Problem sa instalacijom Windows XP na laptop !!! Pomoć !!!
STRANA 1 OD 1
Sidartha
Problem sa instalacijom Windows XP na laptop !!! Pomoć !!!
30.04.2011. 19:38
T35645
status: user broj poruka: 2
Pozdrav svima! Imam problem koji već dva dana ne mogu da resim Naime, drugar je kupio laptop HP Compaq Presario CQ56-100SM pre dva dana. Na istom je instaliran Linux, a pošto je drugar početnik kada su računari u pitanju rešio sam da mu instaliram XP sa SP2. Pomoću Nlite-a sam integrisao SATA drajvere u instalaciju XP-a, ali kada sam započeo instalaciju nakon nekog vremena pojavio se `Plavi ekran smrti` sa već poznatom porukom:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your Computer.
If this is the first time you`ve seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow thease steps:
Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run chkdisk/f to check for hard drive corruption, and then restart your computer.
Technical information: STOP: 0x0000007B
Nije mi jasno u čemu sam pogrešio!!! Pratio sam sva uputstva oko integracije drajvera, ali opet ništa. Da li sam možda pogrešne drajvere integrisao u XP?
Onda mu instaliraj Windows 7. Zasto za dzabe da se uci na prevazidjenom OSu, koji za godinu dana nece vredeti pisljiva boba. I sada je pitanje kako ces sve naterati da radi i kada resis taj BSOD. Jeste, u pitanju su drajveri. Lose si ih integrisao. pokusaj u BIOSU da promenis SATA mod, ukoliko imas opciju.
Batali to i odmah coveku lepo stavi Windows 7, kako masina zahteva po PSu. WinXP na tom laptopu nema nikakvog smisla.
ili skini neki xp sp3 sa vec integrisanim sata drajverima i udri.Ja sam odavno skinuo neki xp sp3 sa piratebay-a i sljaka extra.Imam i 7-icu 32bit koja je extra i radi i sa sp1 i svim update-ovima bez problema. AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
Nema na cemu!I ja sam se nekada davno nervirao zbog toga,a covek se najbolje nauci na tudjim greskama. :) AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
:: @toothless Хвала матори! Послушао сам твој савет и скинуо XP са SP3 и... решио проблем !!! Инсталирао сам га без проблема. Хвала још једном :: :: ::
Jes vala, uvek je bilo problema sa razno-raznim sata kontrolerima, tako da novije verzije xp-a uveliko imaju vecinu trenutno aktuelnih drajvera za satu. Moze da posluzi i ona teza varijanta, nLite + svlacenje drajvera sa OFC sajta, pa se napravi svoja verzija xp-a, ili jos teza sa flopy-jem:) Ja bar uvek napravim sebi ghost za svaku plocu... da mi nije skoro crko hard 640gb imao bi ghost+drajvere od celog mog zaseoka, sve sam ih cuvao, ali odose u sekundi u p.m.:(
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Nema na cemu!I ja sam se nekada davno nervirao zbog toga,a covek se najbolje nauci na tudjim greskama. : :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 3 macke,dve iste i jedna razlicita : :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIe :: :: :: @toothless Хвала матори! Послушао сам твој савет и скинуо XP са SP3 и... решио проблем !!! Инсталирао сам га без проблема. Хвала још једном :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.