Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
granicarsko pitanje
STRANA 1 OD 1
repsi granicarsko pitanje 27.04.2011. 17:03 T35577

status: user
broj poruka: 1276
uzeo bi macbook air, e sad gledam kako cu najbolje proci... iz amerike bi me izaslo oko 900 eura s tim da bi morao nekog daviti da mi to dovuce + nemam garanciju jer kolko znam nije world wide..
palo mi na pamet da uzmem kod nas za 125k laptop i da trazim na granici za hrvatima povrat pdv-a ~20%.. da li je to moguce ? kakva je procedura?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 27.04.2011. 18:00 #319070

broj poruka: 4054

bolje neradi to ... kad porezno uzme pare nema nazad ...

u radnji gde kupuje lap treba da trazis zahtev za povrat PDV-a .. obrazac REF4 .. mozes da izguglas kako izgleda taj obrazac ..

e sad .. to mora da overi carinik na izlazu .. i onda sledi SHOK .. carinik ce ti reci da ti pare vraca PRODAVAC ... pa se vrati nazad u shop ..

neznam nikog ko je dobio pare na nasoj granici ... kod madzara AFA funkcionise maltene 100godina ...

gile23 ... 27.04.2011. 18:06 #319074

broj poruka: 9121
Imaces refresh Macbook Air-a u septembru najkasnije (rumor kaze da ce biti pre), bice ogroman step up, sandy ce verovatno da zameni C2D, strpi se malo pa onda uzmi. Inace najbolja kombinacija je da uzmes u USA i da ga doneses ovamo

Sto se tice povracaja PDV-a, vidi ovde :) :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?254744-iPad-2&p=2535180&viewfull=1#post2535180

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi re 27.04.2011. 18:39 #319079

broj poruka: 1276
dosta sam ja cesto na toj relaciji tako da mi ne bi bio nikakav problem posle podici pare u radnji.. jedino sto me jeftinije izadje preko bare al o tom po tom.. ili cak od madjara da uzmem..
nisam znao da stize novi air... pa ovaj je nedavno izasao nisam ni pomisljao da ce gurati sandy u njega.. ali eto hvala za info! :) bas mi i treba od septembra, valjda ce biti dotle nesto..

JovankaO Re: granicarsko pitanje 27.04.2011. 19:06 #319093

broj poruka: 446

Moguće je dobiti povraćaj PDV-a kad se kupije van ali samo ako nisi gradjanin EU. Pokažeš im pasoš na uvid - mahom ne traže, pa ti uheftaju zajedno račun sa formularom. U formular upišeš osnovne podatke i br. pasoša i pokažeš na izlazu iz EU (Mađarska) gde carinik mora da ti to ispečatira a ti si dužan da mu pokažeš robu ako zatraži.

Kad se vratiš u zemlju imaš dve mogućnosti da naplatiš vraćeni porez

1. Sam da šalješ račun sa obrascem svakoj radnji ponaosob

2. Odeš u Rajfajzen banku u Bgu u bulevaru Zorana Đinđića kod Arene, odmah uzmeš dinare po srednjem kursu na taj dan a njima prepustiš račune sa obrascima

Edit

Otkucah pa videh da bi ti neku mućkicu da napraviš... Koliko vidiš neće da može

:: uzeo bi macbook air, e sad gledam kako cu najbolje proci... iz amerike bi me izaslo oko 900 eura s tim da bi morao nekog daviti da mi to dovuce + nemam garanciju jer kolko znam nije world wide.
:: palo mi na pamet da uzmem kod nas za 125k laptop i da trazim na granici za hrvatima povrat pdv-a ~20%.. da li je to moguce ? kakva je procedura?
Bush re 27.04.2011. 20:25 #319121

broj poruka: 268

iz usa to je ok, eventualno ako se bas desi da taj koji ti to donosi naleti na nakog nadrndanog carinika . . . ali ovo drugo zaobidji, moji drugari su u hrvatskoj kupovali neku opremu za rojenje, nista posebno, i traze na hrvastkoj granici povracaj pdv i oni im vrate, ali carinik sa hrvatske granice javi nasim carinicima i na nasoj granici dobar dan, dobar dan, sta imate da prijavite, ovi nemamo nista, a tako a sta je ovo i stave im lisice (valjda da ih zaplase malo) i na kraju su morali da plate carinu, porez, takse

gile23 ... 27.04.2011. 22:22 #319184

broj poruka: 9121
Izvolte :) :

http://www.macrumors.com/2011/04/22/production-of-new-thunderbolt-equipped-macbook-airs-set-for-next-month/

Ista ti je cena kupovao bilo gde u EU ili ovde, pogledaj laptopovi.rs. Jedino juri kombinaciju za USA.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Imaš ovde jednog juzera koji razmišlja... 27.04.2011. 22:31 #319187

broj poruka: 3741
da proda MAC air potpuno nov. Debeo je i čupav :P i zove se Ognjeni. Kontaktiraj ga. Trenutno je na nekom krstarenju koje je dobio na nekom gej takmičenju pa ako ne dobiješ odmah odgovor da znaš zašto.

support normality

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs