Svuda po netu pise da tehnicki moj laptop podrzava max 4GB i evo posle skoro 2ipo godine, ja naletim sasvim slucajno (jer mi nkad nije palo na pamet da trazim) da moj laptop moze bez problema da podrzi do 8GB RAM-a. Trac ili istina? Evo jednog takvog foruma koji je relativno svez: http://forum.notebookreview.com/msi/443530-4gb-ram-sticks-gx620-possible.html
Jos jedno pitanje, SIW programcic mi registuje 4 slota za RAM memoriju tj. 2 prazna i 2 upotrebljena (2x2GB RAM modula su tu) medjutim meni padne na pamet da ga premijerno otvorim sinoc jer mi se garancija jos u oktobru 2010. zavrsila i nigde nisam nasao preostala prazna 2 slota za RAM! Pored 2 slota i 2x2GB RAM-a u njima, samo sam nasao na moje zaprepascenje 2 kablica koja ne idu NIKUD i na njima pise broj 3 i 4, dok nedaleko odatle su 2 kablica koja idu `negde` u `nesto` i na njima pise broj 1 i 2, hmm... slucajnost? Da nisu fazon `optional` ova 2 preostala prazna slota za RAM a to naravno SIW ne moze da registuje, zna li neko? Ako jesu, meni deluje gotovo nemoguce da se kao hardevrski dograde jos 2 slota na ta 2 kablica… stvarno cudno…
Bilo kako bilo, ako mi jedino preostaje da ubacim 2x4GB RAM-a, (ili moj 2GB + kupim samo jedan 4GB modul), onda mogu da se pozdravim sa tim upgrade-om jer je jedan modul od 4GB RAM DDR2 SO-DIMM 800MHz oko “smesnih” 80E… previse para za jedan upgrade od koga necu nesto preterano dobiti…
Zver od laptop-a! SIW ti prijavljuje ono sto je nasao u BIOS-u.
05.03.2011. 12:09
status: user broj poruka: 10997
Sto se tice 2x4GB treba da imas u vidu tri stvari: moduli od 4GB su relativno `teski` za rukovanje od strane memorijskog kontrolera - - postavlja se i pitanje kompatibilnosti ploce sa pojedinim modelima - - vise od 4GB, ukupno, ima smisla samo uz 64bit-a.
Od kako sam kupio laptop, radim na Vista Ultimate x64, jako dobro sam upoznat sa pricom o 2GB odn. 3GB RAM-a i 32bit-nim sistemom... menjam hard uskoro pa cu da mu ubacim Win7 Ultimate x64, tako da ponosno stojim OS-podkovan uz svojih 4GB RAM-a!
Hmm, ima itekako smisla sve sto si rekao. Samo Kingston od 4GB RAM-a moze da se nadje kod nas koliko sam procunjao, to mi je - sto mi je, a ako Kingston nije kompatibilan sa mojom plocom, onda NISTA nije. Modul od 4GB RAM-a sigurno necu kupiti zbog cene tako da... hvala na odgovoru!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.