Pa gledao sam ga i ja, treba da je bolji od bilo kog netbooka sa atomom, a za ostalo, veličina ekrana ako odgovara (ne treba mali kakav je netbook) ostalo sve zvuči ok. Cena je verovatno popularna jer će novi Fusion-i ipak biti malo bolji - ali prvu godinu i skuplji.
Ovo je ipak dual-core, ima i Nvidia ION2, i Intel x3150 grafiku, nisam imao mnogo vremena da ga isprobam ali radi dosta bolje od onih sa 1 jezgrom @1.66 i samo x3150. Tu je HDMI, probali smo fullhd film [doduse rip od 9.3GB] preko HDMItoDVI adaptera na mom monitoru i odlicno sljaka bez seckanja i onog neprijatnog treperenja slike koje se javlja na vecini netbook-ova preko VGA porta.
Pisacu jos malo o njemu kroz nedelju-dve kad ga lepo istestiramo, ovo je bilo na brzinu .)
Inace, mislim da je ovo bio poslednji model u prodaji, ne samo u emmi-u vec celom Beogradu. Trebalo bi sledece nedelje da stignu [to je informacija koju sam dobio od vecine prodavnica]. Drugar je odlucio da kupi jos jedan za sestru cim stigne [u stvr sebi, posto ce drugi biti crn :) ].
E sad, tu je ono... duplo manje RAM-a, duplo manji HDD. Pored nezaobilazne torbe, 2GB RAM-a je doplata od jos 20-ak evra pa ako je bas potrebno 2GB... treba prelomiti.
Jedina stvar koja mi se za sada ne svidja je LAN port posto je u pitanju onaj sto se otvara. Pogledajte slike na asusovom sajtu i videcete na sta mislim.
Razlike su, osim u izgledu i firmi, u veličini a istoj količini para: 250 : 500Gb Hdd (SAMO duplo, pogledaj razliku cene 250/500Gb hdd za lap) 1 : 2Gb RAM-a (duplo) 10,1` : 11,6` ekran (lepo veći, a time i tastatura, podloga za dlanove...) 0,3 : 1,3px web kamera (ovo ništa ne znači dok se ne vidi)... Performanse tog Neolita, to mi je nepoznato, ali, ako nije BAŠ, BAŠ spor, onda je ovo i dalje više nego dobra ponuda. Ako je mobilnost - prenosivost u pitanju, asus je ipak manji i kada se ne koristi ION grafika nevidije, hladan i bakterijski dugotrajan (ima review u PC pressu ili SK-u iz februara ili marta), dok za ovog aemdišu nisam našao review (ni tražio...).
Slabiji model 125 se poprilicno dobro drzi, s obzirom da ima jedno jezgro na 1.7GHz, prema Atom N550 (dva jezgra sa HT) koji se nalazi najvise u Notebook racunarima, tj u vecini slucaja je jaci od Atom N550.
...jednom recju, mala masinica je extra... ogroman display (za svoju klasu), odlican odziv u aplikacijama, cak mogu i ozbiljne igre da se odigraju (naravno sa smanjenim detaljima)... prostora na pretek...
Doduse, nije mi se svideo fabricki Windows 7 Essentials, pa sam mu zuknuo Windows 7 Ultimate (mada sam razmisljao i o Ubuntu)
Sve u svemu, poprilicno pozitivno iznenadjen sta ta mala spravica moze...
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.