Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Acer 7720Z problem veliki
STRANA 1 OD 1
Dejzan Acer 7720Z problem veliki 08.05.2011. 22:04 T35807

status: user
broj poruka: 3730
Pucaju mi zivci ljudi problem je sledeci:

Kao sto naslov kaze posedujem Acer 7720Z
solidan laptop medjutim poceo mmogo da se greje a pritom imam problem sa grafikom neznam kako da podesim da koristi vise mb za grafiku u dosu pise 8mb i to sivom bojom sto znaci da ne mogu da ga modifikujem??,
Jel postoji neki nacin da se to sredi ili da se patim sa njim ovakav kakav je
procesor je 2370
2 GB DDR2
grafika integrisana X3100
pomagajte molim vas

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ne nerviraj se 08.05.2011. 22:09 #322387

broj poruka: 6645
Mašina ti pruža koliko si platio. Integrisanoj x3100 ne vredi dodeljivati sistemsku memoriju, jer joj ne treba, ne zna šta će sa njom, toliko je slaba, i bolje da je zasivljeno.
I da možeš, ne bi osetio razlike, eventualno, usporio bi račnuar jer si mu oduzeo sistemsku memoriju koju noviji OS-evi koriste (Glista i sedmica)...
Pravi problem je pregrevanje, a tu ti predlažem da ako sumnjaš u sebe, odneseš u neki servis da ti to izduvaju, inače, odvij max. 4 šrafa na donjoj strani laptopa, poklopcu, i očisti - izduvaj - usisaj prašinu koja se tu verovatno navukla i zatvorila protok vazduha. Upali računar sa tako otvorenim i očišćenim kulerom i vidi da li se nesrećnih okreće uopšte. Ako se ne okreće, onda je riknuo, pa ajd` u servis da ti zamene....
Koliko si platio, toliko i i imaš.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

toothless malo vise informacija nije na odmet... 08.05.2011. 22:12 #322388

broj poruka: 3241
kada i da li je ikada otvaran i ciscen od prasine?Ako nije nikada,krajnje je vreme da se otvori i da se ocisti ventilator i hladnjak od prljavstine.Takodje proveriti i zameniti termo pastu na procesoru jer ako se pregreva,moze i grafika da se greje zbog toga.Takodje proveriti termo padove na grafici...
A pretpostavljam da ti jos memorije na grafici treba zbog neke igre?Onda je normalno da se greje vise (ne previse,normalno) posto je ta graficka bulja i sto bi rek`o Codeus,ta grafa je extra ali za pasijans. :D
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :D

http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg

Dejzan au 08.05.2011. 22:14 #322390

broj poruka: 3730
Pisko legendo nisi mogo lepse da mi srocis :)
Ali da li je moguce da sam ga platio 2008 550 evra i da ne moze da mu se dodeli veca memorija ?
Na njemu je XP i dogradio sam mu jos jedan GB posto je imao samo jedan.Vic da bude veci pisalo na njemu wista only :) :)
Cekaj bre malo nije toliko strasna grafika igram warcraft 3 razne point and click avanture.Gledam filmove ali brate sto se greje ko lud to cu da probam da otvorim i da ocistim :)
Ali za memoriju me bas cudi da ne moze da se sredi :(
Sto se tice ciscenja majko mila nisam to rabotio uopste :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470

Pisko I kad bi moglo, 08.05.2011. 22:19 #322393

... ne bi NIŠTA dobio, kužiš? Grafički čip je toliko jadan da ne obrađuje više podataka. On nije u stanju da povuče više memorije, taman kada bi mu davali 512 mb, isti bi rezultati bili. Pa i grafičke tipa 5750 i 5770 skoro i da ne mogu da iskoriste više od 512Mb a zasebne su i generacijama i generacijama ispred toga što ti imaš... Nego, bacaj se na čišćenje, i, zaboravi SVAKU silu, prenaglljivanje i sistem `Wda probam-videćemo`, jer se jedan tako usr`o. Oću kažem, lako se lomi, krši, gubi itd.

toothless Re: au 08.05.2011. 22:23 #322395

Pa brate moj,igrao sam i ja na FSC Amilo PI2540 od 650e (iz 2008.) sve nove igre ali je graficka ispustila dusu,a nova kostala 180e.Moze ona da izvuce te igre ali ce igranje da izvuce dusu tom cipu koji je integrisan na ploci i onda mozes da ga zamotas u 100e i bacis kroz prozor.Ne preporucuje se igranje igara na takvim lapovima,zato se i greje ko furuna.50 % je od igranja ,a 50% od prljavstine i zapekle termo paste.
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED

:: Pisko legendo nisi mogo lepse da mi srocis :
:: Ali da li je moguce da sam ga platio 2008 550 evra i da ne moze da mu se dodeli veca memorija
:: Na njemu je XP i dogradio sam mu jos jedan GB posto je imao samo jedan.Vic da bude veci pisalo na njemu wista only :) :
:: Cekaj bre malo nije toliko strasna grafika igram warcraft 3 razne point and click avanture.Gledam filmove ali brate sto se greje ko lud to cu da probam da otvorim i da ocistim :
:: Ali za memoriju me bas cudi da ne moze da se sredi :
:: Sto se tice ciscenja majko mila nisam to rabotio uopste :D
:: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: HD 6870 Sappiher
:: LC Power Arkangel 850 W
:: Samsung SyncMaster P247
::
toothless Ili najjednostavnije poredjenje: 08.05.2011. 22:25 #322397

Moze i baba od 80 godina da potrci da igra fudbal sa decom ali je pitanje vremena kada ce da se `pregreje` i da se `otkaci hladan lem` na pejsmejkeru....

VMARC Nemoj da ga otvaras 08.05.2011. 23:59 #322407

broj poruka: 9420
Samo ga odnesi negde na kompresor i dobro izduvaj rebra kulera sa strane. Izmedju se uhvati filc od prasine, koji samo kompresor moze da izduva. Kada izlete komadi iz rebara, znaj sa si dobro odradio posao.
Nikakva zamena paste nije potrebna, niti bilo kakvo otvaranje laptopa. Samo kompresor i ima da radi kao sat narednih godinu dana. A onda ponovo... :)

PS> Ako nemas nigde kompresor, bilo koja benzinska pumpa ce odraditi posao.

S1000RR

Shomiman `The overheating is caused by the Nvidia driver` 09.05.2011. 00:41 #322410

broj poruka: 1187
`I think I found the solution to this one. The overheating is caused by the Nvidia driver. The driver is forcing video hardware acceleration all the time and the GPU is working its nuts off continuously, even when it is not doing much. There is no need for this at all. so, what to do to alleviate this?

Right click on the desktop, select properties.

select the settings tab /advanced button/ troubleshoot tab

Set hardware acceleration to None

Click on enable write combining

The laptop will run much cooler, probably by as much as 30 degrees centigrade!

There are six settings for the hardware acceleration, try running it on each and see which setting is the most stable for you. On the highest setting I could expect a crash every other day.

The other issue which can have an adverse effect is the build up of dust. Even a little seems to have quite a great effect. Clean the dust from the fan and the ducts once a month. All you have to do is to unscrew five little screws on the laptop bottom (on the panel with all the grilles), remove the panel and use a small brush to remove any dust from the panel underside and all around the fan.`

`1. Where are you using your laptop?
Use a laptop on a hard, flat table surface and make sure that nothing is blocking the vents. The vents provide enough airflow to cool the heatsink in the laptop so that it won`t overheat. If you are just plopping your laptop on your bed to use, don`t. You`re blocking the vents.

2. Make sure vents are clear of dust.
This is a very common problem for people who use their computers, but never maintain them. The vents usually clog up with dust with use over time, and will need a good blast of compressed air to clear out the vents. This make sure that enough airflow reaches the components in order to cool the components.

3. It is also possible that the heatpads/thermal grease was not properly applied in the laptop. For this, you will either need to call Acer to ask to send in the machine to get them to reapply the thermal compound.

4. It is also possible you have a faulty component. In that case, a call to Acer is recommended.

Pretty much, if cleaning out your vents don`t work, then you will need to call Acer to resolve this issue. There is pretty much nothing you can do unless you are willing to open up your laptop and poke around, which I am sure some aren`t going to.`

Pisko Fak d advajs 09.05.2011. 17:23 #322620

Kako se i ja nisam setio da su nevidija drajveri! Sram me bilo. Samo još nekako da uglavi neku nevidija grafulju pored te intel integrisane, i očas posla gotova stvar....
Za izduvavanje.... tačno je da može da pomogne, ali, može i da uništi ventilator, razglavi ga, polomi rebarca-lopatice, u zavisnosti od konfiguracije nataložene prašine-ćebenceta. Pravi kompresor ima za to snage na pretek, tako da ne bih preterivao sa tim - odvrtanje četiri do pet vijaka stvarno je moronski zadatak, koji naravno svako može da uradi i mnogo bolje očisti unutrašnost - kada se obriše, stvarno bude čisto i taloženje je sporije. Izduvavanjem, ostaje lepljivi sloj na površini dok se samo višak oduva...

toothless Re: Fak d advajs 09.05.2011. 17:29 #322623

Slazem se sa tobom.Ja sam svoj prvi i laptop i desktop otvarao bez ikakvog prethodnog iskustva ili znanja o istima,sraf po sraf,i nista im nije falilo.A za skidanje poklopca i ciscenje ventilatora tek ne treba mudrost nikakva.

:: Kako se i ja nisam setio da su nevidija drajveri! Sram me bilo. Samo još nekako da uglavi neku nevidija grafulju pored te intel integrisane, i očas posla gotova stvar...
:: Za izduvavanje.... tačno je da može da pomogne, ali, može i da uništi ventilator, razglavi ga, polomi rebarca-lopatice, u zavisnosti od konfiguracije nataložene prašine-ćebenceta. Pravi kompresor ima za to snage na pretek, tako da ne bih preterivao sa tim - odvrtanje četiri do pet vijaka stvarno je moronski zadatak, koji naravno svako može da uradi i mnogo bolje očisti unutrašnost - kada se obriše, stvarno bude čisto i taloženje je sporije. Izduvavanjem, ostaje lepljivi sloj na površini dok se samo višak oduva..
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs