Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Toshiba Satellite ili ASUS do 0 u USA
STRANA 1 OD 1
viola11 Toshiba Satellite ili ASUS do 0 u USA 11.05.2011. 18:31 T35866

status: user
broj poruka: 52
Pozdrav svima

E ovako... planiram da uzmem neki lap koji nije skuplji od 0 (plafon plafona) i koji ce biti kupljen u USA. Molim vas za pomoc pri odabiru jer koliko god ja gledao i trazio svi mi se cine isti :)

Prvo jedno pitanje... da li su u USA jeftiniji nego ovde i kolko odprilike u %? Kazu i do 30%...

Mora biti ili neki od ASUS modela ili Toshiba Satellite. Dakle ostali brendovi mi nisu u planu.

Necu gaming masinu. Hocu elegantnu masinu, bez OS naravno, da se ne greje preterano, hard ne veci od 320gb a moze i manji, ne manji od 15,6 inca display, wifi, neintegrisana grafa... da moze da potera Photoshop i slicne programcice, 720p filmove...

Svaki predlog je dobrodosao, vi ste mi poslednji voz pred odluku

Pozdrav i hvala!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 11.05.2011. 18:45 #323343

broj poruka: 12794
Za ono što sam ja gledao, Dell XPS 17, cene su iste. Ni dinar jeftinije. Ako si mislio da ti se šalje ovamo, izaći će te toliko da možeš dve takve mašine ovde da kupiš... Imaj na umu i da ti ovde vredi i garancija na 2 ili 3 godine, tako da nije po meni vredno da ga dobiješ i 50$ jeftinije kad je bez garancije.

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

codeus ... 11.05.2011. 19:26 #323355

broj poruka: 4054

nedavno sam uzeo par komada ASUS K52F-EX1024 .. za 34k dinara .. za saada odlican primerak asusa .. noviji je chipset ali su ubacili `stariji` cpu ... nije Ix serija procesora .. intelov je chipset i integrisana grafulja .. ali je lap hladan .. neverovatno .. kao moj referentni T42 (koji nikad nije preko 35c)

naravno za te pare nemozes ocekivati magnezijum .. ali je chvrshci od toshibe ...

jedina zamerka je tastatura koja se blago uvija na nekim mestima (1mm) .. sto nije problem resiti dvolepljivom trakom....

tastatura je u mac fazonu (originalno ZX spektrum) i nije losa za kucanje .. ni tvrda (kao neki IBM-vi) ni premekana (kao neke Toshibe .. mada su toshibine tastature do jaja dobre za duga kucanja) ..

tachpad .. it`s just stupid tachpad ( ni jedan nemoze da se meri sa teflonskim na HP nc6xxx .. na kojem je svrsavanje vuci prst)

periferija .. standardna za tu klasu .. mslm trazices gde su portovi ...

viola11 qwerty 12.05.2011. 21:01 #323659

broj poruka: 52
hmmmm ja bi radije Asus ili Toshibu. Mozda sam naivan ali u njih imam poverenja :)
Doneo bi mi covek iz USA tako da nebi bilo troskova... a garanciju cu rizikovati, ipak mi je budzet presudan, na zalost...

koliko sam ja video i procitao ljudi dosta hvale ove modele tako da verovatno uzimam jedan od ovih...

Toshiba Satellite L655-1GE
Toshiba Satellite L655-S5156
Toshiba Satellite C650-17U

ASUS A52JR-SX269
ASUS K52F-BBR9
ASUS UL50VT-RBBBK05

Vas predlog od navedenih?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs