuseri :: Toshiba je ocajnog kvaliteta za acer necu ni da komentarisem :: :: Ternutnio po meni naj kvalitet za LT srednje kategorije HP i ASUS :: :: :: :: Nisi me ti dobro razumeo, po meni je bolje da uzme jacu masina, ali pre toga treba da obrati paznju na marku i seriju laptopa, odnosi se na kvalitet izrade, hladjenje, tastaturu... itd... Ako je tako, realno ja nisam video razliku izmedju mog T4500 i Corei3 procesora... Jedino msm da se corei3 malo manje greje... Ja na mom lap-u imam ati560v 1gb i nisam nesto odusevljen grafikom, tera ona na high igrice tipa Cod2, cs, warcraft,wow, gta san andreas, pes09-10 ali cim se potera neka jaca cod4/5 onda ne moze da se ocekuje puno, gura na medium u native rezoluciji... Tecko nije reko da li ce da igra igrice ili ne, tako da je ovo nevazno... :: :: :: :: :: :: :: Na tom office isprdku je sracunata kompletna statika i odradjen kompletna CAD dokumentacija pilona na mostu preko ADE :: :: :: Uz duzno postovanje ne znas sta govoris :: :: :: Ako ce neko da se igra na L,topu onda treba da da mnogo vise para :: :: :: Pomenuti i3 na 2.26 sa 4GBrama grafikom 5470 i diskom od500gb na 7200 je dovoljan da se odradi lep posao na nnjemu pa cak i da se kuca text... :: :: :: :: :: :: Sa 250 Mhz vise po vassim pricama ispada da ce taj Ltop da gura crysis sa 100fps- :: :: :: :: :: :: :: i ne treba ni da razmislja o tim office isprdcima :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam moj prodavao ali ljudima izgleda bilo puno pa sam odustao :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.