Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
DELL Inspiron N5010 D7GXJ-i5-460
STRANA 1 OD 1
eXecution DELL Inspiron N5010 D7GXJ-i5-460 03.02.2011. 01:58 T33326

status: user
broj poruka: 11
Pozz svima :)

Da li neko ima iskustva sa ovim latopom?

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5939-dell-inspiron-n5010-d7gxj-i5-4605650-bk

Zanimljivo mi je to sto se za 69k dobije i5 i hd5650 sto je najbolja ponuda trenutno, cini mi se. Mozda jos moze neki acer da se nadje sa tim komponentama za te pare, ali nisam siguran. A posto je ovo ipak Dell, nesto mi tu ne mirise najbolje, na cemu su stedeli?

Takodje, ako imate neku preporuku za lap do max 70k, sa slicnom konfiguracijom, bio bih vam zahvalan. Ljubitelj sam toshiba i asus marke, ali ako neko ima dobro iskustvo i sa ostalim markama, voleo bih da cujem

Unapred Hvala! :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ovo je ludilo laptop 03.02.2011. 02:26 #291384

broj poruka: 9420
Ja sam ih prodao nekoliko i nema nezadovoljnih kupca... U stvari svi su podjednako odusevljeni performansama.
Ako te zanima gde su zakinuli, pogledaj pod `Dodaci i raspolozivi konektori`, pa ako ti odgovara ponudjeno, pare u dzep i kupuj ovu zver... Vredi svaki dinar.

S1000RR

eXecution Pa.. 03.02.2011. 02:45 #291388

..nije neka preterana razlika u odnosu na ostale laptopove koje sam gledao. Fali mu eventualno e-sata, usb3.0 i nisam siguran od koliko je mpix kamera, ali to su sve stvari bez kojih se moze ziveti.

Kakvo je kuciste, kakav je displej? Nekako me to plasi, jer je to jos preostalo..
MaliAbner Re: Pa.. 03.02.2011. 08:30 #291401

broj poruka: 7769
Decko jesi li ti uopste video ovaj racunar...
Ne fali njemu nista sem malo lepseg ekrana i to je sve...
Ja imam slabiju varijantu sa i3 350 i ubogom HD5470 i to radi iz sve snage...

A sto se tice usb3 to ce da zazivi za jedno par godina a do tada ce ovo da bude kanta.

E sad ono sto je tamana strana medalje ja specificnost delova koje koristi DELL tj. na njega nisam uspeo da instaliram vozace sa AMD sajta tako da pravu sliku na ekranu dobijes samo sa vozacima skinutim sa DELL sajta ostalo kao da ne prepoznaje grafiku, zasto nemam pojma mozda VMARC zna posto se bavi time.

Uh zaboravih da dodam mene je ovaj moj pre tri meseca kostao negde okolo 460E.

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: ..nije neka preterana razlika u odnosu na ostale laptopove koje sam gledao. Fali mu eventualno e-sata, usb3.0 i nisam siguran od koliko je mpix kamera, ali to su sve stvari bez kojih se moze ziveti
:: Kakvo je kuciste, kakav je displej? Nekako me to plasi, jer je to jos preostalo.
Daum ... 03.02.2011. 10:17 #291422

broj poruka: 12794
Jedno moraš da utuviš u glavu, a to je da sa Dellom nema greške nikad...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

eXecution Re: 03.02.2011. 21:46 #291674

Kao prvo, hvala na odgovorima..

@MaliAbner: Da, video sam ga, ali ga nisam pipao, sto je sasvim druga stvar, pa zato i pitam. Nesto moze da bude lepo na oko, a kad ga uzmes u rike vidis koliko je kvalitetno. A i procitao sam negde da je lose izrade i kad ga uzmes u jednu ruku da imas osecaj da se plastike razdvajaju. Vise covek ne zna kome moze da veruje i sta je reklama, a sta anti-reklama.
A i ne mozes da kazes da nije sumnjivo da jedno poznato ime, kao sto je Dell, koje je vazilo za marku koja ima kvalitetnije laptopove, ali zato za iste pare dobijes slabije komponente, od jednom pocne da prodaje laptopove koji imaju najjace komponente za najmanje para.

Sto se tice e-sata, usb 3.0 i kamere, kao sto rekoh, nisu neke stvari bez kojih ne moze da se zivi, a takodje mislim da i nisu nesto sto utice drasticno na cenu laptopa.

Za drajvere sam vec cuo/procitao, ali takav slican problem sam imao i sa asusom. Nije mi radio drajver sa njihovog sajta, a nije ni sa nvidia sajta, pa sam kopao neke i iskopao jedan koji je radio. To je valjda normalno kod nas da se desava.
Mada, procitao sam negde da je par njih imalo problema sa drajverima za wireless, sto mi je problem, jer se preko wirelessa kacim na net.

A sta si tacno mislio pod tim, fali mu malo lepsi ekran?

@Daum: Da me je neko pitao pre godinu dana, rekao bih istu stvar, ali drug je kupio 2 monitora od po 300€ i oba su dosla sa nekoliko mrtvih pixela. Na jedvite jade je uspeo da ih zameni, ali i druga tura je bila skoro ista, jedan je bio samo malo bolji. E sad, ne znam da li to bas on nije imao srece, pa mu je uletela losa serija ili sta vec, ali kaze da Dell ima jako losu politiku sto se tice tih mrtvih pixela i da priznaju samo kad je vise komada grupisano u 1cm²

Zato sam pitao ljude koji imaju licnog iskustva sa njima. I iz iskustva, vise nista ne uzimam dok se ne raspitam dobro o svemu.

I jos me interesuje, kakva je tehnicka podrska Dell-a?
Asus je imao super tehnicku podrsku, imali su chat na kojem je uvek (u okviru radnog vremena) nekog bilo, jeste da su poljaci bili na chatu, ali je moglo sasvim lepo da se komunicira na engleskom :)
codeus ... 03.02.2011. 22:42 #291687

broj poruka: 4054

@execution ... DELL monitori ... ne samo i oni ... imas klase monitora .. A,B,C,D ... A klasa je ekran bez ijednog mrtvog pixela .. sve ostale klase imaju proporcionalno mrtve pixele .. sve klase ispod A su naravno proporcionalno jeftinije sto nasi uvoznici smatraju kao GOOD DIL .. pa neki neuvoze A klase ..

e sad zasto se prodaju tako . po klasama .. iz razloga sto i monitori sa u startu mrtvim pixelima imaju OK primenu .. INFO stanice na autobuskim/zeljeznickim/avio stanicama ... monitori za akvizatorske podatke u fabrickim halama i sli .. ne kucne varijante .. a i kostaju manje od A class monitora .. pa kad uzimas na 1000-2000 komada nije mala usteda za 3 mrtva pixela ..
Plamen Re: DELL Inspiron N5010 D7GXJ-i5-460 04.02.2011. 00:46 #291715

broj poruka: 2836
Zasto bacati tolike pare... Jeste da je masina boli glava...

Ja sam uzeo Acer 5738ZG (intel T4500, 2GB DDR3, 320GB HDD, kartica ATI 560v 1GB (ati 4650 - u rangu sa ati 5650), 2god garancija) za 42k... Prezadovoljan sam, izgleda fenomenalno, cak sam uporedjivao sa dellom n5030 i mng je lepsi, a i perfromanse su mu super... Jeste da taj dell ima Corei5, vecu memoriju, noviji chipset... ali razmisli da li je vredno dati sko 27k vise... :))) Sacekaj malo, za taj novac ces imati uskoro itekako bolje modele...

