Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Laptop Asus A6R overclock
STRANA 1 OD 1
djodjo Laptop Asus A6R overclock 16.01.2011. 23:21 T32773

status: user
broj poruka: 658
Pozz forumasima a pogotovo serviserima posto imam 2 pitanja u vezi oc ovog starog laptopa. Danas sam se malo poigrao i skinuo stari lap sa ormana posto sam slucajno nasao na netu upustvo na nekom engleskom sajtu kako oc-ovati ovaj lap, cpu i gpu, uspeo sam skinuo sam bakarni hladnjak sa cpu-a i nasao ona dva prekidaca za fsb i pomerio oba ih pomerio sa polozaja on na mesta 1 i 2 tako da sam sa fsb100 pomerio na 133mhz i tako brzinu cpu-a podigao sa 1.7Ghz na 2266Mhz. Testirao sam i uredno prolazi sve testove uz cak smanjenu t u idlu(mislim da je razlog ovome promenjena pasta, stara je bila kao kamen i jedva je skinuh a i pomucih se sa kulerom posto je bio bukvalno zalepljen za cpu.) E sad moje prvo pitanje glasi (secajuci se kao se oc radio u doba jure sa dzamperima) koja kombinacija ona dva prekidaca daje fsb166 ili neki drugi manji ili veci nebitno posto bih mozda stavio neki jaci cpu i oc-ovao njega jer nadjoh po 5 eur te stare procesore na oglasima.
Drugo pitanje u vezi oc-a ati X200 grafe na njemu, skinuo sam powerstrip sa guru-a i digo klok sa 300 na 400mhz i to sljaka, medjutim vidim na netu da neki guraju opusteno do 475mhz za ovaj igp ali u powerstripu mi je max 400 tj do slider sam do kraja zavrnuo i to je max pa me zanima ima li jos neki program za oc integrisanih grafickih u kome bih mogao tj da mi dozvoli da predjem barijeru od 400mhz, na netu niko nista ne spominje samo izbacuju rezultate.
Hvala u napred
(izvinjavam se zbog malo duzeg posta)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Prostije je 16.01.2011. 23:55 #284197

broj poruka: 6645
Da ga rasklopiš, i onda maljem razvališ po monitoru pa preko tastature. Što ostane, polij benzinom i zapali.
Dečak, laptopovi nisu za overklok. Jedva i ovako rade kako treba. Da su mogli bezbedno, i oni bi ga davno nasvirali toliko. To što ti sad radi privremeno, kad-tad će te udariti po glavi. E, sad, ako hoćeđ da vidiš čin samospaljivanja i crkavanja lap-topa, onda je to druga priča. Samo piči i dodaj jake struje kad nešto zapne.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Stripy Re 17.01.2011. 00:18 #284206

broj poruka: 4163
De si čoveče video da se overklokuje laptop? I to što si postigao je super rezultat. Pretpotstavljam da u laptopu imaš celerona 1.7 pa si ga nasvirao na 2266. Ako jeste on, odma da ti kažem i ako ga nasviraš na 10Ghz opet će da radi ko govno. Ostavi sve po default vrednostima, overklokovanjem nećeš dobiti apsolutno ništa, osim povećanog grejanja i rizika da nešto crkne.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0

codeus ... 17.01.2011. 00:30 #284210

broj poruka: 4054

fsb 133 je maximum [533Mhz] .. grafulju ces sprziti za 3sata ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs