Tesko do 40000 din,posto ti treba jaca graficka verovatno mislis na igrice.Ako sam u pravu,juri neki model sa bar 2g.garancije,pozeljno 3! Acer je davao do skora 1g.hp nisam siguran.U svakom slucaju ozbiljnu masinu tesko da ces naci ispod 60000 din.Pozdrav (i nezaboravi garanciju!)
Ja sam juce uzeo taj ACER! Kod mene u KS je 42k sa 2god garancije.
Laptop je fenomenalan, prelepo izgleda, temperature su stwarno male (u iddle cpu 26-27c u loadu ne prelazi 48c, grafika u iddle 35c u loadu 55c).
Grafika je dobra, warcraft, cod 2, cs radi perfektno, ali vec cod4 ide na 1366x768 na normaln laganica, ali na high vec secka. Tako da ako hoces igrice ATI 560V 1GB je duplo jaca od ATi 5470, tako da HP za tebe nije pravi izbor, mada HP G62 imas u CT computers za 39k. Ram mozes da dodas na oba laptopa, mada sa 2gb radi fenomenalno. Ako te nesto interesuje u vezi ovog Acera slobodno pitaj.
I da baterija drzi oko 2.5h (wireless, surfovanje, malo muzika) a vec kad se pokrene neka ozbiljnina igrica oko 1 - 1.5h. Laptop se ne cuje uopste.
Pa u principu treba mi za program 3d max (prvenstveno za render), a opet nije lose da gura neku igru... Bitno mi je da su proc i graf ok, a ram i hdd su mi nebitni trenutno...ubacicu vece ako bude imalo potrebe...
Ipak sam se odlucio za ovaj, uzecu na 6 rata bez kamate, malko je skuplji ali je dosta bolji. I ima produzenje garancije na 36meseci za 3500rsd (a i ako nekom treba jos 2gb rama moze da se dokupi za 3000)...
Po cemu je to bolji AMD P340 od Intel DC T4500 ??? U testovima T4500 dere taj amd kao nista. Jedino ta ATI 5650 je za nijansu brza od 560V (za 400 poena u 3dmark06, i ima dx11). Po meni je ovaj model promasaj. Daces 6k vise i dobiti, sta? Bolje kupi ovaj 5738ZG, i dodaj mu odmah jos 2GB DDR3 (3.5k) i jos ti ostaje 2.5k... Razmisli.
+ ako dash jos 3500din za 3god garancije to izadje 51k, a za 51k imash da nadjes Corei3 koj je bolji procesor, 4GB rama, 500GB HDD, samo ne verujem da ima neki model sa ati560v ili ati5650 da je u tom cenovnom rangu, tu ide ati5470 ili ati 5145... Bacices 10k vise da bi dobio godinu dana vece garancije...
A i taj Emachine mi izgleda mng ruznije nego Aspire, ne zaleci se toliko... Na tebi je, nemoj da mislis da te ovo pisem zato sto ja imam ovaj Aspire, nego uvek prvo morash da se proracunash, sta dobijash za ulozeni novac i da li isplati dati vise novca za tako nesto... :: http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=1139 :: ::
Seebe ili nas da ti treba lap za rad u programima kada si izabrao model sa najacom grafikom i najslabijim procesorom, ocigledno da hoces da se igras :-)
Ja bi uzeo na tvom mestu HP jer ti treba i jak procesor za taj program.
Pa pazi, ja radim 3d modele stanova trenutno pa mi treba lap top koji ce da pordzi taj program a posebno Redner, i da to ne traje dugo a to zavisi od konfiguracije i od procesora. I to u proncipu radim 2 puta mesecno pa bih voleo da mogu da odigram nesto u medjuvremenu dok mi ne stigne neki projekat...Mislim ko nebi voleo da igra kad ima slobodnog vremena. A gotovim neke voznje i to, npr. GTA IV, NFS...
I nebih voleo da menjam lap top svakih 4,5 meseci. Hocu da uzmem neki koji cu koristiti najmanje 1god...pozz i Hvala!
Eh... Za gamin je PC racunar zakon, roknesh 22` i neku grafiku boli glava i gotovo. Ti ako oces GTA4 treba ti najmanje neka grafika koja daje 10k u 3dmark06, mozes i sa ovom da igras gta ali ne u punom sjaju... msm ja ako igram neku igricu igram je na max... ovako je bzw. A taj emachine sto si napisao je promashaj...
:: Pa pazi, ja radim 3d modele stanova trenutno pa mi treba lap top koji ce da pordzi taj program a posebno Redner, i da to ne traje dugo a to zavisi od konfiguracije i od procesora. I to u proncipu radim 2 puta mesecno pa bih voleo da mogu da odigram nesto u medjuvremenu dok mi ne stigne neki projekat...Mislim ko nebi voleo da igra kad ima slobodnog vremena. A gotovim neke voznje i to, npr. GTA IV, NFS.. :: :: I nebih voleo da menjam lap top svakih 4,5 meseci. Hocu da uzmem neki koji cu koristiti najmanje 1god...pozz i Hvala :: :: i razresite mi dilemu...: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.