odlucio sam se za kupovinu lap topa,sluzio bi mi za po neku igricu i internet samo neznam koju graficku izabrati ati 5650,5470,5640, ili n vidiu 210,310 ili neku trecu.slabo se razumem pa ako moze pomoc.unapred zahvalan
ja uskoro stavljam kompletnu desktop masinu na oglas i uzimam neki laptop sa Sandy Bridge platformom jer prethodna core i3/i5/i7 serija ima problem sa `cpu whine` - procesor ispusta piskav nepodnosljiv zvuk u idle rezimu...negde je izrazenije negde nije...dobro se informisi i ako mozes testiraj laptop pre kupovine...
A sto se grafike tice moj pik je na poslednju seriju nVidia Fermi mobile arhitekture, uzecu najvervatnije GeForce GT540M 1GB DDR3
Meni lično nijedan od ta dva modela nije potaman a evo i zašto. Prvi ima preveliku rezoluciju a drugi premalu. Ja imam HP8510p sa rezolucijom 1680x1050 i na 15.4 incha je to već neka (po meni) optimalna rezolucija. E sad pogledaj, proveri pa natenane odluči. Zašto je njima 24meseci garancija kad je za onaj prethodni, isto Asus 36, ipak su ovo jače i skuplje mašine?
:: ja uskoro stavljam kompletnu desktop masinu na oglas i uzimam neki laptop sa Sandy Bridge platformom jer prethodna core i3/i5/i7 serija ima problem sa `cpu whine` - procesor ispusta piskav nepodnosljiv zvuk u idle rezimu...negde je izrazenije negde nije...dobro se informisi i ako mozes testiraj laptop pre kupovine.. :: :: A sto se grafike tice moj pik je na poslednju seriju nVidia Fermi mobile arhitekture, uzecu najvervatnije GeForce GT540M 1GB DDR :: :: trebalo bi da pazarim neki od ova dva :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx204v-156.11.html?productId=1629 :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx075v-156.11.html?productId=1623 :: :: ::
pa ako je rezolucija veca sta tebe sprecava da stavis manju?! to je samo plus...tu si se nesto preracunao, zajebao ili sta god...
Svi asus laptopovi imaju garanciju 24meseca a postoji mogucnost da doplatis do 36meseci
A ako cemo da raspravljamo sta je optimalno za 15.4 incha optimalno je 1366x768 ostalo je baljezganje...ja sad imam TFT 22`` 1680x1050 i realno to je optimalno...
:: Meni lično nijedan od ta dva modela nije potaman a evo i zašto. Prvi ima preveliku rezoluciju a drugi premalu. Ja imam HP8510p sa rezolucijom 1680x1050 i na 15.4 incha je to već neka (po meni) optimalna rezolucija. E sad pogledaj, proveri pa natenane odluči. Zašto je njima 24meseci garancija kad je za onaj prethodni, isto Asus 36, ipak su ovo jače i skuplje mašine :: :: :: :: ja uskoro stavljam kompletnu desktop masinu na oglas i uzimam neki laptop sa Sandy Bridge platformom jer prethodna core i3/i5/i7 serija ima problem sa `cpu whine` - procesor ispusta piskav nepodnosljiv zvuk u idle rezimu...negde je izrazenije negde nije...dobro se informisi i ako mozes testiraj laptop pre kupovine.. :: :: :: :: A sto se grafike tice moj pik je na poslednju seriju nVidia Fermi mobile arhitekture, uzecu najvervatnije GeForce GT540M 1GB DDR :: :: :: :: trebalo bi da pazarim neki od ova dva :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx204v-156.11.html?productId=1629 :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx075v-156.11.html?productId=1623 :: :: :: :: :: ::
Ok. Ja stavljam samo native rezoluciju panela a ti stavi šta god ti je drago. Nemo’ se ljutiš odma’.
:: pa ako je rezolucija veca sta tebe sprecava da stavis manju?! to je samo plus...tu si se nesto preracunao, zajebao ili sta god.. :: :: Svi asus laptopovi imaju garanciju 24meseca a postoji mogucnost da doplatis do 36mesec :: :: A ako cemo da raspravljamo sta je optimalno za 15.4 incha optimalno je 1366x768 ostalo je baljezganje...ja sad imam TFT 22`` 1680x1050 i realno to je optimalno.. :: :: :: :: Meni lično nijedan od ta dva modela nije potaman a evo i zašto. Prvi ima preveliku rezoluciju a drugi premalu. Ja imam HP8510p sa rezolucijom 1680x1050 i na 15.4 incha je to već neka (po meni) optimalna rezolucija. E sad pogledaj, proveri pa natenane odluči. Zašto je njima 24meseci garancija kad je za onaj prethodni, isto Asus 36, ipak su ovo jače i skuplje mašine :: :: :: :: :: :: :: ja uskoro stavljam kompletnu desktop masinu na oglas i uzimam neki laptop sa Sandy Bridge platformom jer prethodna core i3/i5/i7 serija ima problem sa `cpu whine` - procesor ispusta piskav nepodnosljiv zvuk u idle rezimu...negde je izrazenije negde nije...dobro se informisi i ako mozes testiraj laptop pre kupovine.. :: :: :: :: :: :: A sto se grafike tice moj pik je na poslednju seriju nVidia Fermi mobile arhitekture, uzecu najvervatnije GeForce GT540M 1GB DDR :: :: :: :: :: :: trebalo bi da pazarim neki od ova dva :: :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx204v-156.11.html?productId=1629 :: :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx075v-156.11.html?productId=1623 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jesam ja opasan al de na tebe da se ljutim, mogu i na pivo da te vodim ako `oces...
nego pricas o rezolucijama za 15 incha i spominjes da je jedna prevelika a druga premala...i kazes da je tvoja taman...
Za 15 incha u 4:3 formatu neka optimalna rezolucija je 1024x768 a ako je odnos 16:9 a duzina dijagonale ~15 incha onda je optimalna takozvana `HD ready` rezolucija ili ti 1366x768.
Bolje je da je rezolucija monitora sto veca i da je pixel manjih dimenzija, a ako je tebi to sitno stavis manju reozluciju u tom istom nativnom odnosu stranica i resis problem i to je to, rezoucija ne moze biti prevelika....
:: Ok. Ja stavljam samo native rezoluciju panela a ti stavi šta god ti je drago. Nemo’ se ljutiš odma’. :: :: :: :: pa ako je rezolucija veca sta tebe sprecava da stavis manju?! to je samo plus...tu si se nesto preracunao, zajebao ili sta god.. :: :: :: :: Svi asus laptopovi imaju garanciju 24meseca a postoji mogucnost da doplatis do 36mesec :: :: :: :: A ako cemo da raspravljamo sta je optimalno za 15.4 incha optimalno je 1366x768 ostalo je baljezganje...ja sad imam TFT 22`` 1680x1050 i realno to je optimalno.. :: :: :: :: :: :: :: Meni lično nijedan od ta dva modela nije potaman a evo i zašto. Prvi ima preveliku rezoluciju a drugi premalu. Ja imam HP8510p sa rezolucijom 1680x1050 i na 15.4 incha je to već neka (po meni) optimalna rezolucija. E sad pogledaj, proveri pa natenane odluči. Zašto je njima 24meseci garancija kad je za onaj prethodni, isto Asus 36, ipak su ovo jače i skuplje mašine :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja uskoro stavljam kompletnu desktop masinu na oglas i uzimam neki laptop sa Sandy Bridge platformom jer prethodna core i3/i5/i7 serija ima problem sa `cpu whine` - procesor ispusta piskav nepodnosljiv zvuk u idle rezimu...negde je izrazenije negde nije...dobro se informisi i ako mozes testiraj laptop pre kupovine.. :: :: :: :: :: :: :: :: A sto se grafike tice moj pik je na poslednju seriju nVidia Fermi mobile arhitekture, uzecu najvervatnije GeForce GT540M 1GB DDR :: :: :: :: :: :: :: :: trebalo bi da pazarim neki od ova dva :: :: :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx204v-156.11.html?productId=1629 :: :: :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx075v-156.11.html?productId=1623 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja uvek koristim nativnu rezoluciju jer je slika najoštrija baš u njoj. Slažem se da je na malim displejima pogodnija manja rezolucija ali malo detalja staje. Zato sam i rekao da je na 15 inca 1920x1080 previše sitno, ako staviš manju rezoluciju automatski gubiš oštrinu slike što se meni lično ne sviđa, ali to je samo lično mišljenje zato sam i rekao da se lepo pogleda pa kom se šta svidi.
:: Jesam ja opasan al de na tebe da se ljutim, mogu i na pivo da te vodim ako `oces.. :: :: nego pricas o rezolucijama za 15 incha i spominjes da je jedna prevelika a druga premala...i kazes da je tvoja taman.. :: :: Za 15 incha u 4:3 formatu neka optimalna rezolucija je 1024x768 a ako je odnos 16:9 a duzina dijagonale ~15 incha onda je optimalna takozvana `HD ready` rezolucija ili ti 1366x768 :: :: Bolje je da je rezolucija monitora sto veca i da je pixel manjih dimenzija, a ako je tebi to sitno stavis manju reozluciju u tom istom nativnom odnosu stranica i resis problem i to je to, rezoucija ne moze biti prevelika... :: :: :: :: Ok. Ja stavljam samo native rezoluciju panela a ti stavi šta god ti je drago. Nemo’ se ljutiš odma’. :: :: :: :: :: :: :: pa ako je rezolucija veca sta tebe sprecava da stavis manju?! to je samo plus...tu si se nesto preracunao, zajebao ili sta god.. :: :: :: :: :: :: Svi asus laptopovi imaju garanciju 24meseca a postoji mogucnost da doplatis do 36mesec :: :: :: :: :: :: A ako cemo da raspravljamo sta je optimalno za 15.4 incha optimalno je 1366x768 ostalo je baljezganje...ja sad imam TFT 22`` 1680x1050 i realno to je optimalno.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Meni lično nijedan od ta dva modela nije potaman a evo i zašto. Prvi ima preveliku rezoluciju a drugi premalu. Ja imam HP8510p sa rezolucijom 1680x1050 i na 15.4 incha je to već neka (po meni) optimalna rezolucija. E sad pogledaj, proveri pa natenane odluči. Zašto je njima 24meseci garancija kad je za onaj prethodni, isto Asus 36, ipak su ovo jače i skuplje mašine :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja uskoro stavljam kompletnu desktop masinu na oglas i uzimam neki laptop sa Sandy Bridge platformom jer prethodna core i3/i5/i7 serija ima problem sa `cpu whine` - procesor ispusta piskav nepodnosljiv zvuk u idle rezimu...negde je izrazenije negde nije...dobro se informisi i ako mozes testiraj laptop pre kupovine.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A sto se grafike tice moj pik je na poslednju seriju nVidia Fermi mobile arhitekture, uzecu najvervatnije GeForce GT540M 1GB DDR :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: trebalo bi da pazarim neki od ova dva :: :: :: :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx204v-156.11.html?productId=1629 :: :: :: :: :: http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-k53sv-sx075v-156.11.html?productId=1623 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.