pantelya dobio sam HP zv6000 kome ne radi tastatura, ali tako da, ili ne radi uopste ili pocne sama da kuca slova do beskraja. kao kad se zaglavi taster, samo se uvek razlicita slova zaglavljuju. Isao u servis, covek mi pronasao novu tastaturu, ne otpakovanu, i kad je promenio, situacija je bila ista. Sta bi mogao biti uzrok takvog kvara i da li vredi opravljati? Sa USB tastaturom radi dobro sve dok ne podivlja ova njegova i onda nema vise kucanja do restarta. Nekad i posle retarta nastavlja da brljavi, a nekad ne. Sve ostalo radi odlicno i bez greske! Pocetak ludovanja nema veze sa prethodnoom duzinom rada!Svejedno je da li je radio 6 sati ili 5 minuta. Rade svi portovi, zvucnici, tacped, usb, 1394, kablovski net, wireless....bas sve!
potpuno isto se ponaša i kad je tastatura odvojena od tela notebooka, a flet kabl ostaje priključen! Dakle, važi sve isto kao i kad je sve na svom mestu!
Ako si raspolozen, navrati do mog servisa, imam tastaturu od dv9000 koja odgovara, ne po dimenzijama vec konektor, cisto jos i nju da probamo... Ali velike su sanse da ti je crko kontroler na MB, tako da zaboravi na popravku...
vec smo pricali o tome u nekoj temi .. problem je na ploci .. ic za kontrolu tastature .. nosi u neki servis u blizini i reci da ti preleme kb910 ic i konektor za tast. ..
tako sam nesto i mislio ali se ne razumem u elektroniku....
21.03.2011. 19:56
status: user broj poruka: 9
pantelya
@VMARC: voleo bih znati gde ti je servis, a onda bi mogli i da probamo ovo sto je napisao i predlozio codeus, ako, naravno, imas taj deo koji je pomenuo. U svakom slucaju vam hvala na odgovorima. Niste me bas utesili ali....sta je - tu je! Koliko bi to sve moglo da kosta uopste?
U svakom slucaju, ako moze da se lemi onda te nece kostati samo lemljenje puno. Problem je sto mora ploca van, a otvaranje i sklapanje tog laptopa nije ispod 50 evra. Moguce da ce ti sve zaokruziti u cenu a ako ne onda 50 + 20-30 za lemljenje i deo. Mislim da nema potrebe da probamo, a ako bas zelis baci mi mail pa cemo se dogovoriti... Pozdrav. S1000RR
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.