Elem surak sinoc kupio ovo malo cudo, a vec sutra ide za Bec pa mu treba, i donese kod mene da mu instaliram par programcica (office, filmovi, muzika...), i sve je proslo u redu, zadnji na red je dosao ESS NOD i posle instalacije racunar ni da mrdne. Znaci OS se podigne normalno, ali vise ni jedan folder ne mogu da otvorim, ni My Computer, ma nista. Jednostavno muerto totalno. Posle par minuta desktop izgubi sve ikonice i ostane samo asus-ov wallpaper i nista drugo. Skinuo sam neku verziju XP-a Lite sa neta ali ne znam kako da obrisem ovu instalaciju i kako da pokrenem tu novu koja se nalazi na USB flesu. Ajte pomagajte ako Boga znate sta da radim, kojom mukom da se mucim, da pobrisem ova njesra od asus-a sto su vec dosla na samom kompu pa da uradim cistu instalaciju novog XP-a. Hvala unapred i svako dobro.
Vidi da li pre dizanja OS-a nudi da stisneš F10, F11, F12....F-nešta i da uradi recovery sa skrivene particije. Legne Win, svi drajveri i programi i sve gotovo za 5 minuta. Ručno imaš da se napatiš zbog drajvera. Posle instaliraš AVG 2011 free i kraj. Ako nema recovery opciju, onda ručno.
Inače instaliraj avast ili avg besplatni su. Mani se nod-a.
Pozdrav!
PS. Avast nakon besplatne registracije ima licencu godinu dana, ovako je mesec valjda. AntiVisus uvek prvo na masinu pa tek onda dodatni softver, greska u koracima.
NA F12 ulazim u BIOS, i tamo sam mu zadao da mu prvi BOOT device bude fles disk, ali prilikom paljenja kompa jednostavno preskoci fles (posto ova verzija XP-a na njemu nije butabilna) i nastavi sa dizanje XP-a koji je dosao sa kompom. A na njemu nema sta nema od ASUS-ovih njasra. Da imam externi DVD pa da ga dignem lepo sa cd-a, nego nemam pa mi je jedina opcija sa flesa. Ma taj isti Nod koji sam istalirao radi i na mom kompu i radi savrseno bez ikakvih problema, nego verovatno je u problemu sa ASUS-ovim nekim free antivirus softverom pa se njih dva kolju i komp ne moze da radi, da makar mogu da instaliram Your Uninstaller pa da pobrisem gluposti nego nista, samo gledam desktop i to je to. Samo ako mozes da mi pojasnis `Ako nema recovery opciju, onda ručno` - kako i sta rucno? Hvala
startuj govance pa f8 pa u safe mod. deinstaliraj nod ili ga rucno obrisi iz foldera. ako to ne bude ok, opet safe mode pa system restore na point pre inst. noda. pozz
uspeo sam nekako da vec udjem u safe mod, i sad sam uspeo da instaliram your uninstaller pa brisem sve zivo sto ne treba za rad OS-a pa cu da vidim hoce li proraditi. A tesko da imam system restore point jer je od paljenja kompa prvi put pa do instalacije Nod-a proslo pola sata - sat, ali pogledacu i tamo da li mogu da ga vratim.
Ljudovi, hvala puno, uspeo sam iz safe moda sve da sredim. I opet se ispostavilo da je ovaj program your uninstaller cudo jedno, sve sam pobrisao, naravno iz safe moda (i asusov AV i Eset) i komp je proradio. Ovo sada upravo pisem sa njega tako da i internet radi. Jeste Vlado licenciran je XP sto dolazi sa njim kad ga kupis ali su ga natovarili sa tri tone smeca da ne mos verovati. Uglavnom sada sve radi, testiracu ga jos jedno sat-dva da vidim da nece negde brljaviti pa mogu da ga vratim suraku.
Svima vama hvala na pomoci i jos jednom se pokazalo da je pcberza jedno od retkih mesta gde se moze dobiti pomoc u vrlo kratkom roku. Svako dobro
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.