Pozdrav svima, imam problem sa laptopom Acer Aspire 9302WSMi.Naime, do skora sam mogao da ga koristim, ali tako sto ga palim nekoliko puta, jer iz prve nece da baci sliku. Ali sada nece vise nikako da baci sliku, cak iz nekoliko desetina puta. Pre par meseci je bio na servisu, i problem je bila graficka.Sada mislim da je opet isti problem, verovatno je crkla. Ima li neko da mi da neki link gde mogu da pogledam kako se skida maticna, da vidim sta je pregorelo.
Šta imaš ti da vidiš ako već ne znaš kako se odvijaju krstasti šrafovi? Šta kad `vidiš`? To se ne gleda već se meri, i to u servisu. Zbog pregrevanja odnosno brzog zagrevanja, kao i mnoge elektroničke IT stvarčice, i tvoja je zapatila tzv. hladne lemove, odnosno, spojevi koji su postojali na štampanim pločama bilo matičnoj bilo grafulji, zbog `zelenog` kalaja u kome više nema olova, popuste i u stvari izgube spoj. Prvo delomično (kad se zagreje i raširi materijal, dobije se nekakav spoj), a onda skroz. U dobrom servisu mogu da pokušaju da te lemove ponovo osposobe, ako stvarno nije riknula grafička-grafički čip, zavisi šta je tu u pitanju. Pa do sledeće prilike, dotično će se sigurno, opet nekada ponoviti jer se leče samo posledice a ne uzrok. Ne pokušavaj sam ništa a pogotovo ne sistemom rerna-na-200-stepeni jer ne važi za lap-top već samo za izdvojene grafičke kartice a i nesiguran je... dakle, servis i pare na sunce.
Slozio bih se sa Piskom...Ne pokusavaj ni u ludilu da rastavljas svoj laptop i trazis uzrok kvara, izuzev ako nemas bar 10g iskustva sa servisiranjem istih.Za razliku od desktopa, ovde je sasvim druga prica i pristup elektronici je MNOGO komplikovaniji i ako nemas iskustva mozes napraviti samo jos gore.Sudeci po ovome sto si napisao: `Ima li neko da mi da neki link gde mogu da pogledam kako se skida maticna, da vidim sta je pregorelo.` Cenim da nemas preteranog iskustva sa elektronikom.Dakle, odnesi u neki proveren servis i to je to. Srecno!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Pozdrav svima, imam problem sa laptopom Acer Aspire 9302WSMi.Naime, do skora sam mogao da ga koristim, ali tako sto ga palim nekoliko puta, jer iz prve nece da baci sliku :: Ali sada nece vise nikako da baci sliku, cak iz nekoliko desetina puta :: Pre par meseci je bio na servisu, i problem je bila graficka.Sada mislim da je opet isti problem, verovatno je crkla :: Ima li neko da mi da neki link gde mogu da pogledam kako se skida maticna, da vidim sta je pregorelo :: :: Unapred svima hvala :: :: Pozdrav svima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.