Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Laptop problem...jel` ima neko ideju?
STRANA 1 OD 1
toothless Laptop problem...jel` ima neko ideju? 28.01.2011. 17:57 T33138

status: user
broj poruka: 3241
Fujitsu Siemens Amilo Pi2540 T2300 Dual core 1.6, 2GB DDR2,Hdd 250GB,Ati mobility radeon HD2400-neintegrisana.
Laptop sam zaklopio na 10 minuta i kada sam ga otvorio-bio je ugasen.Upalim ga,nema slike na ekranu,ne eksternom dva puta usao u BIOS,poceo da brlja slova(pomesa m i d ,b i g,..).U servisu su rekli najverovatnije graficka i drzali ga mesec dana dok stigne cip,bla bla...
U medjuvremenu ja podigao laptop jer nisam vise hteo da cekam,nasao polovnu graficku (ispravnu)staru nekoliko meseci iz razbijenog laptopa,ubacim je -kad ono-isti qrac!Ne daje sliku,ne daje ni na eksternom ali se cuje da radi i obavi sve provere pri paljenju(kamera,wi-fi,dvd,).Jel` ima neko predstavu sta bi moglo da pravi ovakav problem i da li ima neki normalan servis ili serviser koji bi mogao da pogleda to?Tripujem se da nije mozda ono dugmence(lid switch) pa da me ono je#e jer kontam da je neka glupost sitna tog tipa.Ne verujem da je doslo do pregrevanja graficke ni procesora jer mi je stalno bio upaljen program za kontrolu temperature GPU CPU i ostalog.

Putting the laughter back into manslaughter
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless znaci-servis 28.01.2011. 18:51 #288923

Moracu onda da nosim u Sistem One koji je ovlascen za fujitsu,taman imaju i jednu graficku na stanju da isprobaju i eliminisu tu stavku i da utvrde sta me je#e.Jel imao neko neka negativna iskustva sa njima?Ja sam jednom menjao DVD na laptopu u garanciji i bili su skroz OK.Stvarno mi je muka od `strucnjaka` koji ne znaju ni da otvore laptop...

Pisko Rezon 28.01.2011. 22:05 #289010

broj poruka: 6645
Nikakvo, ali baš NIKAKVO dugme, mikroprekidač, relej, bilo šta tako elektromehaničkog tipa, ne može da dovede do toga da se na ekranu koji prikazuje tekstualno okruženje BIOS-a, izmešaju slova.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Shomiman Desasvaju se i gore stvari. Ne tvrdi to nikako! Ama bas nikako! 28.01.2011. 22:18 #289013

broj poruka: 1187
Il` ne prica kako treba, il` laze pa dijagnostika zakazuje...

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

VMARC Re: znaci-servis 28.01.2011. 22:23 #289015

broj poruka: 9420
S1...???!!!
Nek ti je bog u pomoci.
Nadam seda su kupili plasticni alat za otvaranje notebooka, da u tu svrhu vise ne koriste sraficere pa da ostavljaju iskrzane spojeve!!! Pitaj ih obavezno to, da ti ne uniste laptop kao meni... I da, obavezno pri podizanju noteboka 3x proveri SVE da li je ispravno i na broju.
Sacuvaj me boze takvih ovlascenih servisa!

S1000RR

:: Moracu onda da nosim u Sistem One koji je ovlascen za fujitsu,taman imaju i jednu graficku na stanju da isprobaju i eliminisu tu stavku i da utvrde sta me je#e.Jel imao neko neka negativna iskustva sa njima?Ja sam jednom menjao DVD na laptopu u garanciji i bili su skroz OK.Stvarno mi je muka od `strucnjaka` koji ne znaju ni da otvore laptop...
::
:: Putting the laughter back into manslaughte
codeus ... 28.01.2011. 22:41 #289021

broj poruka: 4054

nemas garaciju vise na Siemensa ? ..

kazes lap se upali .. nemas sliku ni na lcd-u ni na externom ... lampice svetle .. ali se nepodize operativni jel ? .. ako mislis da te hebe lid swich - podigni ekran i stisni olovkom par puta swich .. mada nije on .. bilo bi dobro da probas sa BAS 100% sigurnom i ispravnom grafickom .. (ili da mu nabodes POST karticu u pci slot pa da vidis sta kaze diagnostika) ..ako ni sa njom nemas sliku - ploca otisla .. nateraj ih u servisu da preduvaju chipset ..
toothless Resen problem! 31.01.2011. 17:07 #290031

Ipak je graficka,probali u servisu sa novom grafickom,stara je kaput i ova druga polovna koju sam probao je kaput!Nova grafa = 100 jevreja,a laptop ce se udati ovih dana tako da sam resio sve probleme.Hvala svima na pomoci

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs