Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Problem sa laptopom Toshiba Satellite M30-404
STRANA 1 OD 1
dradisic Problem sa laptopom Toshiba Satellite M30-404 30.01.2011. 11:18 T33182

status: user
broj poruka: 271
Problem je sledeći, posle nekog vremena, otprilike 10-tak minuta rada laptop se resetuje i ne može da uključi ekran (krene da radi ali je crn ekran), nakon isključenja na prekidaču i pauze od oko 5 minuta ponovo radi isto. Sumnjao sam na pregrevanje neke od komponenti na ploči te sam skidao hlađenje od procesora i grafike i zamenio pastu međutim isto se dešava. Pri jednoj promeni rezolucije u windowsu izbacio je BSOD sa porukom STOP: 0x000000F4 (0x00000003, 0x81D9F778, 0x81D9F8EC, 0x805FB02E). Ima li neko ideju šta bi moglo da bude?
Unapred hvala i pozdrav svim forumašima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: Problem sa laptopom Toshiba Satellite M30-404 30.01.2011. 11:25 #289484

broj poruka: 4537

SYMPTOMS
A computer that is running Microsoft Windows XP or a later operating system stops responding during resume from standby, and you receive the following KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR stop error message:
0x0000007a (e163a3e4,c000000e,bf8e9313,0697f860)
or
0x000000F4 (0x00000003, Parameter2, Parameter3, Parameter4)
Note Parameter2, Parameter3, and Parameter4 in the stop error may vary.

This problem occurs on a computer in which Windows XP or a later operating system is installed on a hard disk that is configured as a subordinate and no other device is connected to the same IDE controller channel (primary or secondary).
Back to the top

CAUSE
This behavior may occur when you use Windows XP or a later operating system with some motherboards. Microsoft is researching this problem and will post more information in this article when the information becomes available.
Back to the top

RESOLUTION
To resolve this behavior, use one of the following methods:• For Parallel Advanced Technology Attachment (PATA) hard disks, configure your disk drive as master only. For Serial Advanced Technology Attachment (SATA) hard disks, connect the hard disk cable to a master channel SATA connector on the motherboard.
• Connect another device as a master, such as another disk drive or a CD drive or DVD drive.
• Change your PATA and SATA IDE cable even if the cable does not appear worn.
• Install Windows on a new hard disk because it is possible that your hard disk or your Windows installation may be corrupted.

Back to the top

MORE INFORMATION
Steps to reproduce the behavior
1. For PATA hard disks, set the hard disk jumper to slave mode. For SATA hard disks, connect the hard disk cable to a slave channel SATA connector on the motherboard.
2. In BIOS power management, set BIOS to S1 or S3 (STR).
3. Install Windows XP Professional with Service Pack 1 or Service Pack 2.
4. Restart the computer.
5. Set the computer to Standby.
6. Try to resume the system. The system stops responding.

Nadam se da si shvatio............
dradisic re: vladats 30.01.2011. 11:42 #289490

probao sam sa drugim hardom i opet isto

vladats Re: re: vladats 30.01.2011. 11:46 #289491

Probaj da razdvojis HDD od optickog citaca na 2 razlicite grane i namesti u BIOSU one parametre kao sto
pise....

Konflikt je ploca sa Windowsom,znaci ako nista ne uspes pokusaj sa XP SP3 OS-om.
Mozda so ispeglali konflikt sa SP3.
dradisic re: vladats 30.01.2011. 12:27 #289498

prijatelju, laptop je u pitanju, nema razdvajanja grana, nema tih opcija u biosu

vladats Re: re: vladats 30.01.2011. 12:35 #289499

Znam da je Lap Top u pitanju.
Dali je hdd sata ili ide?
mikac962 Re 30.01.2011. 14:55 #289560

broj poruka: 555
Ako imas mogucnnosti, napravi jednu manju particiju na disku, ne mora da bude veca od 5GB. Na njoj instaliraj Windows, podigni drajvere. Posle toga pokreni racunar sa tvoje primarne particije i uradi update svih drajvera i samog OS-a. Posle toga mozes uci u boot.ini fajl i izbaciti multi boot, formatirati ovu malu particiju i prikljuciti je vec postojocej. Posle toga bi racunar trebalo da ti radi normalno.

dradisic re: 30.01.2011. 16:31 #289597

PATA je disk

VMARC Zasto svi insistirate na softerskom problemu... 30.01.2011. 16:38 #289598

broj poruka: 9420
Kada laptop NECE da upali ekran?

`otprilike 10-tak minuta rada laptop se resetuje i ne može da uključi ekran (krene da radi ali je crn ekran), nakon isključenja na prekidaču i pauze od oko 5 minuta ponovo radi isto`

Ako nece da ti upali ekran prilikom paljenja laptopa, onda ja velika sansa da je nek HW problem u pitanju. Najpre do VGA, sto inicira i problem sa BSOD prilikom promene rezolucije.

Jesi li poksao update biosa?
Mozes i da pokusas promenom memorije, ili vadjenjem jednog po jednog memorijskog modula ukoliko ih imas dva.

S1000RR

vladats Re: re: 30.01.2011. 16:40 #289599

Vidis ovako,ako imas opciju u biosu stavi ga da bude Primary Master,ako nemas, poslusaj Mikca.
Ako nece ni to,onda probaj da flesujes Bios i instaliraj XP SP3.

P.S.
100 % je konflikt ploca-windows,samo treba naci nacin za resavanje.
Pozdrav.
dradisic re: `er` 31.01.2011. 23:54 #290251

I ja isto mislim da e do HW, primetio sam da kad uđe i win pri pomeranju kursora prati ga kockica kao senka sa par zelenih kockica, vrlo je verovatno nešto sa grafikom, inače ima diskretnu grafiku NVIDIA® GeForceTM FX Go5200 64 MB RAM i sve je to naređano na jedan poseban kvadratić sa 4 čipa i hladnjakom na njima, deluje mi kao da se tu nešto pregreva ili nešto sa njenom memorijom nije uredu. Ne mogu tačno da odredim u čemi je kvar i jel uopšte izvodljivo popraviti to. Ono što sam mogao da uradim je da skinem staru pastu i stavim novu, isto i na procesoru, probao sam drugi hard, drugu memoriju i uvek isto, gotovo sam siguran da je do grafike ali šta...

codeus ... 01.02.2011. 01:27 #290298

broj poruka: 4054

kad se ugasi sam .. popipaj prstima chipset grafiku cpu ... ako vreo gpuv vreme je za duvku
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs