Ovih dana bi trebao da se odlucim za neki laptop ali dugo nisam pratio sta se desava na trzistu vezano sa njima pa vas molim za predloge :)
Masina bi se koristila uglavnom kao kucaca masina :S na zalost.... nekad AUTOCad, 3d max, internet, sjajp... nista specijalno zahtevno
uglavnom fond je poprilican, moze da ide i do 1200e ali 1000 bi bilo cool
ne pitajte me zasto toliko novca za nesto sto moze da tera i P2... placa ga firma i ne kupujem za sebe... moze se coveku :).
Bitno mi je da ima dobro hladjenje znaci da se racunar ne pretvori u ringlu posle sat vremena rada na njemu i da mu baterija drzi danas manje vise normalnih 2-3sata.
15.4` bi bilo cool
Ovo ostalo glupo je da pricam sta bih voleo da ima kad kontam da za taj novac moze i da leti u svakom slucaju :D
bio bih vam zahvalan ako mi jos pored linka ili imena masine i napisete nesto malo o grafickoj koju ima tipa dal je integrisane ili nije... od prilike sta bi mogla da potera posto poslednji put kad sam citao nesto o grafickim bilo je kad sam kupovao svoju za komp, a to davno bese :D
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: :: :: uh ovo je preveliko :) :: kaze covek da mu je stari od 15,4 skroz dobro ogdovarao sto se tice velicine ekrana i nebi veci zato sto ga nosi stalno ::
Ako vec neko hoce da pukne toliko para moj predlog ti je da pogleda Laptopove koji u sebi imaju profesionalnu graficku karticu.
One su mnogo bolje od bilo koje gamerske kartice za programe tipa CAD 3d Max, a i kvalitet izrade je generalno bolji od standardnih laptopova.
Nisam u toku sa kvalitetom odredjenih proizvodjaca, to mozda moze neko da ti pomogne sa foruma ili vidi sta ima u ponudi kod nasiho od takvih laptopova pa idi na google.
Takvi laptopovi su preko 1500e, a nisu bolji od navedenog, jedino sto imaju profesionalnu graficku, al covek se nece toliko ozbiljno baviti s tim tako da mislim da mu je ovaj Lenovo best buy...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Ako vec neko hoce da pukne toliko para moj predlog ti je da pogleda Laptopove koji u sebi imaju profesionalnu graficku karticu :: :: One su mnogo bolje od bilo koje gamerske kartice za programe tipa CAD 3d Max, a i kvalitet izrade je generalno bolji od standardnih laptopova :: :: Nisam u toku sa kvalitetom odredjenih proizvodjaca, to mozda moze neko da ti pomogne sa foruma ili vidi sta ima u ponudi kod nasiho od takvih laptopova pa idi na google :: :: Pozdrav
ja sam svojevremeno imao hp pavilion placen i vise nego ovaj lenovo, na papiru je bio odlican ali generalno nikad gori racunar nisam imao em je jako tesko radio graficka 0 procesor azdaja koja je na kraju spalila graficki cip jer nije mogao da se hladi... pre toga mi je i ram crkao znaci apsolutni fail
a malo sam raduckao na nekim hp-ovim poslavnim serijama i to izgleda daleko ozbiljnije
pa me interesuje ovo kod lenova thingPad i ideaPad tako da li ovaj preporuceni iznad moze da bude doboljno pouzdan? ono dzaba 8gb rama i i7 ako su ga za tu cenu jedva sastavili...
Kvalitetan je Lenovo (to ti je bivsi IBM sto se laptopova tice), u klasi sa Dell i Toshibom, tako da ja ne bi brinuo sto se toga tice...
:: :: :: Uh ovaj lenovo bas izgleda privlacno : :: :: ja sam svojevremeno imao hp pavilion placen i vise nego ovaj lenovo, na papiru je bio odlican ali generalno nikad gori racunar nisam imao em je jako tesko radio graficka 0 procesor azdaja koja je na kraju spalila graficki cip jer nije mogao da se hladi... pre toga mi je i ram crkao znaci apsolutni fai :: :: a malo sam raduckao na nekim hp-ovim poslavnim serijama i to izgleda daleko ozbiljnij :: :: pa me interesuje ovo kod lenova thingPad i ideaPad tak :: da li ovaj preporuceni iznad moze da bude doboljno pouzdan? ono dzaba 8gb rama i i7 ako su ga za tu cenu jedva sastavili.. :: ::
Ima da joj zafali šta hoćeš. Kvalitet izrade najgori koji postoji (čitaj: Kinder jaje) i zastarela Nvidia serije 3... Za te pare ima da se nadje Sandy Bridge i7, a ta Toshita ima i5 prethodne generacije. Realno vredi 35.000... Ne mogu da verujem da neko traži 100.000 za ovo...
Poredjenja radi: aluminijumska izrada spolja i iznutra, Sandy Bridge i7, 6GB rama, duplo veći hard disk, mnogo jača grafika, fullHD display, dakle sve što može da bude bolje, bolje je na ovom modelu...
:: bas dobra svota za laptop : :: elem, evo moj predlog (103.499 :: http://bit.ly/j0DwG :: :: 18.4 inca, intel I5, grafika GT 330M 1G :: nema sta nece da radi na ovoj masini : :: :: sto se grejanja tice ti problemi su odavno reseni kod vecine laptopov :: sto se baterije tice, svi su tu negde oko 3 sata sa 6 cell baterijam :: :: :: http://bit.ly/mx7ZPJ :: ::
Uzmi uzmi ASUS-a breee. I ja nestrucan vidim da ovaj ASUS vredi 30.000 vise od Lenovo. Kako si ubo samo ovaj lap top. Em vidis sta kaze kakva im je podrska za ASUS. Plus sto je ASUS naravno. Jbt i laptopove su poceli da sredjuju najace od svih. Ozbiljna je to firma, bas sam srecan sto sam njihov rob a ne MSI-a. Zamislite da robujem MSI-u i da je moje opravdanje pokvaren ASUS primerak i da se uporedjujem sa primercima koji su za reklmaciju jer im se ne hlade dobro uopste. Da mi je hladjenje jedino nasta hjvatam musterije. To bi mogli i mi da napravimo takvui grafiku, masku, AMD posalje chip, nakacimo ventilatorce i pichi, a struja haos.Ovaj ima dobre performanse, ovaj lepo izgleda i dobro se klokuje a ovaj... pa on lepo hladi. Hladjenje je sporedna stvar na ispravnoj komonenti, to se ubraja pod normalno aa ne da se to velica.
HP ima najbolju zavrsnu izradu za svoje Envy modele, koji su preskupi. Inace opet bih pre birao Asus laptop, ovaj Lenovo kida, ali bih opet doplatio malo za Asus, izgleda da je jako losa zavrsna izrada na onom Lenovo laptopu :).
izvini nisam bas siguran sta si hteo ovim da kazes ali da je taj asus dobar to stoji...
ali isto tako stoji da covek nece veci ekran od 15` .... 15.4 ili 15.6 a taj asus je 17+
drugo kontam ja da nikad u reklami nece biti... znate ovaj laptop je bolji zato sto se dobro hladi ali... ja mislim da je to itekako bitno
2 godine sam programirao na hp-u kome hladjenje jeste bilo ispravno ali nedovoljno... nije mi jasno kako nemam oziljke na rukama
zato i sumnjam u lenova 800e za takve performanse je po mom misljenju malo negde je moralo da se odrazi kao recimo kvalitet izrade dzaba mu 2000ghz i turbo kad ce posle 30sec da smanjuje takt da ne bi izgoreo
bilo bi cool kad bi mogao da odem u neku prodavnicu da ga malo izmucim ili bar da bleji upaljen da vidim koliko ce da se ugreje mada cisto sumnjam da ce bilo gde da me puste :S
uh pola sata kucam da bi na kraju video da je doslo jos 2 posta :D
da bitno je da je 15` to malo sto treba da se doblati nije problem ni najmanje
Završna obrada na N53 je odlična, a po specifikacijama teško da ćeš bolju 15-icu da nadješ u tom cenovnom rangu... __________________ Scourge of PCBerza
Ako je dobar za igre, dobar je za sve. Oko 1250e je a ludilo je. Naravno ne znam da li njima mogu da se menjaju graficke karte posto ce ovaj procesor biti dobar godinama. Kome ne smeta tastatura i 17` ovo je za igre najbolje resenje. Dizajn i hladjenje su daleko bolji od modela ASUS koji su 200-300e jeftiniji. Triple channel memorija. Full HD. Prvenstveno Gejmerski lap top.
Sobzirom ko ga prodaje a prateci komentare dalje polako cemo locirati krivca za lazne savete na forumu. Mislim iz koje IT jazbine dolazi i kako nista ne valja ako nema tamo da se kupi. Videcemo odakle to dolazi. Verovatno sa 2-3 mesta.
Ima GTX460 unutra, to je za 17` ludilo. 3 godine ga imas i posle prodas i kupis drugi aktuelni. Naravno ko moze da se navikne na laptopove, ja ne mogu nikako.
Vidite kako je uiradjen ludo, evo kazete bitno je da se ne greje.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.