Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
No bootable device
STRANA 1 OD 1
simbalola No bootable device 11.04.2011. 18:11 T35224

status: user
broj poruka: 190
Tako pise prilikom bootovanja.U biosu za model HDD pise `None, njente,nics,nema`,u pitanju je Acer Aspire One d250-0Bb .Ima li mu pomoci ili je hdd crko nacisto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.04.2011. 18:30 #313745

broj poruka: 12057

Ako bios tako kaže, on može da greši jedino ako je neki kontakt u pitanju. 90% mrtvo.

simbalola Re: 11.04.2011. 18:37 #313748

Nije padao,ili hladan lem ili gezviz.Postoji li sansa za spasavanje podataka?

Equinoxe Re: Re: 11.04.2011. 19:02 #313752

Postoji, ali zavisi od toga šta je crklo na disku, elektronika ili mehanika.

:: Nije padao,ili hladan lem ili gezviz.Postoji li sansa za spasavanje podataka
::
luja-88 Postoji 11.04.2011. 19:06 #313756

broj poruka: 1636
Ako je elektronika crkla moci ces da povratis 100% podataka sa diska.
A ako je i sam disk fizicki ostecen... onda veliki znak pitanja [0-99%].
I to puno kosta! Pa sad, ako su veoma bitni podaci u pitanju, nekad ni 500e nije mnogo... sve je relativno.
Equinoxe Re: Postoji 11.04.2011. 19:40 #313766

Upravo tako. Neka ovo bude nauk svima.

BACKUP !!!
BACKUP !!!
BACKUP !!!

:: Ako je elektronika crkla moci ces da povratis 100% podataka sa diska
:: A ako je i sam disk fizicki ostecen... onda veliki znak pitanja [0-99%].
:: I to puno kosta! Pa sad, ako su veoma bitni podaci u pitanju, nekad ni 500e nije mnogo... sve je relativno.
simbalola Pojasnjenje 11.04.2011. 22:05 #313810

Kada izadjem iz biosa cujem hard kako zavrti,krene dizanje wina i tu zakuca.Kada ga startujem normalno izbaci mi ono u naslovu teme i ne pokusava da startuje win.

gman prvo probaj 12.04.2011. 01:42 #313872

broj poruka: 1111
da ga nakacis na drugi komp, sacuvaj podatke, ako ga vidi u biosu, pa onda probaj sa hdd alatima da ga malo precesljas
moguce da nece samo da butuje sa njega, a kad ga odradis proradi normalno

meni se upravo takva situacija skoro desila, matori maxtor od 40GB (koristim ga za prebacivanje), na jednom pc-ju ne dozvoljava boot-ovanje, a bez njega pc normalno radi
prikacen na drugi pc i odradjen nekim hdd alatom, sad sljaka normalno

ulsi
Wlada011 ... 12.04.2011. 03:20 #313893

broj poruka: 851
E ovo me bas zainteresovalo. Nije moguce da neki zahvati na disku kostaju nekoliko stotina evra kada se spasavaju podaci. Nema sumnje da neki sadrzaj diska vredi ko zna koliko ako je racunovodstvo, izvestaji godisnji, cuda muda, projekti bitni koji se rade nekoliko meseci. Ali da li je moguce da neko naplacuje i po nekoliko stotina evra sapsavanje takvih stvari i jel stvarno to tako tesko uraditi da ne moze da se nadje preko neta kako covek sam da preduzme nesto. Pitam samo???

OOOOOOO Zasto ste SVIIII
COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII.
pored Corsair-EVGA tako jadniiii...
Zasto samo Srbi nevideeeee,
misle da sa Kinom imaju High END, la la la
Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.

gilopile Re: ... 12.04.2011. 03:44 #313894

broj poruka: 9459
Kad detaljno proucis kako radi HDD bice ti jasno kakav je to heben posao. Zamena glave i ne daj Boze motora...je vrlo kompliciran i opipljiv posao koji se ne moze odraditi u kucnoj radinosti, jer je potreban poseban alat, hardver i softver koji ce pocupati podatke iz bilo kojeg dela ostecenog harda. Cena opreme je astronomska... Da ne pricam o debelim zivcima, jer i najmanja greska moze dovesti do toga da se ti podaci vise nikad ne izvuku, ako npr. glave zaribaju po plocama...I naravno, potrebna je 100% cista komora, jer i najmanja cestica prasine je fatalna po glave i magnetne ploce.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: E ovo me bas zainteresovalo. Nije moguce da neki zahvati na disku kostaju nekoliko stotina evra kada se spasavaju podaci. Nema sumnje da neki sadrzaj diska vredi ko zna koliko ako je racunovodstvo, izvestaji godisnji, cuda muda, projekti bitni koji se rade nekoliko meseci. Ali da li je moguce da neko naplacuje i po nekoliko stotina evra sapsavanje takvih stvari i jel stvarno to tako tesko uraditi da ne moze da se nadje preko neta kako covek sam da preduzme nesto. Pitam samo??
:: OOOOOOO Zasto ste SVIII
:: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII
:: pored Corsair-EVGA tako jadniiii..
:: Zasto samo Srbi nevideeeee,
:: misle da sa Kinom imaju High END, la la l
:: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End
Mixx Re: Re: ... 12.04.2011. 07:27 #313913

broj poruka: 2931

:: . Da ne pricam o debelim zivcima...

ma kapiram da su u fazonu kao doktori, ili ti spasu zivot i otkinu te za pare, ili ti ga ne spasu i opet te otkinu. mozda gresim, nisam jos imao posla sa njima, kad sam cuo koliko kosta pozdravio sam se sa demo snimcima `kad sam bio mladjan panker ja` iz `91 :(
codeus ... 12.04.2011. 09:11 #313918

broj poruka: 4054

mladjan panker :)))

ovako stoje stvari sa reparacijama hdd-a .. sve sto je gile napisao gore ... cene se neformiraju trzisno za tu rabotu .. jer se nema majstora na svakom cosku i u svakom gradu ..

nepostoji SKOLA za tako nesto .. potreban je chist entuzijazam i pogolemo znanje ... gotova resenja kao pci3000 kostaju kao molovanje skupstine .. sa druge strane svaki hdd napravljen predstavlja `top secret` .. niko ti nece dati projekte .. fw .. mnogi chipovi su kustom proizvod .. nemozes naci ni jebeni pinout ..

ostaje ti reverzni inzinjering da bi skontao kako to radi .. koje su npr. master shifre .. iz kojih modula se sastoji fw .. gde su ti moduli .. sta znace i sl..

1 greska pri radu i u qrac .. neces izvuci podatke ..

placas ZNANJE .. negleda se vrednost podataka .. inace cene nisu nesto velike u odnosu na zapad ..

sta mislis koliko kosta spasavanje scazi diskova sa podacima Telekomovih platisa ??? tu se nepostavlja pitanje dali je popravka skuplja od NOVOG diska ..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs