Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Mala pomoc oko ASUS EEE PC 4G Surf
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Mala pomoc oko ASUS EEE PC 4G Surf 28.02.2011. 23:17 T34105

status: user
broj poruka: 2386
Naleteo sam na ovakav netbook danas. Instaliran XP i par programa tako da je zauzeo skoro 4gb. E sad, kada otvorim total commander, prikazuje particiju sa josh 4gb mada je drugachija ikonica, kao od flasha usb kada je nakachen. Verovatno je neka dodatna kartica, nisam zagledao.
Kako koristiti ovu minijaturu sa XPom? Otprilike da svaki program treba da bude portable?
Ima li neko iskustva?

e, drz` da ti ga nabijem!
`ko nema u vuglu, ima u guglu`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless da nije ubacena SD kartica? 28.02.2011. 23:21 #300312

broj poruka: 3241
Meni je skoro stigao jedan takav sa SD od 4GB a kolicni je taj mali toster jedva se vidi citaxc kartica na njemu. :D
Sve samo light verzije sine,ipak je to kako je prvenstveno zamisljen `laptop za siromasne`.Siromasni laptop-siromasni programi.
http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos

shone79 re: 28.02.2011. 23:30 #300318

broj poruka: 142
jedino reshenje 16gb sd kartica ~30eur, i ondak na 4gb xp i programi, a kartica ostaje za mutimediju i shto god drugo
Pozz

Jebivetar Re: re: 28.02.2011. 23:40 #300324

Shone, brate. Kad instalirash XP sa office 2003, firefox, pdf reader, av... hard bude pun. Iskljucheno sve shto se moglo iskljuchiti, hibernation file, system restore... Kakvi crni programi, prijavljuje low disk space.
Linux je predvidjen, nego se raja navikla na XP.
Ovo nije laptop za siromashne, krezubi, ima drugu namenu. Mo`sh ga staviti u torbu ako si npr. poslovna zena, kao shto je vlasnica ovog netbooka. Predlozicu joj IPAD.

:: jedino reshenje 16gb sd kartica ~30eur, i ondak na 4gb xp i programi, a kartica ostaje za mutimediju i shto god drug
:: Poz
::
toothless Re: Re: re: 01.03.2011. 01:10 #300351

Znam za sta se sve koristi ali je pravljen kao najpristupacniji i najjeftiniji laptop za siroke narodne mase i zato su ga prozvali `laptop za sirotinju`.Znaci za smesne pare dobijes jednostavnu masinu za osnovne potrebe koriscenja interneta,office-a,multimedije...da skoro svako moze sebi da ga priusti

:: Shone, brate. Kad instalirash XP sa office 2003, firefox, pdf reader, av... hard bude pun. Iskljucheno sve shto se moglo iskljuchiti, hibernation file, system restore... Kakvi crni programi, prijavljuje low disk space
:: Linux je predvidjen, nego se raja navikla na XP
:: Ovo nije laptop za siromashne, krezubi, ima drugu namenu. Mo`sh ga staviti u torbu ako si npr. poslovna zena, kao shto je vlasnica ovog netbooka. Predlozicu joj IPAD
:: e, drz` da ti ga nabijem!
:: `ko nema u vuglu, ima u guglu`
:: :: jedino reshenje 16gb sd kartica ~30eur, i ondak na 4gb xp i programi, a kartica ostaje za mutimediju i shto god drug
:: :: Poz
:: ::
Snoopy- Re: Re: Re: re: 01.03.2011. 01:23 #300360

