Svuda po netu pise da tehnicki moj laptop podrzava max 4GB i evo posle skoro 2ipo godine, ja naletim sasvim slucajno (jer mi nkad nije palo na pamet da trazim) da moj laptop moze bez problema da podrzi do 8GB RAM-a. Trac ili istina? Evo jednog takvog foruma koji je relativno svez: http://forum.notebookreview.com/msi/443530-4gb-ram-sticks-gx620-possible.html
Jos jedno pitanje, SIW programcic mi registuje 4 slota za RAM memoriju tj. 2 prazna i 2 upotrebljena (2x2GB RAM modula su tu) medjutim meni padne na pamet da ga premijerno otvorim sinoc jer mi se garancija jos u oktobru 2010. zavrsila i nigde nisam nasao preostala prazna 2 slota za RAM! Pored 2 slota i 2x2GB RAM-a u njima, samo sam nasao na moje zaprepascenje 2 kablica koja ne idu NIKUD i na njima pise broj 3 i 4, dok nedaleko odatle su 2 kablica koja idu `negde` u `nesto` i na njima pise broj 1 i 2, hmm... slucajnost? Da nisu fazon `optional` ova 2 preostala prazna slota za RAM a to naravno SIW ne moze da registuje, zna li neko? Ako jesu, meni deluje gotovo nemoguce da se kao hardevrski dograde jos 2 slota na ta 2 kablica… stvarno cudno…
Bilo kako bilo, ako mi jedino preostaje da ubacim 2x4GB RAM-a, (ili moj 2GB + kupim samo jedan 4GB modul), onda mogu da se pozdravim sa tim upgrade-om jer je jedan modul od 4GB RAM DDR2 SO-DIMM 800MHz oko “smesnih” 80E… previse para za jedan upgrade od koga necu nesto preterano dobiti…
Zasto ne odes u neki Renomirani servis i resis misteriju. Proizvodjaci znaju da sakriju sitne CAKE proizvoda. Neka pokusaju sa novim RAM-om,ako uspe kupi,ako ne,KUCA........
offtopic :) Ako nekad odlucis da prodas lap za neku realnu kintu tu sam da te resim muka :)
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Serbia MSI Balkan d.o.o. Tel: +381-11-260-0798 Fax: +381-11-260-1379 Add: GTC Square S1 Milutina Milankovica 11 11070 Belgrade, Serbia Website:http://rs.msi.com/
2 kablica koja `negde idu` su verovatno za wireless antenu. Ovi koji landaraju nisu za antenu, ali sigurno nisu ni za memoriju. Koliko vidim na neki msajtovima da GX620 dolazi sa 2 slota za memoriju. Neki proizvodjaci kriju slotove ispod tastature.
Pozdrav!
Vlada
:: @vladat :: :: Skroz si u pravu :: A takav servis je.... gde kod nas?????
Momci, pa isti ti u tom servisu su MSI tj. MSI koji je napravio i specificirao da moj laptop navodno podrzava max 4GB RAM-a. Bas cu sutra da ih pozovem i pitam ali sam 200% siguran da ce mi reci: max 4GB RAM-a podrzava, to mi i pise u booklet-u, i da kod svoje kuce mogu da eksperimentisem o svoj trosak i rizik, oni vala nece.... javljam na forumu sutra!
Valheru, `muke` nemam sa ovim laptop-om, odlican je i prezadovoljan sam vec evo 2ipo godine! Nikakav kvar, smetnje, bag, itd. za 2ipo godine nisam imao! Ma sve sljaka super! Jedva cekam da vidim kako ce se snaci sa Crysis 2! Svakako mi mozes dati neku cifru, cisto da znam, sto da ne!
Salim se, u pravu si Razorman, nema sta, ali meni je laptop skroz napunjen raznim programima kao i brdo dizajnerskim programima jer sam, razume se, graficki dizajner. Meni je od ovih 4GB RAM-a popunjeo 68% kada podignem svez Win sa programcicima sa strane (tipa SKYPE, MSN, Firefox, Torrent, itd.) ali kad jos popalim CorelDRAW, Illustrator, Photoshop, Flash, Premiere i sl. -i radne file-ove u njima kada radim nesto, verovali ili ne, dodjem do 100% bez problema, ne salim se. Znaci jedno 6GB RAM-a bi mi bas dobro doslo a 8GB je vec preterivanje ali iskreno mislim da nije na odmet...
pm45 chipset podrzava do 8GB rama ... mnogi lapovi sa tim chipsetom podrzavaju 8GB (iako zvanicno pise samo 4GB - kad su se pojavljivali ti lapovi nisi imao 4Gb module !!) ..
elem .. moguca su ogranicena na ploci i u biosu .. iz tog razloga moras da probas pre kupovine .. naravno prvo stavi x64 os pre nego ubodes memorije ...
i da .. ja jos nisam vide LAPTOP sa vise od 2 mem slota ... tako da netrazi dalje imas samo dva slota ...
:: Pa mogu da probam, ne!? :: :: Salim se, u pravu si Razorman, nema sta, ali meni je laptop skroz napunjen raznim programima kao i brdo dizajnerskim programima jer sam, razume se, graficki dizajner. Meni je od ovih 4GB RAM-a popunjeo 68% kada podignem svez Win sa programcicima sa strane (tipa SKYPE, MSN, Firefox, Torrent, itd.) ali kad jos popalim CorelDRAW, Illustrator, Photoshop, Flash, Premiere i sl. -i radne file-ove u njima kada radim nesto, verovali ili ne, dodjem do 100% bez problema, ne salim se :: Znaci jedno 6GB RAM-a bi mi bas dobro doslo a 8GB je vec preterivanje ali iskreno mislim da nije na odmet...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.