Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
problem sa xp-op
STRANA 1 OD 1
strela011 problem sa xp-op 13.05.2011. 13:59 T35912

status: user
broj poruka: 84
dobio sam staru dvojku na kojoj je bio win98...da bi je koristio za net preko wirelessa hteo sam da instaliram xp ali posle vise pokusaja jednostavno nestane slika sa ekrana na pola instalacije, i to na mestu kada ucitava drivere(33minuta pre zavrsetka instalacije)
procesor je 333mhz, 256mb rama, hdd 12gb.istestirao sam memoriju sa gold memory i ne prijavljuje nikakvu gresku pa me interesuje ima li neki dijagnosticki program koji bi mi ukazao na problem ili je neko vec imao slican problem i mozda zna resenje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 13.05.2011. 14:10 #323884

broj poruka: 4163
A što ne probaš sa win 7? De nađe na tu muzejsku relikviju da instaliraš XP...
Vidi prvo da li je podešen bios kako treba, uključi ACPI, plug and play i još par opcija (ne znam napamet, zavisi od ploče) zbog kojih xp oće da se zakuca. Ako ga i nekim čudom uspešno instaliraš radiće ko kilavi Radovan

servispc bre

strela011 Re: Re 13.05.2011. 14:22 #323890

hvala na savetu...ma on mi je potreban na mesec dva da premostim dok mi ne stignu delovi za tecru, dete zatvorilo laptop preko kabla i polomilo jednu sarku a ide lepo vreme pa ko ce da sedi u kuci kad je lepse napolju u debeloj ladovini uz ladno pivce i net :)

:: A što ne probaš sa win 7? De nađe na tu muzejsku relikviju da instaliraš XP..
:: Vidi prvo da li je podešen bios kako treba, uključi ACPI, plug and play i još par opcija (ne znam napamet, zavisi od ploče) zbog kojih xp oće da se zakuca. Ako ga i nekim čudom uspešno instaliraš radiće ko kilavi Radova
::
:: servispc bre
Dragg re 13.05.2011. 14:50 #323905

broj poruka: 2270
XP se ne voli sa nečim od tvog hardvera. Povadi sve kartice i isključi sve iz BIOSa što se može (integrisani zvuk. LAN). Probaj, za svaki slučaj, sa drugom kopijom XPa. Odnesi negde HDD na proveru bad sectora. Ako neće, ploča je u pitanju. Ako uspeš, dodaj još 512MB RAMa da bi surfovanje i pivo bilo podnošljivo.

nsxx problem sa Xpom 13.05.2011. 16:33 #323950

broj poruka: 19
Da li se radi o pentium II laptopu?
Ako je u pitanju laptop zakaci eksterni monitor i proci ce instalacija.
Ja imam pentium II na 400Mhz laptop i isto mi se desavalo da na 33min. stane i na displeju nista.

strela011 Re: problem sa Xpom 13.05.2011. 17:50 #323986

hvala prijatelju, pogasio sam sve u biosu kao sto su mi prethodni clanovi rekli pa ako ne prodje probacu sa eksternim monitorom...stara poslovica kaze da pametniji popusta :D

:: Da li se radi o pentium II laptopu
:: Ako je u pitanju laptop zakaci eksterni monitor i proci ce instalacija
:: Ja imam pentium II na 400Mhz laptop i isto mi se desavalo da na 33min. stane i na displeju nista
oreshac re: problem sa xp-op 13.05.2011. 18:09 #323990

broj poruka: 485
A zasto ne bi instalirao neki linux, jer ga za nista drugo sem neta neces koristiti? Imas masu `malih` linuksa(100-200mb) tipa puppy.

Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1763839

strela011 Re: re: problem sa xp-op 13.05.2011. 19:17 #324021

razmisljao sam i o toj varijanti ali sam se plasio da i tu nesto ne zashkripi :D

:: A zasto ne bi instalirao neki linux, jer ga za nista drugo sem neta neces koristiti? Imas masu `malih` linuksa(100-200mb) tipa puppy
:: Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=176383
strela011 Re: problem sa Xpom 13.05.2011. 19:18 #324023

Problem resen...upalilo je sa eksternim monitirom... hvala svima na pomoci, od vas se svasta moze nauciti

:: Da li se radi o pentium II laptopu
:: Ako je u pitanju laptop zakaci eksterni monitor i proci ce instalacija
:: Ja imam pentium II na 400Mhz laptop i isto mi se desavalo da na 33min. stane i na displeju nista
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs