Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
dell xps m1530?
STRANA 1 OD 1
io62s dell xps m1530? 29.12.2010. 00:21 T32210

status: user
broj poruka: 371

Ima li neko iskustva sa ovim kompom...valja li sta? ....da li neko zna, da li se kvari cesto ili sta vec...da li je pouzdan po tom pitanju ili da ga zaobilazim...hvala

15.4` 1440x900 WXGA+ TrueLife
Intel® Pentium® Dual Core T4200 2GHz, 1MB L2 cache, FSB 800MHz, 45nm
4GB DDR2 667MHz (2x2GB) Dual-channel
nVidia® GeForce® 8400M GS, 128MB zasebne memorije
500GB SATA II...

cena 46.990 3 godine garancije......
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 29.12.2010. 00:29 #277500

broj poruka: 4163
Imam ga ja (moja ćerka). Vredi svaku paru.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0

io62s ... 29.12.2010. 00:33 #277503

E to mi je bitno, informacija iz prve ruke :) ...hvala za info...
Da li si imao nekih problema oko drajvera ili bilo cega, komp bi kupila moja drugarica pa mi je bitno da sve lepo radi, da joj ne preporucujem nesto sto ce joj praviti samo probleme...
Stripy Re: ... 29.12.2010. 00:48 #277504

Nikakav, win7, update i svi drajveri na mestu. Jedina mana je što nema wifi, pa dobiješ isti u stiku ko poklon.

:: E to mi je bitno, informacija iz prve ruke :) ...hvala za info..
:: Da li si imao nekih problema oko drajvera ili bilo cega, komp bi kupila moja drugarica pa mi je bitno da sve lepo radi, da joj ne preporucujem nesto sto ce joj praviti samo probleme...
galenika re dell xps m1530? 29.12.2010. 00:54 #277506

broj poruka: 68

I ja sam hteo da ga kupim ali mi nesto star model. Procesor potanak a graficka samo 128 MB. Dopalo mi se sto je aluminijumski i kazu iz Delove najbolje serije. Toshiba daleko jaca skoro toliko a Fujicu da ne pricam. Nema e sata konekciju a neki cak ni WiFi (ti su jeftiniji malo). Tri godine garancije je odlicna stvar. Udrobili su ga brate da ne znas da li ga kupiti ili ne. Mislim da za igrice nije i za multimediju a za Ofis varijantu je po meni extra. Zato se jos dvoumim i hteo bi da cujem licna iskustva korisnika ali iskreno i neko o ce da ga potera posteno tj da ga optereti realno koliko moze pa da tek tad vidimo tog Dela koga odmah nude cim udjes u radnju kao nesto vrlo dobro. Ne bih da me neko shvati pogresno ali moje skromno misljenje je da zele da se rese starih modela sto pre i po svaku cenu. Mislim da je skup u odnosu na konfiguraciju, pogotovu kad naletite na neke akcije a sad pred Novu Godinu svi daju akcije, narocito za kes.

samo saljite komentare pa da vidimo.
io62s ... 29.12.2010. 01:00 #277507

Ok, jasno sve, hvala na pomoci :)
Stripy Re: re dell xps m1530? 29.12.2010. 01:26 #277514

Kada ga uzmeš u ruke i vidiš (i osetiš) kvalitet izrade videćeš koliko prednjači u odnosu na konkurenciju.

::
:: I ja sam hteo da ga kupim ali mi nesto star model. Procesor potanak a graficka samo 128 MB. Dopalo mi se sto je aluminijumski i kazu iz Delove najbolje serije. Toshiba daleko jaca skoro toliko a Fujicu da ne pricam. Nema e sata konekciju a neki cak ni WiFi (ti su jeftiniji malo). Tri godine garancije je odlicna stvar. Udrobili su ga brate da ne znas da li ga kupiti ili ne. Mislim da za igrice nije i za multimediju a za Ofis varijantu je po meni extra. Zato se jos dvoumim i hteo bi da cujem licna iskustva korisnika ali iskreno i neko o ce da ga potera posteno tj da ga optereti realno koliko moze pa da tek tad vidimo tog Dela koga odmah nude cim udjes u radnju kao nesto vrlo dobro. Ne bih da me neko shvati pogresno ali moje skromno misljenje je da zele da se rese starih modela sto pre i po svaku cenu. Mislim da je skup u odnosu na konfiguraciju, pogotovu kad naletite na neke akcije a sad pred Novu Godinu svi daju akcije, narocito za kes.
:: samo saljite komentare pa da vidimo.
djuroue1 sutra stize 29.12.2010. 01:58 #277525

broj poruka: 1156
Lap top nije ni namenjen za igranje a meni pogotovo to nije bitno,imam desktop ako cu da igram.Kad stigne mogu vise da pricam ali ono sto sam citao su samo reci hvale...E sad graficka je imala problem sto je cesto crkavala jer je u toj seriji 8400 i 8600 nvidia napravila gresku u izboru materijala pa su graficke pregorevale a ja ne uspevam nigde da nadjem podatak dali su to ispravili ili su ovo neke zalihe koje treba da se uvale.Nadam se da je ispravljeno jer sam ga vec narucio...

@servicepc kakve su temp graficke?Jesi igrao sta pa da ispratis temperature i to?Hvala...
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

WD Blue 320gb

Sky Star 2

Stripy Re: sutra stize 29.12.2010. 02:09 #277527

Pa ovako, kupio sam ga 30. Septembra ove godine ćerki za 6-ti rođendan. Instalirao sam ga kompletno i čisto probao šta sve može. Za to vreme je bio ladan ko špricer. Dalje nisam ni gledao, obzirom da dete se non stop igra.

:: Lap top nije ni namenjen za igranje a meni pogotovo to nije bitno,imam desktop ako cu da igram.Kad stigne mogu vise da pricam ali ono sto sam citao su samo reci hvale...E sad graficka je imala problem sto je cesto crkavala jer je u toj seriji 8400 i 8600 nvidia napravila gresku u izboru materijala pa su graficke pregorevale a ja ne uspevam nigde da nadjem podatak dali su to ispravili ili su ovo neke zalihe koje treba da se uvale.Nadam se da je ispravljeno jer sam ga vec narucio..
:: @servicepc kakve su temp graficke?Jesi igrao sta pa da ispratis temperature i to?Hvala..
:: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc
:: Asus M4A785TD-V-EV
:: Mushkin 2x2 gb 2000mh
:: Gigabyte GTX 260O
:: 684/1368/2200 121gb/s
:: WD Blue 320gb
:: Sky Star
djuroue1 Re: Re: sutra stize 29.12.2010. 02:14 #277529

6 godina a laptop svaka cast.Ma ima 3g garanciju pa sta bude kao sto rekoh...Jednom se zivi :)))

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

WD Blue 320gb

Sky Star 2

:: Pa ovako, kupio sam ga 30. Septembra ove godine ćerki za 6-ti rođendan. Instalirao sam ga kompletno i čisto probao šta sve može. Za to vreme je bio ladan ko špricer. Dalje nisam ni gledao, obzirom da dete se non stop igra
:: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: :: Lap top nije ni namenjen za igranje a meni pogotovo to nije bitno,imam desktop ako cu da igram.Kad stigne mogu vise da pricam ali ono sto sam citao su samo reci hvale...E sad graficka je imala problem sto je cesto crkavala jer je u toj seriji 8400 i 8600 nvidia napravila gresku u izboru materijala pa su graficke pregorevale a ja ne uspevam nigde da nadjem podatak dali su to ispravili ili su ovo neke zalihe koje treba da se uvale.Nadam se da je ispravljeno jer sam ga vec narucio..
:: ::
:: :: @servicepc kakve su temp graficke?Jesi igrao sta pa da ispratis temperature i to?Hvala..
:: :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc
:: :: Asus M4A785TD-V-EV
:: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh
:: :: Gigabyte GTX 260O
:: :: 684/1368/2200 121gb/s
:: :: WD Blue 320gb
:: :: Sky Star
philaemos .. 29.12.2010. 21:24 #277785

broj poruka: 2743
Fantastican laptop.
Kupio sam ga za prijatelja, snimio Win 7 x64.. malo sam se namucio da nadjem sve drajvere, ali ima ih na netu... Inace Win 7 na njemu radi normalno, sa ukljucenim Aero i svim detaljima za oci
Koristio sam dosta laptopova na poslu, sto firminih sto od poslovnih partnera, ovaj Dell mi se strasno dopao, ima i jako lepu sliku, dosta je tanak i skladno uradjen, ne krcka, ne uvija se, tasteri fini, touchpad lepo reaguje i ne ostaju otisci po njemu, citac otisaka radi ok,... jedino je touchpad mogao da bude malo veci, ali kada zabodes usb mis nije ni bitno
E sada, koliko ce da traje i da li se kvari ne znam, prijatelju radi tek nekih 3-4 meseca, nema problema.

off topic: To je inace model koji Dell vise ne proizvodi, a zanimljivo je kako se pojavio kod nas u milion radnji sa istom cenom i onim tp Link modemom koji svi daju uz njega.... ali sve u svemu po meni dobar laptop... malo mator ali sigurno bolje uradjen od ovih novih Dell-ova za iste pare.

Demon to some. Angel to others.

djuroue1 Stigao je 30.12.2010. 18:11 #278015

i to sa integrisanim wireless-om :) .Odusevljen sam radom a pogotovo izgledom.Win 7 x64 radi kao na desktopu iz potpisa.Vredi svaku paru.Dvd je bez fioke,samo gurnes disk.Daljinski za multimediu radi ekstra,tih je osim kad nesto zahtevno radi pa se upali vent na procu na 3k obrtaja al i tad nije mnogo bucan.Za razno smece od plastike koje sam vidjao ovaj od alu kucista vrh.Na testu jbg ima 9 od 10 sve ocene.
Edit...ipak je ekspres kartica wireless al ne viri nimalo iz kucista.Nisu mi je dali iz prve pa sam mislio da je integrisan.

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

WD Blue 320gb

Sky Star 2

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs