Lap top je sinoc radio normalno, ugasen normalno. Jutros upaljen i nema wireless-a. Probao sam drajvere sa sajta Fujitsu-a ali dobijem sledecu poruku:
The Device may not be present or could have been ejected/unplugged from the system. insert or Reinsert Now
Ne vidi u device manager-u, ne moze da se upali na dugme za wireless. U bios-u wireless kartica stoji na Enable, ali je sivo, tj ne moze nista da se izabere. U safe mode-u je isto kao i u windows-u, ne vidi uopste, kao ni u Unknown devices. Win 7 32bit je u pitanju. Sta raditi? Da li reinstall sistema ili nesto drugo? Hvala.
Ne moze ti pomoci reinstalacija win-a, jer, kako kazes, u biosu je bledo i ne mozes je uklj/isklj. Moguce da je crkla ili ako je u socket-u da se izvukla sa slota. Proveri to.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Lap top je sinoc radio normalno, ugasen normalno. Jutros upaljen i nema wireless-a. Probao sam drajvere sa sajta Fujitsu-a ali dobijem sledecu poruku :: :: The Device may not be present or could have been ejected/unplugged from the system :: insert or Reinsert No :: :: Ne vidi u device manager-u, ne moze da se upali na dugme za wireless. U bios-u wireless kartica stoji na Enable, ali je sivo, tj ne moze nista da se izabere. U safe mode-u je isto kao i u windows-u, ne vidi uopste, kao ni u Unknown devices. Win 7 32bit je u pitanju :: Sta raditi? Da li reinstall sistema ili nesto drugo :: Hvala :: :: :: GA-945PL-S3, Pentium Dual-Core E2140 1.6Ghz, 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit, LC Power 5550 v2.2
Nadam se da nije crkao wireless... Videcu da ga rasturim pa da proverim karticu, mozda se samo mrdnula malo. Citao sam po netu na fujitsu forumu da ima dosta ljudi koji imaju ovaj tip problema i vecina njih je uradila upgrade bios i posle toga je sve bilo oke. Jedino sto se desilo je kada sam uradio restore default settings u biosu, lampica od wireless-a se ukljucila ali i dalje isto i u device manageru i u bios-u.
@ Pisko: Ne zajebavam, prvo sto sam gledao je je prekidac - Fn + F1, ali je isto sivo, ne moze ni ON ni OFF (a stoji na OFF). Nadam se da nije crkla, garancija je istekla pre 2 meseca.
LM, ako kažeš da je nema u DM možda je do samog operativnog sistema. Učistavanje stanja sistemska preko servisa System Restore bi moglo da pomogne ako tu leži problem.
Pronađi gde se nalazi miniPCI kartica. Kod FS bi trebalo da je ispod velikog poklopca koji je zašrafljen sa nekih 7-8 šrafova. Prepoznaćeš je po tome što do nje dolaze dva kablića. Možeš, ali i ne moraš da otkačiš te kabliće. poenta je (da verovatno ne radi tačka-zarez simbol) da otpuštanjem kočnica oslobodiš karticu iz ležišta i vratiš je nazad. Posle toga možeš i da ne zatvaraš poklopac, ako hoćeš još nešto da probaš. Ja bih, na primer, proverio kako u BIOS-u izgleda kada izvadim WLAN karticu, da li je i tada sivo. A, možda je sivo, jer taj BIOS nema opciju da kontroliše tu WLAN kartic itd...
Kao što rekoše ljudi, najbolje od najgoreg što može da ti se desi je da je crkla kartica. Najgore od najgoreg što može da ti se desi da je neispravam miniPCI slot. Taj bedak se rešava proklinjanjem sudbe klete i kupovinom USB bežičnog adaptera.
I to sa UTP kablom. Ubacio kabl, bio na netu, pregledao sve sta mogu da uradim, izvadio kabl i restartovao komp i sad wireless radi. Sad cu da proverim u bios-u da li je i dalje bledo. Ko zna sta je ovde zabagovalo, uglavnom, sad radi :D Hvala!!!!
Proslo je malo vise od 6 meseci od onda kad je bio ovaj problem i evo, danas se ponovo javio. Potpuno ista stvar, ugasen laptop normalno sinoc, upaljen jutros, wireless ne radi. U biosu je ostalo i dalje sivo, sto se tice wireless-a, kao i pre, stim sto je radio sve do sad. Probao sam ponovo sa UTP kablom, kao sto mi je Codeus preporucio prosli put ali ovog puta nije pomoglo. U biosu kada izaberem `load setup defaults` on upali lampicu od wirelessa i cim udje u windows, ona se ugasi i u device manager-u nema wireless kartice. (tasteri FN+F1 pokazuju da je ugasen wireless i takodje je sivo, tako da ne moze da se bira on ili off) Mene sad ovo navodi da pomislim da bios zaglupljuje ali nisam siguran. Da l` imate sad neki predlog?
PS. Ukoliko nista ne uspe, da li se isplati kupiti ovaj USB Wireless adapter? http://goo.gl/HSTC7
Hvala.
EDIT: Opet istu poruku dobijam prilikom instalacije drajvera za wireless (sto je i normalno, kada je ne vidi) The Device may not be present or could have been ejected/unplugged from the system. insert or Reinsert Now.
Ovo je postalo smesno... Eo malo pre sam upalio laptop (nije radio nekih sat vremena), wireless je sam od sebe proradio... Nisam update bios. Bem li ga sta je bio problem...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.