uzeo bi macbook air, e sad gledam kako cu najbolje proci... iz amerike bi me izaslo oko 900 eura s tim da bi morao nekog daviti da mi to dovuce + nemam garanciju jer kolko znam nije world wide.. palo mi na pamet da uzmem kod nas za 125k laptop i da trazim na granici za hrvatima povrat pdv-a ~20%.. da li je to moguce ? kakva je procedura?
Imaces refresh Macbook Air-a u septembru najkasnije (rumor kaze da ce biti pre), bice ogroman step up, sandy ce verovatno da zameni C2D, strpi se malo pa onda uzmi. Inace najbolja kombinacija je da uzmes u USA i da ga doneses ovamo
dosta sam ja cesto na toj relaciji tako da mi ne bi bio nikakav problem posle podici pare u radnji.. jedino sto me jeftinije izadje preko bare al o tom po tom.. ili cak od madjara da uzmem.. nisam znao da stize novi air... pa ovaj je nedavno izasao nisam ni pomisljao da ce gurati sandy u njega.. ali eto hvala za info! :) bas mi i treba od septembra, valjda ce biti dotle nesto..
Moguće je dobiti povraćaj PDV-a kad se kupije van ali samo ako nisi gradjanin EU. Pokažeš im pasoš na uvid - mahom ne traže, pa ti uheftaju zajedno račun sa formularom. U formular upišeš osnovne podatke i br. pasoša i pokažeš na izlazu iz EU (Mađarska) gde carinik mora da ti to ispečatira a ti si dužan da mu pokažeš robu ako zatraži.
Kad se vratiš u zemlju imaš dve mogućnosti da naplatiš vraćeni porez
1. Sam da šalješ račun sa obrascem svakoj radnji ponaosob
2. Odeš u Rajfajzen banku u Bgu u bulevaru Zorana Đinđića kod Arene, odmah uzmeš dinare po srednjem kursu na taj dan a njima prepustiš račune sa obrascima
Edit
Otkucah pa videh da bi ti neku mućkicu da napraviš... Koliko vidiš neće da može
:: uzeo bi macbook air, e sad gledam kako cu najbolje proci... iz amerike bi me izaslo oko 900 eura s tim da bi morao nekog daviti da mi to dovuce + nemam garanciju jer kolko znam nije world wide. :: palo mi na pamet da uzmem kod nas za 125k laptop i da trazim na granici za hrvatima povrat pdv-a ~20%.. da li je to moguce ? kakva je procedura?
iz usa to je ok, eventualno ako se bas desi da taj koji ti to donosi naleti na nakog nadrndanog carinika . . . ali ovo drugo zaobidji, moji drugari su u hrvatskoj kupovali neku opremu za rojenje, nista posebno, i traze na hrvastkoj granici povracaj pdv i oni im vrate, ali carinik sa hrvatske granice javi nasim carinicima i na nasoj granici dobar dan, dobar dan, sta imate da prijavite, ovi nemamo nista, a tako a sta je ovo i stave im lisice (valjda da ih zaplase malo) i na kraju su morali da plate carinu, porez, takse
da proda MAC air potpuno nov. Debeo je i čupav :P i zove se Ognjeni. Kontaktiraj ga. Trenutno je na nekom krstarenju koje je dobio na nekom gej takmičenju pa ako ne dobiješ odmah odgovor da znaš zašto.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.