broj poruka: 6083
Znaci ja sam siromasan? Kupio sam ga zato sto je ekstremno lak i malen, dakle nosi titulu ultra portable. Nije za siromasne jer nema svrhu laptopa, samo sluzi da nosis umesto blokceta :)
Ja sam ubacio liteXP, odlicno je radio, i imao sam sd 16gb koja mi je bila sasvim dovoljna, na nju sam i programe instalirao. Super stvarcica. Prodao sam je :) al je super.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Znam za sta se sve koristi ali je pravljen kao najpristupacniji i najjeftiniji laptop za siroke narodne mase i zato su ga prozvali `laptop za sirotinju`.Znaci za smesne pare dobijes jednostavnu masinu za osnovne potrebe koriscenja interneta,office-a,multimedije...da skoro svako moze sebi da ga priusti
:: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
:: :: Shone, brate. Kad instalirash XP sa office 2003, firefox, pdf reader, av... hard bude pun. Iskljucheno sve shto se moglo iskljuchiti, hibernation file, system restore... Kakvi crni programi, prijavljuje low disk space
:: :: Linux je predvidjen, nego se raja navikla na XP
:: :: Ovo nije laptop za siromashne, krezubi, ima drugu namenu. Mo`sh ga staviti u torbu ako si npr. poslovna zena, kao shto je vlasnica ovog netbooka. Predlozicu joj IPAD
:: :: e, drz` da ti ga nabijem!
:: :: `ko nema u vuglu, ima u guglu`
:: :: :: jedino reshenje 16gb sd kartica ~30eur, i ondak na 4gb xp i programi, a kartica ostaje za mutimediju i shto god drug
:: :: :: Poz
:: :: ::
toothless Re: Re: Re: Re: re: 01.03.2011. 01:36 #300367

Pa nisam ga ja krstio tako nego oni sto su ga pravili.Poenta je i bila da svako moze da ima ultra prenosivi racunar za internet,filmove,muziku,itd. sa besplatnim OS-om(Linux) radi najmanje moguce prodajne cene.Nije ni bitno,ako vas bas zanima pitajte on iz Isusa(Asusa) sto su ga tako prozvali.Bottom line je da je predvidjen za rad sa SD karticama ukoliko zelis da instaliras XP umesto prvobitnog linux-a i dodatne programe,zbog cega je ova tema i postavljena.
@snupi-Nisam ti ja kriv sto ne znas da igras fudbal.

:: Znaci ja sam siromasan? Kupio sam ga zato sto je ekstremno lak i malen, dakle nosi titulu ultra portable. Nije za siromasne jer nema svrhu laptopa, samo sluzi da nosis umesto blokceta :
:: Ja sam ubacio liteXP, odlicno je radio, i imao sam sd 16gb koja mi je bila sasvim dovoljna, na nju sam i programe instalirao. Super stvarcica. Prodao sam je :) al je super
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
:: :: Znam za sta se sve koristi ali je pravljen kao najpristupacniji i najjeftiniji laptop za siroke narodne mase i zato su ga prozvali `laptop za sirotinju`.Znaci za smesne pare dobijes jednostavnu masinu za osnovne potrebe koriscenja interneta,office-a,multimedije...da skoro svako moze sebi da ga priusti
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
:: :: :: Shone, brate. Kad instalirash XP sa office 2003, firefox, pdf reader, av... hard bude pun. Iskljucheno sve shto se moglo iskljuchiti, hibernation file, system restore... Kakvi crni programi, prijavljuje low disk space
:: :: :: Linux je predvidjen, nego se raja navikla na XP
:: :: :: Ovo nije laptop za siromashne, krezubi, ima drugu namenu. Mo`sh ga staviti u torbu ako si npr. poslovna zena, kao shto je vlasnica ovog netbooka. Predlozicu joj IPAD
:: :: :: e, drz` da ti ga nabijem!
:: :: :: `ko nema u vuglu, ima u guglu`
:: :: :: :: jedino reshenje 16gb sd kartica ~30eur, i ondak na 4gb xp i programi, a kartica ostaje za mutimediju i shto god drug
:: :: :: :: Poz
:: :: :: ::
dachabre Hehehe 01.03.2011. 09:42 #300421

broj poruka: 77
Hehehehe, Zubo ali si ih pogodio sa `laptopom za siromašne` :)
Činjenica je da to JESTE laptop za siromašne, pogotovo model 4G. Ultraprenosivi mali laptopovi imaju jake procesore i mnoooogo su skupi a mogu da budu manji i lakši od netbooka (taj IPAD koji se pominje je 3-4x skuplji). To što kod nas samo bogati ljudi mogu da daju 200 EUR za nov prenosni računar, to je druga priča, osim toga 4G je stari model, davno se ne proizvodi - sada svi modeli imaju HDD-ove (uvideli proizvodjači da raja ne može bez Win-a).

Inače, po meni, koristi se onako kako ga Snupi koristi :) - ja sam imao Asus 901 i Win 7 sa 16GB SSD-om, služio me super ali to NIJE zamena za laptop.

