Cao svima, imam Asus N73SV laptop, i imam jedno pitanje.Pomenuti laptop ima integrisanuintel grafiku, i diskretnu nvidia 540M grafiku.Kako mogu da promenim da mi default vga bude nvidia, a ne intel kako sada stoji.To pitam iz razloga zato sto umesto 4GB vidi mi 2,66GB usable.Pitam jer kada pokrenem neku igricu, znaci da mi korisit u igrama intel a ne nvidiu.
Korisno bi ti bilo da si malo pogledao šta kupuješ. Taj laptop ima Optimus tehnologiju, i koristi Intelovu grafiku dok se ne radi ništa zahtevno, da bi baterija duže trajala...
Ako ti zauzima previše rama, podesi u biosu minimalnu količinu za VGA, a ništa ne brini, koristi se 540m kad zatreba... __________________ Scourge of PCBerza
Da li i kod Acer 5738ZG koji ima ati 560v 1gb postiji neka slicna tehnologija, msm to da se grafika ukljucuje samo kad se radi nesto zahtevno a da se ovako koristi integralac? Ta optimus tehnologija je dobra, samo sto do skoro nisam znao cemu sluzi...
Pomoc, kako da promenim da prilikom igranja igrica default grafika bude nvidia a ne integrisana intel.Pokrenem Pes 2011, i kada hocu da sve stavim na high on mi kaze da vga ne prolazi test.
Pomoc, kako da promenim da prilikom igranja igrica default grafika bude nvidia a ne integrisana intel.Pokrenem Pes 2011, i kada hocu da sve stavim na high on mi kaze da vga ne prolazi test.
ne lupajte gluposti, ja imam y560 i ati graficku karticu, i postoji opcija GPU Switch imas dugme sa strane koje samo povuces u desno i ekran se zacrni za sekund i prebacujes sa integrisanog na diskretni graficki cip ili obrnuto, u zavisnosti od tvojih potreba radi jako lepo, mali su problemi sa drajverima, jer ih proizvodjac lenovo ne izbacuje tako cesto - kao i ostali proizvodjaci laptopova, pa se nalaze costume drajveri na forumima ali bitno je da radi
jedina razlika je sto ja ako ocu da promenim ne smem da imam pokrenutu igricu, i ja to sve radim rucno, dok kod optimusa drajver to radi automatski i prebacuje sliku bez te jedne sekunde crnog ekrana :)
inace stvar je jako dobra, kod mene npr sa ATIjem baterija traje 2 -2.30 sata, dok sa intelovim integrusom traje 4 -4.5 :)
I jos nesto, mnogo se manje laptop greje kada ga greje samo procesor u kome se nalazi i graficka, .-)
taj acer moze imati a i nemora, zavisi od procesora i chipseta, mada i to sve ako je zadovoljeno ne znaci da je proizvodjac ubacio tu opciju
koliko ja vidim taj model ima Intel T4500 procesor koji nema integrisanu graficku , nalik onoj koju imaju mobile i3 i5 i sandy bridge, stoga nema sta da se prebacuje :)
Moja cimerka ima HP-a sa 5470 Atijem i ima GPU switch, kod nje je to moguce samo uraditi softwerski - takodje rucno
Malo se zna o atijevom gpu switchu, npr u svim prodavnicama u Novom Sadu, jos dok sam ja kupovao laptop, niko POJMA nije imao o cemu pricam, i svi oni prodavci su me gledali belo, :)
Intel i3 330M 2.13GHz HM55 Chipset 3072MB (3GB) DDR3 1066MHz 320GB 7200rpm 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768) ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA HD JBL Stereo Speakers W7Pro
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.