Sestrin lap, poceo da glumi rernu na dodir, u igrama se gasi posle 10-15min. Temperature idu preko 80c u trenutku gasenja. Otvorio sam ga, hladnjak je bio skoro zacepljen od prasine, sve sam ocistio/produvao. Vise se ne gasi i ne glumi rernu pri normalnom radu. Temperature su sada 38 za jedno i 46 za drugo jezgro pri recimo duzem surfovanju.
Razlika u temp me navodi na misljenje da je pasta verovatno kaput i da je treba zameniti. Da li bih to mogao da odradim i jel se postupak bitno razlikuje od od onoga na desktopu? Jel bi trebalo nesto da me brine?
On ima `plocice` na cpu i gpu i dva para pajpova koji idu do hladnjaka sa ventom, sve to drzi nekolicina srafova.
Samo to odvrni skini lepo staru pastu i nanesi novu,te temperature sto sada imas su extra za MSI,moj vx600 je isao na 72 u igrama i tu zapecati temp. i sve lepo radi,oni su ti takvi svi se greju
na termo-penu da je ne izgubis ako je ima na grafickoj ili jos negde!To je pravougaono parce penaste gume koje se nalazi obicno na cipu od graficke i na memorijama graficke.Stavlja se umesto termo paste pa pazi da to ne izgubis(ako ga ima kod tog laptopa) ili da je ne pokidas posto je osetljiva.Meni se to sjebalo na graf. na laptopu i stavio sam pastu umesto toga ali su ipak vislje temperature nego sa tom penom. Indesit IWC 6083 laundry machine 800 obr/min 6 kg of laundry 1.14 kWh A class energy saver
E to sam upravo hteo da pitam, video sam da viri kod graficke, znaci tu je, a negde sam i procitao da mora ona jer pasta nece napraviti kontakt tj popuniti luft.
Znaci samo da je pazljivo skinem i vratim gde je bila?
Na procesoru je pretpostavljam klasicna pasta?
Imam neku coolermaster pastu, doduse vec otvaranu pre oko godinu dana, bila je oko 600din, jel nista ne fali nju da stavim?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.