Inače uvek je tu i wikiliki :) :

http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC

P. S. Nije svako ko ga kupi siromašan :)

Jebivetar Alo, bre 01.03.2011. 11:20 #300438

Ne trazim konstatacije i predavanja. Promashili ste temu i ne znate da odgovorite. Bla, bla, bla Pitanje je bilo, kako srediti da xp radi bez problema a ne shta je Asus eee 4g, Ipad ? Uchlanite se na wiki pa trazite savet iz prakse. Hvala shone i snoopy, za taj xlite sam potpuno zaboravio.

toothless Re: Alo, bre 01.03.2011. 11:34 #300440

1.Niko i nije ovde drzao predavanje,ja sam samo spomenuo popularni naziv tog laptop-a a ti i snupi ste mene napali ko da sam ga ja pravio i izmislio
2.Naveo sam gore da na SD kartice smestaju svi ostali podaci osim windows-a i podsetio sam da je to i bila tema.

:: Ne trazim konstatacije i predavanja. Promashili ste temu i ne znate da odgovorite. Bla, bla, bla Pitanje je bilo, kako srediti da xp radi bez problema a ne shta je Asus eee 4g, Ipad ? Uchlanite se na wiki pa trazite savet iz prakse. Hvala shone i snoopy, za taj xlite sam potpuno zaboravio.
toothless Stvarno ne vidim svrhu postavljanja tema o nekom uredjaju 01.03.2011. 13:23 #300464

koji ne poznajes ako ne zelis da cujes odgovor.Svako ko je odgovorio na tvoju temu ocigledno zna sta je EEE PC 4g,zna da ima mali SSd disk,i da ima citac kartica sa prednje strane i ne treba da se `zagleda` da bi se videla SD kartica,pogotovo ako se u win-u vidi kao Removable disk.Takodje svi smo ti odgovorili manje-vise identicno i tacno a ti si se prvi brecao na mene (a posle i na Dachu) tvrdeci da mi nismo u pravu za njegovu namenu uprkos tome sto je tako i predstavljen u svetu.Nisam na ovom forumu da bih merio `ciji je veci` vec da naucim nesto i da podelim svoje znanje sa drugima sto mislim da je i poenta foruma.Ako mislis da nisam u pravu u vezi necega (ja ili bilo ko drugi),lepo mi odgovori i procitaj lepo sve komentare pre nego sto ebez potrebe nekog prozivas.
p.s. Ako ta zena hoce nesto bolje,nek kupi netbook neki sa Intel atomom,hardom od 250Gb ,itd.

Jebivetar Re: Stvarno ne vidim svrhu postavljanja tema o nekom uredjaju 01.03.2011. 13:36 #300471

Logichan sled dogadjaja, sada padaju saveti i oko kupovine. Dobar si chovek. Zena ima para da kupi macbook, ali nece.

:: koji ne poznajes ako ne zelis da cujes odgovor.Svako ko je odgovorio na tvoju temu ocigledno zna sta je EEE PC 4g,zna da ima mali SSd disk,i da ima citac kartica sa prednje strane i ne treba da se `zagleda` da bi se videla SD kartica,pogotovo ako se u win-u vidi kao Removable disk.Takodje svi smo ti odgovorili manje-vise identicno i tacno a ti si se prvi brecao na mene (a posle i na Dachu) tvrdeci da mi nismo u pravu za njegovu namenu uprkos tome sto je tako i predstavljen u svetu.Nisam na ovom forumu da bih merio `ciji je veci` vec da naucim nesto i da podelim svoje znanje sa drugima sto mislim da je i poenta foruma.Ako mislis da nisam u pravu u vezi necega (ja ili bilo ko drugi),lepo mi odgovori i procitaj lepo sve komentare pre nego sto ebez potrebe nekog prozivas
:: p.s. Ako ta zena hoce nesto bolje,nek kupi netbook neki sa Intel atomom,hardom od 250Gb ,itd.
toothless Re: Re: Stvarno ne vidim svrhu postavljanja tema o nekom uredjaju 01.03.2011. 13:51 #300478

Izvinjavam se svima kojima pokusavam da pomognem svojim iskustvom i tacnim informacijama.Evo,od sada cu da vam govorim samo ono sto zelite da cujete.Asus EEE PC je napravljen da bude hi-end proizvod koji je marketinskim trikom nazvan `laptopom za siromasne`.Na prvi pogled on ima SSd od samo 4gb ali u stvari ako dobro `zagledate`,pronacicete ispred sebe SDkarticu u citacu koja moze da se otkljuca u SD od 2 terabajta.Procesor se takodje otkljucava u Buldozera x24 sa 1TB cache-a iako je unutra Intel.Integrisanu Intel graficku mozete da otkljucate u GTX 580 ,a ekran je u stvari AMOLED koji mozete da razvucete u velicinu koja vama odgovara.Sve to i jos mnogo toga za samo 100 evra.Gratis dobijate i windos 7 i po.Ja sam u stvari insider Asus-a i radim kao zasticeni svedok za Wikileaks.Pozdrav
Semi Gravano

:: Logichan sled dogadjaja, sada padaju saveti i oko kupovine. Dobar si chovek. Zena ima para da kupi macbook, ali nece.
:: :: koji ne poznajes ako ne zelis da cujes odgovor.Svako ko je odgovorio na tvoju temu ocigledno zna sta je EEE PC 4g,zna da ima mali SSd disk,i da ima citac kartica sa prednje strane i ne treba da se `zagleda` da bi se videla SD kartica,pogotovo ako se u win-u vidi kao Removable disk.Takodje svi smo ti odgovorili manje-vise identicno i tacno a ti si se prvi brecao na mene (a posle i na Dachu) tvrdeci da mi nismo u pravu za njegovu namenu uprkos tome sto je tako i predstavljen u svetu.Nisam na ovom forumu da bih merio `ciji je veci` vec da naucim nesto i da podelim svoje znanje sa drugima sto mislim da je i poenta foruma.Ako mislis da nisam u pravu u vezi necega (ja ili bilo ko drugi),lepo mi odgovori i procitaj lepo sve komentare pre nego sto ebez potrebe nekog prozivas
:: :: p.s. Ako ta zena hoce nesto bolje,nek kupi netbook neki sa Intel atomom,hardom od 250Gb ,itd.
Jebivetar Re: Re: Re: Stvarno ne vidim svrhu postavljanja tema o nekom uredjaju 01.03.2011. 14:02 #300484

Trenutno surfujem po netu telefonom pa mi teshko da zumiram da bih prochitao tvoj post. Vidim da si se trudio, izvini. Mozda bi trebalo da kupim neki laptop.

:: Izvinjavam se svima kojima pokusavam da pomognem svojim iskustvom i tacnim informacijama.Evo,od sada cu da vam govorim samo ono sto zelite da cujete.Asus EEE PC je napravljen da bude hi-end proizvod koji je marketinskim trikom nazvan `laptopom za siromasne`.Na prvi pogled on ima SSd od samo 4gb ali u stvari ako dobro `zagledate`,pronacicete ispred sebe SDkarticu u citacu koja moze da se otkljuca u SD od 2 terabajta.Procesor se takodje otkljucava u Buldozera x24 sa 1TB cache-a iako je unutra Intel.Integrisanu Intel graficku mozete da otkljucate u GTX 580 ,a ekran je u stvari AMOLED koji mozete da razvucete u velicinu koja vama odgovara.Sve to i jos mnogo toga za samo 100 evra.Gratis dobijate i windos 7 i po.Ja sam u stvari insider Asus-a i radim kao zasticeni svedok za Wikileaks.Pozdra
:: Semi Gravan
:: :: Logichan sled dogadjaja, sada padaju saveti i oko kupovine. Dobar si chovek. Zena ima para da kupi macbook, ali nece.
:: :: e, drz` da ti ga nabijem!
:: :: `ko nema u vuglu, ima u guglu`
:: :: :: koji ne poznajes ako ne zelis da cujes odgovor.Svako ko je odgovorio na tvoju temu ocigledno zna sta je EEE PC 4g,zna da ima mali SSd disk,i da ima citac kartica sa prednje strane i ne treba da se `zagleda` da bi se videla SD kartica,pogotovo ako se u win-u vidi kao Removable disk.Takodje svi smo ti odgovorili manje-vise identicno i tacno a ti si se prvi brecao na mene (a posle i na Dachu) tvrdeci da mi nismo u pravu za njegovu namenu uprkos tome sto je tako i predstavljen u svetu.Nisam na ovom forumu da bih merio `ciji je veci` vec da naucim nesto i da podelim svoje znanje sa drugima sto mislim da je i poenta foruma.Ako mislis da nisam u pravu u vezi necega (ja ili bilo ko drugi),lepo mi odgovori i procitaj lepo sve komentare pre nego sto ebez potrebe nekog prozivas
:: :: :: p.s. Ako ta zena hoce nesto bolje,nek kupi netbook neki sa Intel atomom,hardom od 250Gb ,itd.
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
toothless Re: Re: Re: Re: Stvarno ne vidim svrhu postavljanja tema o nekom uredjaju 01.03.2011. 14:14 #300487

