RazoR_89 Pitanje je izmedju ova dva asus-sx238 ili toshiba satelit c660-127,znachi samo surf,muzika,film...)ili neki drugi u ovom cenovnomrangu(do 45000).
Izaberi neki Acer, trenutno po meni imaju najbolji odnos cene, kvaliteta i perforamnsi, a i imam ovaj 5738ZG kuci, super je...
Imas sa Corei3 + ati 5470 za svega 45/46k, dok kod ostalih proizvodjaca takav kosta oko 50k... A imas i ovaj kao moj za 39k (ali za 1god garancije), a sa 2god je 44k (INTEL DC T4500, 4GB DDR3, ATI 560v (ati 4650 = 5650, koja se ugradjuje u skuplje modele, 500GB)
Ako neces da igras igrice, uzmi ACer sa INTEL P6100 + 2GB DDR3 + 320GB HDD, 2god garancija a kosta sve 33k, inace masina je super, jedino sto ima integrisanu grafiku ali ako ne planiras igrice to je idealno resenje. http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=9105
Bilo je tu vise laptopova ali neke sam izbacio (procitao da je losa graficka, onda ram 2gb odmah otpada jer ima i boljhih za istu lovu). E sad, nasao sam da je Lenovo bolja marka (vise je cene) od Asus-a. To sam po netu procitao, pa eto prednosti za prvi... procesor - dual core je bolji, bar mi tako rece drug. Jeste da ovaj asus ima 2.00ghz a ovaj drugi 2.40ghz ali on kaze da to nije nikakva razlika i da je procesor bolji (Opet pitam da li je to znacajna razlika i koji je bolji procesor).
ovaj ima 500 gb prostora, ovaj drugi 320 gb prostora, opet meni svejedno... ni 150 gbn ne mogu da poopunim.
Graficka, jedni mi kazu da Nvidia bolja, dok jedan drug mi kaze da je sranje...
Na kraju nekoliko njih mi je preporucilo Lenovo a ovi drugi ovaj Asus.... dvoumim se, jer opet ne znam ni da li je bolji procesor ili graficka. Laptop ce mi trebati za studiranje, prvenstveno za net ali i za poker (online) i online kladjenje... od igrica, igram ponekad minolovca a i Fifu volim pa mozda budem to igrao... ostale igrice niti znam niti volim da igram. Tako da imam 3 pitanja:
1) Koji od ova 2 kompa ima bolji procesor i da li ovo 2.0 ghz i 2.4 ghz predstavlja veliku razliku? 2) koja je bolja graficka (jedan mi rece da je nvidia losa, a drugi kaze bolja) ? 3) Koja je vasa preporuka od ova 2 lap topa i naravno ako znate za neki bolji lap top za iste pare (do 45k) napisite?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.