Potreban mi je netbook ili sto manji laptop (do 13` maksimalno), za posao da ga mogu lakse prenositi i da mu baterija traje poprilicno, a da nije nesto preterano sa cenom, do nekih 300-400 evra. Uvek sam koristio velike laptopove i trenutno imam Toshiba A500, ali mi je nekako glomazan i tezak za prenosenje i plus baterija ne moze da izdrzi onoliko koliko mi je potrebno. Moli bih Vas za neku preporuku, jer do sada se nisam susretao sa netbook-ovima.
13`-ce su vec ozbiljnije i kostaju lepo... A sto se tice 10`, 12` netbook-ova, moras da odvojis 450jura, sa Atom N455 na primer, al` ono sto ti je bitnije je rezolucija i baterija minimum 6 celijska. Prilicno su spori i skoro svi imaju istu konfiguraciju. Takodje gledaj izgled, jer kao sto rekoh manje vise su svi isti po performansama. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
13-ice jesu ozbiljnije. Mozes da juris neki polovan Macbook 13` malo starije generacije za te pare :), on ti nudi sve ono sto ti treba :). Dugo drzi baterija, a i fensi je :), a trebalo bi da ima performanse bolje od prosecnog Netbook-a :).
Za sada, osuđen si na Atom, i prvo što treba da gledaš, to je da ima 6-ćelijsku bateriju, a tek drugo, da ima veći disk, npr. 320Gb jer je koliko znam, najveći koji trenutno prodaju. Inače, 80% netbookova imaju istu konfiguraciju i samo se razlikuju po bojama i tastaturi. (Atom 450, 1Gb spore memare, 160Gb disk, 3 USB-a i većinom, 3-ćelijska baterija koja je shit - radi kratko koliko i ostali notebook-ovi, svede se na UPS na kraju... Ipak, postoje i /u malom broju/ modeli sa atom 5xx procesorima, koji su dvojezgarni i znatno bolji za npr. win7 (odnosno, ovi netbooksi imaju neku budućnost), ali i tu važi isti savet ako ti je bitno to što si naveo: prvo 6 ćelijska baterija, ondak ostalo.... ovde `bolji, brži` i slično, baš ne treba uzeti previše ozbiljno. Ali, radi, i radi nekoliko časova (od 4 do čak 6). Ja lično, koji preferiram AMD, sačekao bi neki dobar model sa upravo predstavljenim Fusion čipom amd-a. Po performansama je jači od Atom-a a u integrisanoj grafici ga prosto prepiša, tj. prepiša za 30% i kombinaciju mobilni i5 mobilna intel grafika hd qtz-palatz nešto. I još obećavaju... min 6 časova rada jer je dotični veoma štedljiv, OSIM ako seronje proizvođači ne počnu većinom da ugrađuju jednoćelijske baterije kao sada nedovoljne 3-ćelijske sa Atom-om.... tj. sa 6 ćelijskom bakterijom, trebao bi da radi duže bar sat-dva od intela uz mogućnost puštanja HD materijala i igranje popriličnog broja igara (podržava i teslačenje tj. dx11, što je veoma značajno za nalepnice i kutije u koje se pakuje).... Eto, ako ti je progorelo, juri običan atom bazirani sa 6ć/320Gb/N450 procesorom, ako imaš više para i sreće da nađeš uopšte, uzmi ipak bolji dvojezgarni Atom, a ako hoćeš definitivno nešto bolje (da priznam: igračku konzolu, HD player i mobilni pc solidnih karakteristika), sačekaj taj Fusion. Štancuje se i biće verovatno poskup na početku... ali, kada iziđe i usporedi se sa bilo čime, sada prisutnim, (ne računam ovo što sklepava nvidija također i najavu da je Intel otkupio-oteo nividiji neka grafička rešenja), to nešto mora biti smešno po bar nekoj karakteristici: ili svuče bateriju o`ma, ili košta kao kajgana kod sveca, ili je preteško za nošenje + glomazno, ili, jednostavno, ima slabije karakteristike od majušnog fusion-a (ne može da potera igre niti da pusti HD film...).
kao sto su rekli, svi netbookovi do 30ak hiljada su ti isti, sem razlike u hddu i bateriji (mozda neki 2gb rama). Ja imam MSI WIND U100 6cell batt i traje baterija skoro 6 sati, natovario sam mu win7, radi ok. Ne znam zasta koristis netbook, ali meni i ovaj atom na 1.6 bas fino zavrsava posao. Nije najbolje resenje, ali za te pare sam zadovoljan.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Jos jedan glas za eeepc 1215n, jer je jedini sto vredi od netbookova. __________________________________________ Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.