:: Pozz svima :
:: Da li neko ima iskustva sa ovim latopom
:: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5939-dell-inspiron-n5010-d7gxj-i5-4605650-bk
:: Zanimljivo mi je to sto se za 69k dobije i5 i hd5650 sto je najbolja ponuda trenutno, cini mi se. Mozda jos moze neki acer da se nadje sa tim komponentama za te pare, ali nisam siguran. A posto je ovo ipak Dell, nesto mi tu ne mirise najbolje, na cemu su stedeli
:: Takodje, ako imate neku preporuku za lap do max 70k, sa slicnom konfiguracijom, bio bih vam zahvalan. Ljubitelj sam toshiba i asus marke, ali ako neko ima dobro iskustvo i sa ostalim markama, voleo bih da cuje
:: Unapred Hvala! :)
eXecution Re: Re: DELL Inspiron N5010 D7GXJ-i5-460 04.02.2011. 02:16 #291724

Hvala codeus, to razjasnjava neke stvari, mada malo mi je cudno da monitor od 300€ spada u tu klasu. Sa druge strane, ne verujem da bi Dell dozvolio sebi takav kiks da nije to u pitanju.

A zasto bacati pare... dobro pitanje :)

Posto nemam mesta za desktop, a i planiram da se setkam povremeno(BG-NS i obrnuto), zelim da uzmem nesto sto ce mi sluziti za sve. Dakle, od najobicnijeg surfovanja, preko gledanja filmova, obrade slika, igranja igara, pa cak i poneka manja obrada video materijala, a uz to da potraje bar do isteka garantnog roka. To ne moze da mi pruzi neki laptop koji kosta 400-500€ i zato moram da bacam pare.

Iskreno, za te pare koje si ti dao, super si stvar dobio. Takvu grafiku nisam video ni na mnogo skupljim masinama.

:: Zasto bacati tolike pare... Jeste da je masina boli glava...
:: Ja sam uzeo Acer 5738ZG (intel T4500, 2GB DDR3, 320GB HDD, kartica ATI 560v 1GB (ati 4650 - u rangu sa ati 5650), 2god garancija) za 42k... Prezadovoljan sam, izgleda fenomenalno, cak sam uporedjivao sa dellom n5030 i mng je lepsi, a i perfromanse su mu super... Jeste da taj dell ima Corei5, vecu memoriju, noviji chipset... ali razmisli da li je vredno dati sko 27k vise... :))) Sacekaj malo, za taj novac ces imati uskoro itekako bolje modele...
:: :: Pozz svima :
:: ::
:: :: Da li neko ima iskustva sa ovim latopom
:: :: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5939-dell-inspiron-n5010-d7gxj-i5-4605650-bk
:: :: Zanimljivo mi je to sto se za 69k dobije i5 i hd5650 sto je najbolja ponuda trenutno, cini mi se. Mozda jos moze neki acer da se nadje sa tim komponentama za te pare, ali nisam siguran. A posto je ovo ipak Dell, nesto mi tu ne mirise najbolje, na cemu su stedeli
:: :: Takodje, ako imate neku preporuku za lap do max 70k, sa slicnom konfiguracijom, bio bih vam zahvalan. Ljubitelj sam toshiba i asus marke, ali ako neko ima dobro iskustvo i sa ostalim markama, voleo bih da cuje
:: :: Unapred Hvala! :)
MaliAbner Re: Re: 04.02.2011. 04:29 #291734

broj poruka: 7769
Cini mi se da je razlika izmedju i3 i i5 u tome sto kod prvog memorija radi na 1066 a kod drugoga na 1333MHz, prvi nema turbo mod a drugi ima... po meni jedino ta brzina memorije ima smisla a ovaj turbo mod je i dobar i los dobar je kad si na kablu ali je los kad si mobilan zbog trajanja baterije ali to nije toliko bitno.
Imas jedan usb/esata prikljucak...
Wireles ti nece raditi kad kupis racunar bez OS-a kao ni vecina ostalih stvari ali to sve poskidas sa mreze tj. dell sajta i onda sve radi... znaci nema problema za net... jedino sto moras da prikljucis kabel dok ne poskidas adekvatne vozace... nakon toga sve je na tebi...
Grafika me nervira, ono sto kaze u klasi hd5650 mozda jeste a mozda i nije, hd5650 je stvarno dobra ima 128bit mem magistralu i ona vozi sve sto ti treba...
Monitor po meni ima ubogi 1366*768 prikaz a mogli su da se otvore za 1600*900, mene ne nervira toliko broj tacaka po sirini koliko me nervira broj tacaka po visini... i takodje me nervira to sto je sjajan kad je iskljucen.
Eto toliko...
Inace nije problem da uzmes racunar sa 2GB memorije ali sta ako ti ukinu garanciju kad dodas jos 2GB mislim jeste bez veze ali mozda ti budale urade tako nesto... ipak je to sirbistan...

Inace milim da DELL kad poredis racunare iste cenovne klase daje vise za iste pare i da mu ostali nisu ni prineti... onako uzgred ja i jos dvoje kolega koji su dosli u KL posle mene smo kupili DELL a ovde je izbor svega ostalog vise nego sjajan alil kad uporedis sta ostali nude za pare koje trazi DELL nema vise sta da se diskutuje.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Kao prvo, hvala na odgovorima.
:: @MaliAbner: Da, video sam ga, ali ga nisam pipao, sto je sasvim druga stvar, pa zato i pitam. Nesto moze da bude lepo na oko, a kad ga uzmes u rike vidis koliko je kvalitetno. A i procitao sam negde da je lose izrade i kad ga uzmes u jednu ruku da imas osecaj da se plastike razdvajaju. Vise covek ne zna kome moze da veruje i sta je reklama, a sta anti-reklama.
:: A i ne mozes da kazes da nije sumnjivo da jedno poznato ime, kao sto je Dell, koje je vazilo za marku koja ima kvalitetnije laptopove, ali zato za iste pare dobijes slabije komponente, od jednom pocne da prodaje laptopove koji imaju najjace komponente za najmanje para
:: Sto se tice e-sata, usb 3.0 i kamere, kao sto rekoh, nisu neke stvari bez kojih ne moze da se zivi, a takodje mislim da i nisu nesto sto utice drasticno na cenu laptopa
:: Za drajvere sam vec cuo/procitao, ali takav slican problem sam imao i sa asusom. Nije mi radio drajver sa njihovog sajta, a nije ni sa nvidia sajta, pa sam kopao neke i iskopao jedan koji je radio. To je valjda normalno kod nas da se desava
:: Mada, procitao sam negde da je par njih imalo problema sa drajverima za wireless, sto mi je problem, jer se preko wirelessa kacim na net
:: A sta si tacno mislio pod tim, fali mu malo lepsi ekran
:: @Daum: Da me je neko pitao pre godinu dana, rekao bih istu stvar, ali drug je kupio 2 monitora od po 300€ i oba su dosla sa nekoliko mrtvih pixela. Na jedvite jade je uspeo da ih zameni, ali i druga tura je bila skoro ista, jedan je bio samo malo bolji. E sad, ne znam da li to bas on nije imao srece, pa mu je uletela losa serija ili sta vec, ali kaze da Dell ima jako losu politiku sto se tice tih mrtvih pixela i da priznaju samo kad je vise komada grupisano u 1cm
:: Zato sam pitao ljude koji imaju licnog iskustva sa njima. I iz iskustva, vise nista ne uzimam dok se ne raspitam dobro o svemu
:: I jos me interesuje, kakva je tehnicka podrska Dell-a?
:: Asus je imao super tehnicku podrsku, imali su chat na kojem je uvek (u okviru radnog vremena) nekog bilo, jeste da su poljaci bili na chatu, ali je moglo sasvim lepo da se komunicira na engleskom :)
saxija re 04.02.2011. 10:08 #291742

broj poruka: 4016
nije ni dell savrsen, ume dobro da se pregreje (kao i sony) ali jeste jako kavlitetan, par drugara ima razlicite modele i stvarno svi rade jako korektno iako su padali sa stola, ispadali iz torbe, na dva su slomljeni drzaci ekrana ALI RADE :D

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

Plamen Re: Re: Re: DELL Inspiron N5010 D7GXJ-i5-460 04.02.2011. 15:29 #291870

broj poruka: 2836
JA sam ti samo dao predlog, posto sam ja prezadovoljan a masina stwarno nije skupa...

Evo ti nesto u tom cenovnom rangu pa razmisli:

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5969-lenovo-ideapad-y560-core-i5-59048265
Po meni ovaj Lenovo laptop izgleda vrhunski... vidi se da su ulozili dosta oko izgleda... Jedino sto mi se ova tastatura cini skucenom... Ali ne zaleci se ti, polako, ima puno dobrih modela po slicnoj ceni...

Moj predlog ti je da cekas, uskoro ce i ovo laptopovi sa Corei7 + Ati 5730 (nvidia GT335M, GT430M) pojeftiniti i biti u tom cenovnom rangu...

:: Hvala codeus, to razjasnjava neke stvari, mada malo mi je cudno da monitor od 300€ spada u tu klasu. Sa druge strane, ne verujem da bi Dell dozvolio sebi takav kiks da nije to u pitanju
:: A zasto bacati pare... dobro pitanje :
:: Posto nemam mesta za desktop, a i planiram da se setkam povremeno(BG-NS i obrnuto), zelim da uzmem nesto sto ce mi sluziti za sve. Dakle, od najobicnijeg surfovanja, preko gledanja filmova, obrade slika, igranja igara, pa cak i poneka manja obrada video materijala, a uz to da potraje bar do isteka garantnog roka. To ne moze da mi pruzi neki laptop koji kosta 400-500€ i zato moram da bacam pare
:: Iskreno, za te pare koje si ti dao, super si stvar dobio. Takvu grafiku nisam video ni na mnogo skupljim masinama
:: :: Zasto bacati tolike pare... Jeste da je masina boli glava...
:: :: Ja sam uzeo Acer 5738ZG (intel T4500, 2GB DDR3, 320GB HDD, kartica ATI 560v 1GB (ati 4650 - u rangu sa ati 5650), 2god garancija) za 42k... Prezadovoljan sam, izgleda fenomenalno, cak sam uporedjivao sa dellom n5030 i mng je lepsi, a i perfromanse su mu super... Jeste da taj dell ima Corei5, vecu memoriju, noviji chipset... ali razmisli da li je vredno dati sko 27k vise... :))) Sacekaj malo, za taj novac ces imati uskoro itekako bolje modele...
:: :: :: Pozz svima :
:: :: ::
:: :: :: Da li neko ima iskustva sa ovim latopom
:: :: :: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5939-dell-inspiron-n5010-d7gxj-i5-4605650-bk
:: :: :: Zanimljivo mi je to sto se za 69k dobije i5 i hd5650 sto je najbolja ponuda trenutno, cini mi se. Mozda jos moze neki acer da se nadje sa tim komponentama za te pare, ali nisam siguran. A posto je ovo ipak Dell, nesto mi tu ne mirise najbolje, na cemu su stedeli
:: :: :: Takodje, ako imate neku preporuku za lap do max 70k, sa slicnom konfiguracijom, bio bih vam zahvalan. Ljubitelj sam toshiba i asus marke, ali ako neko ima dobro iskustvo i sa ostalim markama, voleo bih da cuje
:: :: :: Unapred Hvala! :)
eXecution Re: 06.02.2011. 00:17 #292372

@saxija: Kad kazes pregreje, mislis pod normalnim radom ili kad ga preopteretis?

@Plamen: Video sam taj lenovo i bio mi je u uzem izboru, ali je ispao zbog toga sto nema numericku tastaturu, bez koje ja ne mogu da zivim :D
Kasnije sam saznao da lenovo ima problema sa hladjenjem i jos neki problemcic koji se resava udateom biosa, pa mi se ne isplati da se igram sa tim. A Dell je skoro isti kao taj Lenovo, jedino grafika je neznatno slabija :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs