Mislio sam direktno na napajanje SATA od desktop PC-a i SATA kabl regularan. Dakle, kao kada bih prikljucio 3,5HDD, da li mogu tako isto i 2,5, da li je `safe`?
:: Nije rizicno. Preko adaptera 2.5` na 3.5` radice kao i na svakom desk/lap racunaru potpuno isto :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: Dakle, da li je rizicno, da li uopste moze da se prikljuci 2,5 HDD u desktop masinu :: :: :: ::
:: Mislio sam direktno na napajanje SATA od desktop PC-a i SATA kabl regularan. Dakle, kao kada bih prikljucio 3,5HDD, da li mogu tako isto i 2,5, da li je `safe` :: :: :: :: Nije rizicno. Preko adaptera 2.5` na 3.5` radice kao i na svakom desk/lap racunaru potpuno isto :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: Dakle, da li je rizicno, da li uopste moze da se prikljuci 2,5 HDD u desktop masinu :: :: :: :: :: ::
:: Mislio sam direktno na napajanje SATA od desktop PC-a i SATA kabl regularan. Dakle, kao kada bih prikljucio 3,5HDD, da li mogu tako isto i 2,5, da li je `safe` :: :: :: :: Nije rizicno. Preko adaptera 2.5` na 3.5` radice kao i na svakom desk/lap racunaru potpuno isto :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: Dakle, da li je rizicno, da li uopste moze da se prikljuci 2,5 HDD u desktop masinu :: :: :: :: :: ::
Model laptop-a, odnosno hard diska od 2.5 inča kome paše i naponski i logički koektor od 3.5 inča SATA? Ili ti pitaš teoretski? Teoretski DA, praktično NE bez adaptera.
:: Model laptop-a, odnosno hard diska od 2.5 inča kome paše :: naponski i logički koektor od 3.5 inča SATA? :: Ili ti pitaš teoretski :: Teoretski DA, praktično NE bez adaptera :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
2.5 inch SATA disk koristi samo 5V. Na tim diskovima pinovi na konektoru koji idu na 12V nisu fizički nigde spojeni - ne koriste se, tako da nema opasnosti.
:: imaš 12V i 5V :: :: 2.5 inch SATA disk koristi samo 5V. Na tim diskovima pinovi na konektoru koji idu na 12V nisu fizički nigde spojeni - ne koriste se, tako da nema opasnosti
Sad citam ovo i cudim se o kakvim adapterima pricate kad isto, valjda znate da su svi ssd dva i po i taman posla da treba adapter. Zato ja 2x proverim nesto ako hocu da zabedim da sam u pravu. Ako ne planiram da zabedim, onda ne proveravam :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Ima kavez ONcio za 4x2.5`, koji se montira gdje stoje optike. Cao. Najbolje riješenje za SSD-ove do sada, a da nije preko 50 i kusur hiljada dinara 4x 64 GB. Pozdrav. operator
raid6(5) ili 2 mirora s tim? nije ti to bas pametno sa ssd-ovima..
:: Ima kavez ONcio za 4x2.5`, koji se montira gdje stoje optike :: Cao :: Najbolje riješenje za SSD-ove do sada, a da nije preko 50 i kusur hiljada dinara 4x 64 GB :: Pozdrav :: operator :: ::
Meni frka i od ovog jednog da ne rikne odjednom :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: raid6 ili 2 mirora s tim? nije ti to bas pametno sa ssd-ovima.. :: :: :: :: Ima kavez ONcio za 4x2.5`, koji se montira gdje stoje optike :: :: Cao :: :: Najbolje riješenje za SSD-ove do sada, a da nije preko 50 i kusur hiljada dinara 4x 64 GB :: :: Pozdrav :: :: operator :: :: :: ::
nemoj uopste da razmisljas o tome da te ne bi bas zbog toga poterao baksuz, ima i toga.. cuti i uzivaj, dok radi radi, daj boze da radi 5god..
:: Meni frka i od ovog jednog da ne rikne odjednom : :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: raid6 ili 2 mirora s tim? nije ti to bas pametno sa ssd-ovima.. :: :: :: :: :: :: :: Ima kavez ONcio za 4x2.5`, koji se montira gdje stoje optike :: :: :: Cao :: :: :: Najbolje riješenje za SSD-ove do sada, a da nije preko 50 i kusur hiljada dinara 4x 64 GB :: :: :: Pozdrav :: :: :: operator :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.