Moram da ti priznam da si tvrdoglav,da imam internet u drugom stanu,pomislio bih da se iza tvog nick-a krije moja baba! Slobodno priznaj kad si pogresio,ko priznaje-pola mu se dodaje! :D

:: Trenutno surfujem po netu telefonom pa mi teshko da zumiram da bih prochitao tvoj post. Vidim da si se trudio, izvini. Mozda bi trebalo da kupim neki laptop.
:: :: Izvinjavam se svima kojima pokusavam da pomognem svojim iskustvom i tacnim informacijama.Evo,od sada cu da vam govorim samo ono sto zelite da cujete.Asus EEE PC je napravljen da bude hi-end proizvod koji je marketinskim trikom nazvan `laptopom za siromasne`.Na prvi pogled on ima SSd od samo 4gb ali u stvari ako dobro `zagledate`,pronacicete ispred sebe SDkarticu u citacu koja moze da se otkljuca u SD od 2 terabajta.Procesor se takodje otkljucava u Buldozera x24 sa 1TB cache-a iako je unutra Intel.Integrisanu Intel graficku mozete da otkljucate u GTX 580 ,a ekran je u stvari AMOLED koji mozete da razvucete u velicinu koja vama odgovara.Sve to i jos mnogo toga za samo 100 evra.Gratis dobijate i windos 7 i po.Ja sam u stvari insider Asus-a i radim kao zasticeni svedok za Wikileaks.Pozdra
:: :: Semi Gravan
:: :: :: Logichan sled dogadjaja, sada padaju saveti i oko kupovine. Dobar si chovek. Zena ima para da kupi macbook, ali nece.
:: :: :: e, drz` da ti ga nabijem!
:: :: :: `ko nema u vuglu, ima u guglu`
:: :: :: :: koji ne poznajes ako ne zelis da cujes odgovor.Svako ko je odgovorio na tvoju temu ocigledno zna sta je EEE PC 4g,zna da ima mali SSd disk,i da ima citac kartica sa prednje strane i ne treba da se `zagleda` da bi se videla SD kartica,pogotovo ako se u win-u vidi kao Removable disk.Takodje svi smo ti odgovorili manje-vise identicno i tacno a ti si se prvi brecao na mene (a posle i na Dachu) tvrdeci da mi nismo u pravu za njegovu namenu uprkos tome sto je tako i predstavljen u svetu.Nisam na ovom forumu da bih merio `ciji je veci` vec da naucim nesto i da podelim svoje znanje sa drugima sto mislim da je i poenta foruma.Ako mislis da nisam u pravu u vezi necega (ja ili bilo ko drugi),lepo mi odgovori i procitaj lepo sve komentare pre nego sto ebez potrebe nekog prozivas
:: :: :: :: p.s. Ako ta zena hoce nesto bolje,nek kupi netbook neki sa Intel atomom,hardom od 250Gb ,itd.
:: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
dachabre Re: Hehehe 01.03.2011. 14:47 #300494

broj poruka: 77
:: Inače, po meni, koristi se onako kako ga Snupi koristi :) - ja sam imao Asus 901 i Win 7 sa 16GB SSD-om, služio me super ali to NIJE zamena za laptop

Ne znam šta ti ovde nije jasno!?!?!?! Nadimak ti je 100% tačan :) a što se tiče same instalacije, mogao bi da pročitaš taj tvoj crveni podpis i da ga primeniš....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs