Znaci max budzet je 400eur. Laptop ce se koristiti iskljucivo za Internet i rad sa textom i eventualno neke manje zahtevne programe. Igrice se gotovo i nece igrati. Ono sto treba da poseduje jeste dobru kameru sa mikrofonom, WiFi,da je sto manje bucan, kvalitetne izrade i sto duze garancije, citac kartica i sto bolju anatomiju baterije. Ako se sve to moze uklopiti u navedene novce kazite vase predolge, ako ne onda cemo pokusati da nadjemo neki kompromis. Sto se tice same konfiguracije, treba da ima min 320GB hdd, 2gb ddr2/ddr3, min core2duo... Da li je bolje uzeti neku bolju integrisanu grafiku ili losiju ne-integrisanu!? Ono sto laptop treba da gura jeste download sa neta, gledanje filmova, narezivanje, video over skype, a cesto ce se desavati da ce se neke od navedenih operacija raditi paralelno. Intel ili AMD platforma!? I na kraju, posto ce racunar biti kupljen ovde, a nosen u Bec, a nakon toga cesto biti na toj relaciji da li ce biti problema na carini kao i u firmi za cije poslovne svrhe ce se laptop izmedjuostalog i koristiti!? Ako je odgovor potvrdan sta je isplativije, kupiti laptop bez operativnog sistema, pa posebno kupiti licenciran Win ili ga uzeti sa vec instaliranim licenciranim OS!??
Buka: to je laptop, ne desktop. Za 400 evra nećeš sigurno naći Asus G73 pa da ti bljuje vatru zbog performansi.
Izrada: plastika ti ne gine. Možda se iskopa neki HP, ali specifikacije idu na dole dok izrada ide na gore.
Autonomija: osudjen si na 2-3 sata baterije kako god okreneš.
Specifikacije navedne su ti samo dno od kojeg počinju svi. Core2Duo je prošlost, ne gledaj modele više sa tom serijom.
Bolje je uvek uzeti neintegrisanu grafiku u svakom slučaju. Integrisana ti možda spasi bateriju malo, ali nećeš moći ništa živo da pokreneš...
Potrebe koje si naveo ispunjava ti pre netbook, jer ima koliko toliko ok bateriju.
Ne znam jel možeš za 400 evra da nadješ nešto od AMD tabora da je iz Fusion izvedbe, a sve ispod toga srče bateriju ko Toma Nikolić infuziju...
Ne verujem da ćeš imati problema na granici dokle god imaš potvrdu da si ga kupio u Srbiji i da si ga prijavio pri iznošenju...
Kupovina sa licenciranim OS-om je bacanje para jer ti samo podiže cenu, a sam ćeš srediti instalaciju bez problema... __________________ Scourge of PCBerza
OK....onda da cujem konkretne predloge!?? Ja znam da se ne moze dobiti mnogo ali i od loseg postoji losije, a ja bih da sa ovim obracanjem vama to pokusam da izbegnem. Mozda negde ima neka akcija i sl. E da, lokacija na kojoj ce se traziti masina je Ns .)
Ovaj ti se uklapa u budzet, bolje ti ni netreba a neces ni naci za ove pare.(radi sta zamislis i instalis sta hoces mak,windows-sve radi) ACER Aspire 5742-383G50Mnkk Core i3-380M 2.53GHz 3GB 500GB
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.